Jaky typ brzdoveho oblozeni??Desticek,kotoucu?
Re: Jaky typ brzdoveho oblozeni??Desticek,kotoucu?
Ok
Díky
Díky
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
- Reklama
Já si teď pořídil ATE kotouče na celé auto i s deskama ATE a naprostá spokojenost brzdí to jak kráva.Můžu doporučit sice to vyjde cenově trochu jinde ale jako brzdí to jak má Na brzdách bych moc nešetřil.Nechcete-li se zabit...
Opel astra G OPC II r.v 2003 2.0Turbo Z20Let
CO bečíš? Cos čekal, že z krabice vysypeš 2 kotouče, instantního mechanika, který ti to navíc v ceně i namontuje a pak se vypaří? Mi teda nepřijde dát 4k za brzdy nijaká pálka...brzdit musíš...
Martiazz: ATE powerdisk + ate desky?
Martiazz: ATE powerdisk + ate desky?
Naposledy upravil(a) Jocker dne 27 dub 2010, 17:59, celkem upraveno 1 x.
Co se divíš?! Nadchlo mě tohle viz. citace. Taky nevím, kde jsi přišel na 4 tisíce za brzdy. Nejlevnější varianta co mi vyšla je 6 tisíc za komplet brzdykamarek píše:poslali mi takuto cenovu ponuku. Co vy nato?? ceny su v Kc.
"
Přední brzdové kotouče zimmermann: 1567,- (sada 2ks)
Zadní brzdové kotouče zimmermann: 1160,- (sada 2ks)
Brzdové destičky Ferodo bohužel v nabídce nemám, ale můžu Vám nabídnout originální brzdové destičky Opel.
Přední brzdové destičky Opel: 976,-
Zadní brzdové destičky Opel: 976,-
"
Chcel som dosticky Ferodo, Origo budu lepsie??
Dik
Co meleš o mechošovi?! U tebe asi platí pořekadlo "podle sebe soudím tebe". Na brzdy rozhodně nikoho nepotřebuji.
Mno pokud budeš při výměně brzd měnit brzdovku což by se asi slušelo tak minimálně budeš potřebovat někoho kdo Ti bude šlapat na pedál při odvzdušňování
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Ach jo. Zase dalsi radoby odbornik. Vzhledem k tomu,ze mam ABS tak by me ta vymena s pomocnikem vysla hodne draho.Zkus si nejdrive neco o vymene brzdovky nastudovat a pote zkus napsat prispevek znovu. Jinak brzdovou kapalinu mam 3 mesice starou. Hoj
Dá se to provést, ale lepčí je to odsát.
Lucky: No asi jsem se blbě vyjádřil ne přímo odvzdušňovat ale odpouštět odvzdušňovacím šroubem. A jestli máš brzdovku 3 měsíce tak je to samozřejmě zbytečné. Ale nijak jsem se Tě nechtěl dotknout však tam byly smajlíky. Já mám taky auto s ABS a minulé auto jej mělo taky a brzdovka se měnila tak že se odsála brzdovka přes nádobku , dolila se nová a pak přes odvzdušňovací šroub se zbytek té staré odpouštěl dokud netekla nová a průběžne se dolévalo do nádobky. No a to bylo určitě lepší ve dvou - jeden je u kola a druhý dle pokynu druhého šlape na brzdový pedál. Dá se to asi i v jednom třeba s cihlou na pedál ale ve dvou je to určitě jednodušší.
Edit: Uáááá Lucky tak jsem dal na tvou radu jal se to nastudovat v odborné literatuře - v Etzoldovi a co že to tam je????? Přesné potvrzení toho kvůli čemu jsi mým příspěvkem pohrdal . Cituji str. 35: Budeme potřebovat pomocníka (pokud se brzdovka nemění pomocí speciálního odvzdušňovače)
Edit: Uáááá Lucky tak jsem dal na tvou radu jal se to nastudovat v odborné literatuře - v Etzoldovi a co že to tam je????? Přesné potvrzení toho kvůli čemu jsi mým příspěvkem pohrdal . Cituji str. 35: Budeme potřebovat pomocníka (pokud se brzdovka nemění pomocí speciálního odvzdušňovače)
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Jo v pohode. No myslel jsem toto:
Denny napsal
Pozor!!!Vozidla vybavená ABS se odvzdušňují opačným postupem než bez ABS.
