Tažné zařízení
Tažné zařízení
Díval jsem se do manualu, ktery je na fóru, kontrolka tam je vpravo dole ( jak je kontrolka ABS, paliva atd. ). Je tam popsana i funkce - má blikat společně s blinkry, pokud ne, tak je závada.
Zítra se mrknu, jak to mám ve svém autě.
Zítra se mrknu, jak to mám ve svém autě.
- Reklama
- Zdeněk Lbc
Tažné zařízení
Jedná se o montáž nového TZ v autorizované dílně ( nemusím na STK, protože všechny doklady dostanu, stačí to jít pouze přihlásit ).
Pouze mi nebylo jasné to s tou kontrolkou.
Stejně - k čemu to v tom manuálu vlastně je, když to nefunguje ?
Samozřejmě tu funkci k životu nepotřebuji.
Pouze mi nebylo jasné to s tou kontrolkou.
Stejně - k čemu to v tom manuálu vlastně je, když to nefunguje ?
Samozřejmě tu funkci k životu nepotřebuji.
Tažné zařízení
Tento týden mě bylo TZ namontováno a světe div se - výše uvedená kontrolka opravdu bliká společně s blinkry.
Když jsem se při montáži ptal, bylo mi řečeno, že TZ montují "na světla" a žádnou specialitu nehledají, natož aby hledali připojení nějaké kontrolky.
Jedná se o TZ od českého výrobce.
Tak nevím - něco mezi nebem a zemí ?
Když jsem se při montáži ptal, bylo mi řečeno, že TZ montují "na světla" a žádnou specialitu nehledají, natož aby hledali připojení nějaké kontrolky.
Jedná se o TZ od českého výrobce.
Tak nevím - něco mezi nebem a zemí ?
Třeba je to v originále taky jen "na světla" a t akontrolka jen indikuje zvýšený odběr proudu při použití blinkru (protože nebliká jedna žárovka, ale dvě)
ale to je čistě moje fantazie, je to velká záhada
ale to je čistě moje fantazie, je to velká záhada
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Rád bych zde poděkoval Pavlovi za jeho skvělý přístup k otázce prodeje jeho TZ. Nakonec jsme to nerealizovali kvůli různým problémům (vzdálenost našich bydlišť, jsem v Praze jen občas, odvoz TZ atd.), ale snažil se mi vyjít všemožně vstříc při zachování vlastních očekávání - což oceňuji hned dvakrát. Takže ještě jednou díky!Pavel007 píše:Hej hola, já mám na svém karavanu tažné zařízení a naopak ho tam nechci, tak nabízím za nějaký rozumný poplatek svoji kouli Zatim jsem nestudoval, co to je, ale má to čepičku Bosal... Takže pokud si někdo někde domluvíte výměnu-jsem pro. Pavel z Prahy )
hojte astráci, na začátku příspěvku byla poptávka po tažných zařízeních na Astru G - hledal sem na netu a našel jsem (podle mě nejlepší a nejlevnější ) e-shop: http://www.vapol.cz/cz/produkt/tazne-za ... l-astra-b/
Je to na Astru Combi, tažné na 2 šrouby - pro mě je bajonet celkem zbytečný...Jo a ještě dokoupit elektriku (myslím že bude stačit základní, kterou v e-shopu taky prodávají). A jak je to s přihlašovaním a zapsáním tažného do TP je popsáno tady: http://www.vapol.cz/Files/file/faq-tz/faq-tz.htm
Je to na Astru Combi, tažné na 2 šrouby - pro mě je bajonet celkem zbytečný...Jo a ještě dokoupit elektriku (myslím že bude stačit základní, kterou v e-shopu taky prodávají). A jak je to s přihlašovaním a zapsáním tažného do TP je popsáno tady: http://www.vapol.cz/Files/file/faq-tz/faq-tz.htm
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Já montuju westfalie od elsa group.Cena je dobrá,dílenské zpracování také a hlavně barva i po letech drží.
http://www.tazna.cz/zbozi_seznam?combo_ ... _kategorie
Samozřejmě ne bajonet,ale na dva šrouby.
http://www.tazna.cz/zbozi_seznam?combo_ ... _kategorie
Samozřejmě ne bajonet,ale na dva šrouby.
- peter13675
Re: Tažné zařízení
denny: aku pouzivas elektro pripojku ? zakladnu ?
ak pouzijem zakladnu elektro pripojku (napojim to niekam na zadne svetla cez nejake tie rychlo spojky) bude mi ta kontrolka fungovat na palubke o ktorej pisal jskr a sovicka
zahada rozlustena ?
ak pouzijem zakladnu elektro pripojku (napojim to niekam na zadne svetla cez nejake tie rychlo spojky) bude mi ta kontrolka fungovat na palubke o ktorej pisal jskr a sovicka
zahada rozlustena ?
Astra G Caravan 1.6 16V 74kW X16XEL r.v. 4/98 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Dávám UNI přípojku a letuji to na dráty\žádné rychlospojky,pak jsou jen rychloproblémy \.Dnes chce každý hoooodně levně,takže žádné vychytávky s kontrolkama.Taky mi dodávají TZ Galia-slovenský výrobce,super cena ,celopozink,fakt super
Je někde nějaká díra na protažení el. kabelu od zásuvky, nebo si jí musím vyvrtat?
Neviem akú máš karosériu. Ja som na mojom kombíkovi káble pretiahol cez gumovú (plastovú?) zátku, ktorá je zospodu pod hranou 5. dverí cca v strede, okolo zámku vytiahol hore a rozdelil ku každému svetlu.
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Jo,jo. Je to přesně tak, jak popisuje mexxo. Jen jsem musel vytvořit nový kostřící šroub u pravého zadního světla, ke kterému je vyveden ve svazku kostřící kabel od el. zásuvky tažného zařízení. Jinak kostřící šroub je u levého zadního světla.
www.LPG-OBCHOD.cz
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
Zdravím, mám Astru G kombík X18XE1 (99) a chci se zeptat, zda je možný namontovat z efka tažný. Dík