Termostat
- marko100le
Re: Termostat
konecne som sa sem dostal.
Bol som v meste a mali dva druhy nejaky 4max za 16.60 (500 sk)E a wahler za 27 E(810 sk) .
Predajca mi tvrdil ze je to kompletny termostat (s kolenom aj tesnenim) no ja tomu moc neverim a myslim si ze zajtra pride ci jeden alebo druhy iba vlozka
Bol som v meste a mali dva druhy nejaky 4max za 16.60 (500 sk)E a wahler za 27 E(810 sk) .
Predajca mi tvrdil ze je to kompletny termostat (s kolenom aj tesnenim) no ja tomu moc neverim a myslim si ze zajtra pride ci jeden alebo druhy iba vlozka
_ _ _ Zafira 2.0 Di 16 V 2000 _ X20DTL _s CHIPOM
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Suzuki Samurai SJ 410_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
- Reklama
- marko100le
Tak si predstavte za 27 Eur to bol origo vernet komplet cely termostat na X18XE.
Predavacka mi tvrdila ze maju nejaky dopredaj a normalne stal okolo 100 Eur ,tak ti co ho maju zly jedinecna sanca kupit
Predavacka mi tvrdila ze maju nejaky dopredaj a normalne stal okolo 100 Eur ,tak ti co ho maju zly jedinecna sanca kupit
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
tak to byl super kauf
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- marko100le
Par fotiek z vymeny termostatu na Zafira 1.8 16V (X18XE)
1.najprv kryt motoru
2.povolit zatku vyrovnavacky
3. aby som nemusel davat dole naraznik koli vupusnemu na chladici ,dal som radcej dole spodnu hadicu chladica a odpustil chladiacu do nadoby a hned vratit hadicu naspat. 4.Vytiahnut hadicu na termostate(tu tucnu)
5.vysrobovat 2ks sroby (opacny torx) a vybrat 6. nasledne vytiahnut tu tenku hadicku aj cidlom teploty(kluc 21)
7. po vybrati dobre vycistit dosadaciu plochu na novy termostat
8.potom je treba nasadit cidlo a nove tesnenie na novy termostat(aby mi nahodou nepadlo alebo sa neposunulo pri montazi si ho jemne natrem vazelinou )
9.poskladat naspat a je hotovo (sroby dotahovat s citom ako pri vsetkom)
10. doliat chladiacu(ja som ju lial cez tkaninu koli bordelu), nastartovat a skotnrolovat tesnost spojov aj fukcnost noveho termostatu (popripade doliat este chladiacu ked sa to odvzdusni )
2.povolit zatku vyrovnavacky
3. aby som nemusel davat dole naraznik koli vupusnemu na chladici ,dal som radcej dole spodnu hadicu chladica a odpustil chladiacu do nadoby a hned vratit hadicu naspat. 4.Vytiahnut hadicu na termostate(tu tucnu)
5.vysrobovat 2ks sroby (opacny torx) a vybrat 6. nasledne vytiahnut tu tenku hadicku aj cidlom teploty(kluc 21)
7. po vybrati dobre vycistit dosadaciu plochu na novy termostat
8.potom je treba nasadit cidlo a nove tesnenie na novy termostat(aby mi nahodou nepadlo alebo sa neposunulo pri montazi si ho jemne natrem vazelinou )
9.poskladat naspat a je hotovo (sroby dotahovat s citom ako pri vsetkom)
10. doliat chladiacu(ja som ju lial cez tkaninu koli bordelu), nastartovat a skotnrolovat tesnost spojov aj fukcnost noveho termostatu (popripade doliat este chladiacu ked sa to odvzdusni )
Naposledy upravil(a) marko100le dne 06 úno 2010, 22:23, celkem upraveno 3 x.
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
- marko100le
uz namontovany novy,slape ako hodinky auto kuri perfektne mozno aj o 50 % lepsie a teplota drzi krasnych 90 C a ci dole a ci hore kopcom.
Klasicka zavada ,zodrate sedlo
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
ma ten obchod aj web stranku?marko100le píše:konecne som sa sem dostal.
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
- marko100le
4max je z INTERCARS http://www.intercars.sk (polsky vyrobok)
Vernet bol objednany v ASTAXe (obchod) http://www.azet.sk/firma/424908/ing-pavol-stano-astax/ ,mas tam cislo skus tam zavolat odkial objednavali mozno ti poradia.
