Ceka me prvni zima s mou Zafou.No co ctu tak to me ceka pekne trapeni .Koukal jsem ze jeden lanovod ma prasklou tu prachovku na konci tak ze me tam bude asi tect voda a pak zmrzne ze? .Neda se jen koupit ta gumicka?
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010
Dal jsem na rady a v létě lanovod vyměnil. Bohužel musím říct, že se nic moc nezměnilo. Lanovod je nový a dnes jsem po 3 dnech stání v kopci se zataženou brzdou a mrazech zkusil, zda-li povolí. A nestalo se tak. Rozdíl je jen v tom, že se starým lanovodem přibržďovalo pravé kolo a s novým lanovodem zase levé kolo. Takže bohužel zatahovat v mraze už nebudu
Tak asi sa to stalo aj mne , asi 2 hodiny som parkoval do kopca a mal som podozrenie ze sa zasekla lebo to akosi netahalo
Ked som odparkoval v kufri som citil zapach po zhorenej gume a pravy zadny disk kolesa bol taky horuci ze som sa ho nemohol dotknut.
Dufam ze to rano nejako rozchodim.
Pri parkovani vzdy najprv hodim rychlost a ked auto "usadne" zatiahnem rucnu. Mal by som to robit naopak aby sa ta rucna aj nieco "narobila"?
rano sem chtel jet do prace ale neslo to. jsou zamrzle zadni brzdy pac sem dal pres noc rucku. a ted je volna strasne.a newim jestli jsou zamrzly lanovody bo ten buben. a jeste mi sviti system abs. da se s tim neco delat? jeste ma docela dlouho mrznout. neda se to necim nastrikat? treba rozmrazovacem na sklo? a nebo odpojit rucni brzu nejak
Mava, a ostatní - lanovod není vše...já zarezlé trmeny, a v tu chvili buď to repase třemnů nebo nový.
já šel si nechal oba rozdělat a jeden vyměnit za repas. druhý se podařilol vyčistit, ale dneska rozjezd jako z ručkou...prostě zadní kolo kousnutý. - parkovní na mírné rovině bez ručky...po jízdě kolo studené...tak vám nevím karlové...
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
Zdravím, celý léto ok, odjel jsem s astrou chorvatsko, všechno v pohodě. Jenom se ochladí a už to začíná, chladící kapalina , zaseklí pravý zadní kolo, teď se mi je ště začli rosit skla při zapnutým topení. Všechno postupně řeším, to kolo a celej brzdovej segment vždycky nahřeju horkovzduškou aby se to vysušilo a pak je to dobrý.
Ach jo já letos v únoru nechal měnit lanka ručky i obložení bubnů. Lanka jsem nechqal měnit proto že mi to zamrzalo, naštěstí jsem v té době nezatahoval takže ručka zamrzla tak, že nešla zatáhnout. Teď jak začlo mrznout přijdu k autu a ručka opět přimrzlá (opět naštěstí v dolní poloze). Mechanikovi jsem volal tak to jak ta ručka rozmrzne zkoukne. Může to zamrznout i někde jinde než u koncovky toho bowdenu vzadu?
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
zdar taky jsem nechal zataženou ručku a druhý den zůstalo viset pravé zadní kolo tak jsem chvíli polosáňkoval a po chvilce to povolilo,od té doby jsem ručku nezatahoval,ale dnes skočim do auta ručku jsem zataženou neměl v pohodě jsem odjel ale asi po zhruba 7km mi začalo dost přibrždovat právě to pravý zadní kolo chvílema se i zastavovalo takže se nedalo jet kolo bylo pěkně horký takže jsem musel auto musel nechat stát až do vychladnutí a je zpátky domu a takhle jsem zastavoval ještě 3x tak nevim jestli trochu zůstávaj viset destičky ,zkusim teda trochu očistit a promáznout zadní brzdič a destičky nebo by radil někdo něco jinýho? hlavně mám radost z počasí a z toho že se to musí dělat před barákem
Opel Astra Caravan X16XEL 1.6 16V r.v. 2000 modrá metalíza
A že to jde mohu potvrdit, já tak jezdil 2 zimy. není to nic moc v kopcích, ale jde to. Ale eď to mám spravené a tak radovánky na sněhu s ručkou těší i mě - vskutku lanovody nejsou vše. Přesto přes noc nestojím s ručkou teda neparkuji se zataženou brzdou aby se toho někdo nechytl.
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
Čau chlapi tak mi přimrzá levý laovod,když za něj zatáhnu u bubnu tak povolí -prachpovka nic moc - napadlo mě že je vyndám vysuším a proleju něčím co já vím ,napadá mě WDčko.Chtěl bych vědět jestli máte nějaký figl na rozpojení spony u bubnu co spojuje lanovod od ručky a ten malý ocásek co jde z bubnu
Nikdy neříkej že něco nejde,nebo se najde blbec který nevi že to nejde a udělá to
Tak to jsem taky zkousel rozhejbavat a nakonec musela prijit vymena.A jeste k tomu i trmen.nejake rozhejbavani je jen docasne.Taky jsem si myslel ze to bude dobre ale pak me kola skoro svitili
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010