Vozy bez ABSod nejdelší trubky k nejkratší.
Vozy s ABSod nejkratší trubky k nejdelší.
U vozů s ABSse nedoporučuje tzv. šlapání.Lepší je přístrojem s konstantním tlakem.U vozů s ABS/TC nebo ESP nebo SRC nebo s BRZDOVÝM ASISTENTEM je ŠLAPÁNÍ zakázáno.
To vše ze zdroje pravidelných školení ATE.
Rozhodně věřím více Dennymu než Etzoldovi
Denny napsal
Pozor!!!Vozidla vybavená ABS se odvzdušňují opačným postupem než bez ABS.
Vozy bez ABSod nejdelší trubky k nejkratší.
Vozy s ABSod nejkratší trubky k nejdelší.
U vozů s ABSse nedoporučuje tzv. šlapání.Lepší je přístrojem s konstantním tlakem.U vozů s ABS/TC nebo ESP nebo SRC nebo s BRZDOVÝM ASISTENTEM je ŠLAPÁNÍ zakázáno.
To vše ze zdroje pravidelných školení ATE.
Rozhodně věřím více Dennymu než Etzoldovi
OK v pohodě A ty máš ten přístroj s konstantním tlakem nebo si brzdovku necháváš měnit v servise?
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Měnil mi ji známý v servisu při výměně třmenu
No i já se tu přidám do debaty. Chtěl bych na své Astře 1.4 16V vyměnit zadní bubnové brzdy a samotné bubny. Snažil jsem se tu přečíst skoro celý tento příspěvek, ale řeší se tu jen furt desky a ty zatím nechci nějak řešit, ale kdo ví časem třeba budu. Zatím mě zajímá jen ta zadní část. Automobil Opel Astra G 1.4 16V 66KW r.v. 2001 a ABS. Posílal jsem odkaz do jedné firmy a ti mi poslali tohle to
bubny 230mm:
Delphi č. BF367 - 900Kč/ks
TRW č. DB4229 - 1100Kč
čelísti:
Delphi č. LS1829 - 700Kč
DEX č. 2073.169 - 700Kč
Jurid č. 362389J - 700Kč
TRW č. GS8637 - 800Kč
No uvažuji nad tím TRW, ael jelikož nemám žádné zkušenosti a ani přehled o cenách, tak se raději ptám, zda jsou to dobré ceny. Samozřejmostí bylo to, že mi slíbili i 5% slevu. Sleva nic moc, ale pokryje náklady na poštu
bubny 230mm:
Delphi č. BF367 - 900Kč/ks
TRW č. DB4229 - 1100Kč
čelísti:
Delphi č. LS1829 - 700Kč
DEX č. 2073.169 - 700Kč
Jurid č. 362389J - 700Kč
TRW č. GS8637 - 800Kč
No uvažuji nad tím TRW, ael jelikož nemám žádné zkušenosti a ani přehled o cenách, tak se raději ptám, zda jsou to dobré ceny. Samozřejmostí bylo to, že mi slíbili i 5% slevu. Sleva nic moc, ale pokryje náklady na poštu
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL
Oplíčku jestli chceš můžu Ti sehnat buben ATE za cca 1200,- nebo Bosch za cca 950,- a čelisti ATE za cca 1100,- a Bosch cca 750,- Jinak z toho co Ti poslali se mi nejvíc asi zamlouvá taky to TRW a cena myslím je slušná. A určitě potřebuješ měnit i bubny? Meřil jsi je? Já mám na autě 190 tis, bubny jsou původní a mechanik když mi měnil čelisti říkal že ještě nejméně jedny čelisti přežijí, jen je nechal srazit u soustružníka.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
No když už nějakou tu korunu do mazlíka vrazit, tak jí tam vrazím. Raději si nezajdu párkrát na to pivko a penízky budou doma. No a myslím, že bubny by byly ještě dobré, ale když se na ně podívám, tak se mi z nich chce Rez je jedna z věcí, co se mi vůbec nelíbí a hnusí. Jak říkám-Někdo pouští obláčky kouře do vzduchu a já peníze investuji do auta. Jsem už prostě takový. Musí to jezdit. Jinak malý dotaz. Která značka je lepší ATE a nebo TRW? Podle tohoto bych se asi i rozhodoval, dám na zkušenosti jiných členů
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL