GPS navigace - vše o tomto tématu

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Marky

Příspěvek od Marky » 29 led 2007, 19:39

Dost dobra cena na to, ze je v tom iGO s podrobnou mapou EE.

Reklama

Luky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky » 30 led 2007, 11:01

Cena super, ale je to z Lidlu.
To je jak koupit si plazmovku v Makru, to taky bude kvalita nejvetsi :?
--- Astra G '98 1.4 16V ---

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 30 led 2007, 11:14

Taky uvazuji o navigaci, ale do teto bych urcite nesel, ta kvalita bude hruza. Takove veci zasadne kupuji ve specializovanych prodejnach.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0

Caklik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caklik » 30 led 2007, 12:14

Tak tady to máte z jineho obchodu, kdyz vám Lidl nevoní :D

http://ishop.cps-europe.cz/gps-navigace ... gator-4000
Astra G 5dv X17DTL --> Z18XE

Caklik
Kontaktovat uživatele:

Info

Příspěvek od Caklik » 30 led 2007, 12:22

V manuálu u výrobku se píše: interní Li-Ion 1100mAh, procesor 300MHz, 64MB ROM + 64MB RAM, rozměry 130x76x30mm, 200g, přijímač GPS s 20 kanály (což je, jak víme, v současnosti nejkvalitnější čipset SirfStar III). Optimální doba nabíjení 8 hod., napaječ 5V/ss/2A. Výdrž se myslím nikde oficiálně nepíše, ale osobně mi vydrží při plném nabití a při zapnutém příjmu GPS tak okolo 3-4h, což považuji za solidní.

Pokud nepotřebujete nutně zapnutou GPS celou dobu, má zajímavou vlastnost, že při "vypnutí" a zapnutí se vrátí přesně do předchozího "rozpracovaného" stavu, akorát si musíte chvilku počkat, než znovu vyhledá satelity (10sec-3min podle výhledu na oblohu, např. mezi vysokými domy to trvá déle, ale najde vždy, dokonce i u okna uvnitř domu). Jedná se tedy o cosi na způsob "spánkového režimu" a baterie pak vydrží samozřejmě podstatně déle bez nabíjení.

Jedná se prakticky o výrobek společnosti MyGuideGPS.com z HongKongu. Německý dovozce Anubis Electronic tam pouze natiskne logo SilverCrest a dodá evropský (rozuměj v Maďarsku vzniklý) software iGO od PDAmill.com

Pro německý Anubis (alias MyGuide-Navigator.de) je ovšem velké plus, že se snaží provozovat pro technickou podporu infolinku zdarma i z České republiky, telefon 800 142 632 Pozor na lince se střídá Polák a Čech - pokud je Polák, prostě se zeptejte kdy bude někdo mluvit česky a on vám řekne třeba od 11.00hod.

V původním letáku LIDL ze začátku prosince byla grafická tisková chyba - u přístoje bylo vytisknuté logo TMC (Traffic Message Channel) - tohle skutečně NEUMÍ a taky to nikde u výrobku není uvedeno, je to čistě LIDL-error.

Nadstandardně kvalitní držák na sklo, lepší než "husí krk", který najdete u podstatně dražších navigací.

Nadstandardní záruka 3 roky, plus navíc (u LIDLa) možnost vrácení do 30 dnů (pokladní blok nutný).

Ve skvělé ceně je obsažen kompletní balík "iGO Eastern Europe" (doporučená cena 4.395 Kč viz iGO.com/cz). Tím se skvělá cena stává naprosto fantastickou.

Celková kapacita dodaných map je řádově 120MB, z toho např. ČR zabírá nějakých 18MB. Dodáno na SD kartě kapacity 256MB, plus to samé i na přiloženém CD. Verze softweru iGO=MyGuide 7-Nov-2006, mapa ČR 2006.01, jsou tam ovšem i novější mapy např. Rumunsko 2006.06. Zajímavé je (a to velmi chválím), že se iGO nebojí spolupracovat s různými lokálními dodavateli map, např. slovenskou dodává slovenská firma CONAN s.r.o., naproti tomu třeba rumunskou mapu má od SC SUNCART SRL a chorvatskou od Navigo Sistem d.o.o. Spousta dalších je samozřejmě od osvědčeného Tele Atlas N.V.