Za 27 eur vyborna cena!!! aj kvalita!!!
Vernet bol objednany v ASTAXe (obchod) http://www.azet.sk/firma/424908/ing-pavol-stano-astax/ ,mas tam cislo skus tam zavolat odkial objednavali mozno ti poradia.
Za 27 eur vyborna cena!!! aj kvalita!!!
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
-
Tak jsem rad že než jsem objednal novy termostat napadlo mě vyskoušet dat karton před masku a chladič,najednou se auto celkem rychle zahřeje a luxusně topi,termostat otviral tak jak měl,podle toho co jsem zde četl,jen ten dieslovy naraznik ma tolik otvoru že ne a ne auto po městě zahřat,jen když sem jel kousek dal,ručička se hnula,pak stačilo sjet kopec a teplota opět spadla,problem vyřešen za 10.min,konečně přestanu mrznout
Edit:v letě se termostat choval tak jak ma
Edit:v letě se termostat choval tak jak ma
Vojkuvka81: A utěsnil jsi i ty otvory dole v nárazníku? Já koupil zatím kryt na masku (dnes jsem to namontoval) a jestli to nepomůže tak budu utěsňovat i tu část nárazníku.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
-
Dal jsem pod masku(vyřezal jsem otvor na sani,)a dal jsem i před chladič,tudiž jsem zakryl čast i těch otvoru v narazniku,do ted si nadavam že jsem to vyskoušel až v pulce zimy,ale od zitřka už hezky teploučko
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=16298
pár termostatů bez víčka a s víčkem domečku mohu sehnat od známého z mototechny za good keš,na dieslové motory,pokud je v tom nějakej rozdíl se mohu poptat na cenu a dostupnost.....
toto je můj termík,co jsem koupil já a vyměnil,maká super!
http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f ... 1&start=90
pár termostatů bez víčka a s víčkem domečku mohu sehnat od známého z mototechny za good keš,na dieslové motory,pokud je v tom nějakej rozdíl se mohu poptat na cenu a dostupnost.....
toto je můj termík,co jsem koupil já a vyměnil,maká super!
http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f ... 1&start=90
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
- marko100le
Vojkuvka 81:(par rad tak sa dufam neurazis)
Aj mne aj svagrovi a aj mnohym fungoval termostat normalne (otvaral aj zatvaral)a v lete som to vobec nespozoroval lebo aj mne sa teplota drzala okolo 85 C
Problem bol vo vydratom dosadacom sedle.
A aj ked termostat uple zavrel nedosadol dobre a prepustal.
Najlepsie to vyskusas tak ze ked to rano nastarujes tak hadica od termostatu k chladicu musi byt studena pokial sa voda nezohreje na 92 C a vtedy pusti vodu do chladica.
A tie kartony samozrejme ze pomahaju, predsa za zmensi prietok studeneho vzduchu na motor.
Aj mne aj svagrovi a aj mnohym fungoval termostat normalne (otvaral aj zatvaral)a v lete som to vobec nespozoroval lebo aj mne sa teplota drzala okolo 85 C
Problem bol vo vydratom dosadacom sedle.
A aj ked termostat uple zavrel nedosadol dobre a prepustal.
Najlepsie to vyskusas tak ze ked to rano nastarujes tak hadica od termostatu k chladicu musi byt studena pokial sa voda nezohreje na 92 C a vtedy pusti vodu do chladica.
A tie kartony samozrejme ze pomahaju, predsa za zmensi prietok studeneho vzduchu na motor.
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
No to mě auto netopilo tak jsem vyměnil termostat a vůbec nic se nezměnilo,motor se zahřeje ale třeba když jedu z kopce tak ta teplota zase spadne,čím to může být??Termostat je nový
Opel Astra Caravan,2.0DTI N-joy 2003
- marko100le
a o kolko ti padne?
a na 1.7 DTI si vymenil cely alebo len vlozku, lebo mne by nepomohlo vymenit len vlozku
Lebo mne aj svagrovi bol rozdiel poriadny hlavne v kureni
a na 1.7 DTI si vymenil cely alebo len vlozku, lebo mne by nepomohlo vymenit len vlozku
Lebo mne aj svagrovi bol rozdiel poriadny hlavne v kureni
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
Měnil jsem jenom tu vložku a spadne to o dost a skoro to netopí
Opel Astra Caravan,2.0DTI N-joy 2003