Výměna žárovek podsvícení - foto
Re: Výměna žárovek podsvícení - foto
pri tom rozoberani MIDu si si neposkodil ziadny pixel na displayi?? Tiez to planujem rozobrat a dat dve farby na prepinanie Bielu a cervenu. Lebo toraz mam cervenu a cez slnecny den moc toho nie je vidiet.
Inak pekny napad za malo penazi, ale keby si tam dal dva moduly, to by bolol nieco.....
Inak pekny napad za malo penazi, ale keby si tam dal dva moduly, to by bolol nieco.....
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
- Reklama
prostorově by se tam vešly ... jen by jeden byl blíž displayi a druhý by od něj byl dál, takže svítivost by byla rozdílná - přepínač není problém dodělat, takže hurá do toho
jo, pixel jsem nepoškodil ani jeden, mám display profi opravený od jednoho člověka z fóra (na nick si te nezvpomenu, ale šlo by to dohledat v příslušném threadu) - nicméně i proto jsem se k MIDu během samotného předělání choval extrémně opatrně .. doporučuji udělat to samé, není to levná sranda
jo, pixel jsem nepoškodil ani jeden, mám display profi opravený od jednoho člověka z fóra (na nick si te nezvpomenu, ale šlo by to dohledat v příslušném threadu) - nicméně i proto jsem se k MIDu během samotného předělání choval extrémně opatrně .. doporučuji udělat to samé, není to levná sranda
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Já mám ty power led,foták to dost ztmavuje a na těch budíkách to takhle vypadá blbě,ale v reálu to svítí jako tan TID!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
No vyzerá to celkom dobre... ešte mi skús prosím ťa bližšie popísať pripojenie toho modulu
Astra G Z14XE, 66kW, 2001
Astra H Caravan Z19DTL, 74 kW, 2008
predchádzajúci prosba je na sovicku...
no, modul má + a -, které natáhneš pomocí falešné žárovky z originální patice pro žárovku. Falešnou žárovku jsem si vyrobil z té původní - na vývody jsem připájel dráty k modulu a samotnou žárovku (sklo) jsem vyndal. Na tom není nic moc co řešit... co myslíš konkrétně?
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Presne toto pripojenie som mal na mysli, nakoľko sa mi veľmi nepozdávalo pripájkovať modul priamo na pôvodné kontakty pre žiarovku. Netreba tam ešte nejaký predradný odpor?
Je to dělané na 12V DC, v autě máš od nějakých 11V do 14V, takže ano - měl by tam být.
Nicméně já jsem prase a nedal jsem ho tam - když se dioda spálí, tak to holt přestane svítit a dám tam jiný modul za pár korun, tentokráte už i s odporem
Fotky z testování jsou při 13,8V a diody se ani náznakem nehřály, takže jsem si z toho nedělal velkou hlavu a odpor tam nedal - z elektronického hlediska je to prasárna, takže kdo o tom ví trochu víc, určitě si ho tam dá
Nicméně já jsem prase a nedal jsem ho tam - když se dioda spálí, tak to holt přestane svítit a dám tam jiný modul za pár korun, tentokráte už i s odporem
Fotky z testování jsou při 13,8V a diody se ani náznakem nehřály, takže jsem si z toho nedělal velkou hlavu a odpor tam nedal - z elektronického hlediska je to prasárna, takže kdo o tom ví trochu víc, určitě si ho tam dá
Ešte sa ťa opýtam, možno blbosť ale ktoré sú napájacie kontakty na pôvodnej žiarovke? A ktorý je +? Žiarovka má na vrchu dva dlhšie a pod nimi sú dva kratšie... alebo je to tak že jeden dlhý a jeden krátky pod ním sú jednej polarity?
na žárovce je to celá jedna strana + a jedna strana -
a na displayi si to už nepamatuju a není problém to vyzkoušet - když to otočíš, tak to přinejhorším nebude svítit...
a na displayi si to už nepamatuju a není problém to vyzkoušet - když to otočíš, tak to přinejhorším nebude svítit...
Tak dík, LED moduly mám už doma tak sa na to cez víkend vrhnem...
Tak som to tam cez víkend dal... teda len pod ovládanie ventilátora a je to perfektné... ešte mi prosím ťa prezraď ako si ten LED modul dostal do MID-u? Ako som pozeral tak som pozeral, bez toho aby som vylámal polovicu rebrovania pod plošákom tak to tam asi nedostanem... nemáš nejaký podrobný návod prípadne foto z úpravy...
všechny "packy" co jsem našel na MIDu jsem vycvakal (černá část která drží v té bílé části), což mi odhalilo samotný display - ten jsem taky vycvakal, sundal rozptylovací podložku pod ním a voilá - jsi vevnitř!
No tak sa na to budem musieť ešte pozrieť...
Neskúšal si to vymeniť aj na druhej strane... pod prepínačom svetiel a osvetlenia prístrojovky?
Neskúšal si to vymeniť aj na druhej strane... pod prepínačom svetiel a osvetlenia prístrojovky?
Ano, je tam jedna dioda + jedna žárovka ... stačí ho vytáhnout (někde je tu návod), zezadu otevřít a vyměnit za diody dle tvého výběru (nezapomeň na odpory).