Celkem je v balíku 21 map, a to kupodivu nejen východní Evropy, jak by se mohlo zdát z názvu balíku map, ale čeká vás i několik ne-zrovna-východoevropských států. Konkrétně tam je: Albánie, Bosna+Hercg, Bulh, Bělorusko!!!, Chorv, ČR, Est, Litva, Lotyš, Maď, MajorRoadsOfWestEU, Maked, Mold, Pol, Rum, Řecko!!!, Slovensko, Slovinsko, Srb+ČerHora, Turecko!!!, Ukrajina!!!. Obzvláště Řecko a Turecko může být pro letní dovolenou příjemný bonus.

Záhadná mapa "Major Roads Of West EU" - nečekejte zázrak, jsou to opravdu POUZE hlavní tahy a dálnice. Osobní zkušenost: z Brna na vídeňské letiště Schwechat mě tato mapa tvrdošíjně posílala 176km přes Bratislavu (navíc se slovenskou dálniční známkou)- pak jsem teprve pochopil, že tato stručná mapa vůbec NEZNÁ krásnou 140km silnici Brno-Mikulov-Vídeň, takže je to vlastně logické Naproti tomu ale chválím, že "Major Roads Of West EU" např. obsahuje solidní index 300 vídeňských ulic, což potvrzuje, že to k základní orientaci v celé Evropě opravdu bude stačit. Pokud tedy hodláte jezdit po největších tazích a pouze po velkých městech, neztratíte se... ale běda tomu, kdo by sjel z cesty a chtěl prošmejdit třeba malebné vesničky v Burgundsku

Přesto získáte VELMI DOBŘE POUŽITELNÝ přístroj s kvalitním software a spoustou map EastEU za opravdu SKVĚLÝ PENÍZ - a kdo potřebuje jinou sadu map, zajisté najde "ty správné informace" na neoficiálních webech a P2P.

Mimochodem, přístroj by měl v zásadě umožňovat všechny uživatelské úpravy, které jsou již známé např. pro Mio C710 (naprosto stejný operační systém i mapový software znamená další výhodu). Mio C710 má navíc hlavně: hardwerová tlačítka, Bluetooth a podporu TMC (která ale stejně v praxi v ČR 2006 zatím není 100% použitelná).

Vřele doporučuji, protože pokud ji seženete za těch 5999 Kč, tak nejbližší ZHRUBA SROVNATELNÁ navigace je dnes řádově o 2500-3000Kč dražší. A za tento drsný rozdíl (prakticky minus 30% oproti konkurenci) bych klidně odpustil i podstatně větší nedostatky. Jenže tato navigace nedostatků opravdu moc nemá - určitě ji NELZE označit jako "nedořešenou" nebo snad "nekvalitní" Ba naopak, ukažte mi jinou navigaci, která by měla takový balík map v ceně, a současně i českou telefonickou podporu zdarma a záruku 3 roky!

Resumé: Tento přístroj není sice dokonalý (koneckonců který dokonalý je?), ale za tuto cenu je naprosto bez konkurence, co se týče poměru CENA/VÝKON

bubak.velkej

Příspěvek od bubak.velkej » 31 led 2007, 07:41

Máte někdo zkušenosti s Mio C710+?

Caklik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caklik » 31 led 2007, 08:01

bubak.velkej píše:Máte někdo zkušenosti s Mio C710+?
http://forum.moto-club.cz/default.asp

Je na základu iGO, stejne jako ta predchozi z Lidlu. C710+ má navíc BT handsfree, TMC RDS (u nás zatím moc nefukční), 2GB vestavenou pamet s vetsinou map.

bubak.velkej

Příspěvek od bubak.velkej » 31 led 2007, 08:32

Ta z Lidla se mi zamlouva, pomer cena/vykon je dobrej. 8) Ale jak je to tam s mapama? Spis potrebuju mapy zapadni evropy nez vychodni... budou asi dost drahy... nebo se daji nekde stahnout ? :lol:

bubak.velkej

Příspěvek od bubak.velkej » 31 led 2007, 08:46

Caklik píše:
bubak.velkej píše:Máte někdo zkušenosti s Mio C710+?
http://forum.moto-club.cz/default.asp

Je na základu iGO, stejne jako ta predchozi z Lidlu. C710+ má navíc BT handsfree, TMC RDS (u nás zatím moc nefukční), 2GB vestavenou pamet s vetsinou map.
Diky moc za odkaz, prostuduju. Jeste by me zajimalo co si myslite o moznosti treba Nokia N70, GPS modul a mapy TomTom. Vzhledem k tomu ze muj stavajici telefon dosluhuje zvazuju i tuhle moznost... :roll:

Marky

Příspěvek od Marky » 31 led 2007, 11:41

Jak rika Caklik za tu cenu v tom Lidlu dost dobry, jinak jsi udela slusny rozbor :D . Mapy jsou pro nasi oblast velmi podrobne, takze napr. i v Choravtsku nema clovek problem a tam TTM silne zaspal, tak jako vsude od nas na vychod. Bohuzel mi sedi ovladani vic Tomik, ale to uz jsem zaujaty, protoze jej nejakou dobu pouzivam. S telefonem a navigaci zkusenost nemam to tu maji jini kluci, ale je to otazka velikosti displeje a porizeni externi GPS. Me osobne PDA vyhovuje a protoze to neni jednoucelova vec, tak ji dost pouzivam i k jinym ucelum.

Lysek Vladimír
Kontaktovat uživatele:

GPS

Příspěvek od Lysek Vladimír » 31 led 2007, 12:51

Prostudoval jsem to GPS z Lídlu, ale jsem se nedočetl, jestli je tu možnost napájení pomocí zásuvky v autě (zapalovače). Je tam popsaná jen výdrž baterie. Doufám, že to obsahuje i to napájení z auta. Asi si ji koupím a dám Vám hned vědět, jak to funguje. Laďa
2.0 DTI 16V, 2001 CDX, CARAVAN Z147

Marky

Příspěvek od Marky » 31 led 2007, 14:18

V tom internetovem odkazu co sem hodil Caklik, pisi ze to ma toto prislusenstvi:
- držák do auta,
- auto do automobilu ( to bude asi ta nabijecka do auta :D )
- síťový napáječ
- USB kabel pro připojení k PC
- paměťová karta SD s předinstalovanými mapami
- zálohovací CD/DVD

Lysek Vladimír
Kontaktovat uživatele:

GPS

Příspěvek od Lysek Vladimír » 31 led 2007, 14:29

Našel jsem recenzi lidí, kteří koupili GPS v Lídlu a jsou s tím max spokojeni. Mapy jsou lepší jak v TOM TOM. Teď jsem na vážkách. Mám totiž možnost koupit PDA Fujitsu-Siemens LOOX 410 BT, ale nemá to GPS. Máte někdo zkušenost s tímto PDA + navigace? Díky Laďa
2.0 DTI 16V, 2001 CDX, CARAVAN Z147

bubak.velkej

Re: GPS

Příspěvek od bubak.velkej » 31 led 2007, 14:38

Lysek Vladimír píše:Našel jsem recenzi lidí, kteří koupili GPS v Lídlu a jsou s tím max spokojeni. Mapy jsou lepší jak v TOM TOM. Teď jsem na vážkách. Mám totiž možnost koupit PDA Fujitsu-Siemens LOOX 410 BT, ale nemá to GPS. Máte někdo zkušenost s tímto PDA + navigace? Díky Laďa
Ja bych tu Lidlackou taky bral, jenze je problém, že tam nejsou mapy západní evropy a kde je sehnat nevím... :roll:

Caklik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caklik » 31 led 2007, 17:54

Marky píše:Jak rika Caklik za tu cenu v tom Lidlu dost dobry, jinak jsi udela slusny rozbor :D . Mapy jsou pro nasi oblast velmi podrobne, takze napr. i v Choravtsku nema clovek problem a tam TTM silne zaspal, tak jako vsude od nas na vychod. Bohuzel mi sedi ovladani vic Tomik, ale to uz jsem zaujaty, protoze jej nejakou dobu pouzivam. S telefonem a navigaci zkusenost nemam to tu maji jini kluci, ale je to otazka velikosti displeje a porizeni externi GPS. Me osobne PDA vyhovuje a protoze to neni jednoucelova vec, tak ji dost pouzivam i k jinym ucelum.
Tu litanii jsem nepsal já, je to zkopírovaný z jedný diskuze.

Odpovědět