Nastartování po dojití benzínu.Astra G 1.4 16VX14XE Vyřešeno

Lapačdechu

Re: Nelze nastartovat po dojití benzínu. Astra G 1.4 16V X14

Příspěvek od Lapačdechu » 16 lis 2014, 20:32

Auto nejede a už asi ani nepojede. už do mě zase hustej ať to nechám zlikvidovat za dvojku ;) rady profesionálů z mého okolí ;)
shodou náhod mají všichni prsty v ekologický likvidaci vozidel :lol:

Minule když se tohle stalo, stál vrak 3 měsíce bez hnutí.
Logicky mi z toho vychází, že vybitá baterka mohla způsobit nějaký restart systému?
Jakto, že to pak bez opravy šlo a teď to zas nejde.... achjo
Jsem fakt idiot, až teď si stahuju příručky k autu a studuju je... Je tam jasně napsaný, že nikdy nesmím nechat vyprázdnit nádrž úplně.
Resp. je to hlavně u dieselu...
Snad ještě dostanu jednu šanci.

Příčina vždy stejná, došla šťáva.

Reklama

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 16 lis 2014, 21:50

jako ..zober si v tom pripade "ineho kamarata" ..
zbehni do trafiky, kup plyn do zapalovaca...

popros kamarata, nech ti v pravidelnych intervaloch .. cca 0.5sek
vstrekuje plyn do hadice iducej od filtru vzduchu ...

ty pojdes za volant, budes startovat, a hrajkat sa s plyn pedalom ..
(trochu prislapnes, potom viac prislapnes, potom zase trochu povolis)...
/// pocas toho co budes startovat ///

motor by mal zacat "kychat" .. a mat snahu chytnut ..
..pripadne na ten nastriekany plyn chytne uplne ..a nejakych tych par sekund pobezi..
...
alebo jak bude bezat "na ten plyn" , tak mu ho treba vstrekovat dalej....

po case by uz mal ist aj bez plynu, pripadne bude poznat, ze po vstreknuti plynu, sa motor zacina dusit..
...to uz pojde na benzin ... (alebo nepojde)

NEVYHODTTE SA DO LUFTU .... OPATRNE ...

pokial motor nezacne skytat po vstrekovani plynu, tak prestante, chyba bude inde ..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz STANDALONE jednotiek, GO motorov

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 16 lis 2014, 21:59

este na vysvetlenie, ze preco to po "vyjeti nadrze" nechce naskocit..
aj v pripade, ze v nadrzi bude dost benzinu na to, aby ho cerpadlo dopravilo tam kam ma..

palivove potrubie ma nejaky ten objem ... (nech to je 0.5litra)
pruser je, ked to je objem vzduchu..

na to aby sa ten objem nechceneho vzduchu dostal von, musi prejst cez vstrekovac..
(cez regulator tlaku paliva neprejde)

vstrekovac ma prietok povedzme cca 250ccm/min.
teda asi 2 a pol deci pri plnom otvoreni celu minutu...

ale pri startovani je cas otvorenia vstreku iba cca 4-5ms za jednu (dve) otacku motora ..

..tak si spocitaj, kolko by si musel startovat, aby si cca 0.5litra vzduchu pomaly "povypluval" von vstrekovacom ..

Lapačdechu

Příspěvek od Lapačdechu » 16 lis 2014, 22:22

JRD McLAREN píše:..tak si spocitaj, kolko by si musel startovat, aby si cca 0.5litra vzduchu pomaly "povypluval" von vstrekovacom ..
Pecka kéž by to co píšeš byla všechno pravda :-D :idea: :idea: :idea:
Minimálně to dává smysl, já teď mám provzdušněné celé palivové potrubí, protože si všichni mysleli, že v něm je bordel, nebo že je ucpaný, přitom když jsem zkoušel nastartovat, tak čerpadlo fungovalo a benzín šel tam kam má i před provzdušněním. takže facepalm a já si z toho beru zkušenost... asi jako jedinej.... :twisted:
Teď mi teda bordel plave v nádrži v těch 10 litrech. Protože jsem vytáhl palivový filtr a ten byl úplně čistej tak jsem ho vrátil.
Problém teda je, že úplně v celým potrubí je nyní vzduch.

Takže mám vzduch úplně všude v potrubí i ve zpátečce, prostě všude.
Jak to teda teď mám odvzdušnit?

Dokáže si to odvzdušnit samo, pokud je tedy čerpadlo funkční? A já to natočim přes plyn?

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse » 17 lis 2014, 18:17

Možno že hlupa otazka, ale ten odzvdušnovak na palivovej lište služi k čomu? :?
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 17 lis 2014, 19:39

..a ked tam neni ..??

Lapačdechu

Příspěvek od Lapačdechu » 18 lis 2014, 14:45

Mám na vás otázečku....
Zdá se mi to, nebo mi tam chybí nějaké pojistky?

Zjistil jsem zkoušečkou, že mi nejde proud do čerpadla(klič v poloze 2).
A čerpadlo neslyším zahučet když otočím kličem, tak teda přišli na řadu pojistky.

Divný je, že mi to čerpadlo zničeho nic šlo a když tomu došel benzín tak to zase nejde... ehm to není jediné... také mi jde klakson, jenom když na volantě aktivuju jeden z těch trojúhelníčků, to asi taky není zrovna standartní postup jak aktivovat funkci klaksonu:-D že.. taky mi zničeho nic jde světlo v kaslu a zničeho nic zase nejde :| ... takže z toho soudim, že mám postižený pojistky v autě.

Můžete se mi podívat na ty pojisty? Mám dobrý tušení, že předešlý majitel neměl všechny pojisty zapojené? Nebo se mi to zdá?

Chybí tam jedna zelená 30A a 2x zelený RELÉ??? a jedno bilé ???

Návod k tomu nemám a na netu nejde najít přímo tenhle styl pojistek... divný.... jak mám vědět co může a co nemusí být zapojené...
Docela pochybuju, že je čerpadlo vůbec v pojistkách v interiéru...
Přílohy
pojistky.jpg
Naposledy upravil(a) Lapačdechu dne 18 lis 2014, 20:02, celkem upraveno 6 x.

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse » 18 lis 2014, 14:52

JRD McLAREN píše:..a ked tam neni ..??
To som prekvapeny, :shock: ale keby tam bola tak by to asi mohlo pomôcť? Alebo povoliť hadicu na spiatočke! :idea:
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 18 lis 2014, 16:05

Dej si do zdejšího vyhledávače pojem: pojistky.jpg s mým loginem do dalšího řádku a objeví se ti obrázek pojistkovky s popisem relátek. Je tu někde i fotka pojistkovky. Dal bych ti odkaz, ale smolím to z mobilu.

edit: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... pg#p428563
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Hardy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hardy » 18 lis 2014, 18:38

Poistku čerpadla ako aj relé by si mal mať v motorovom priestore myslím.
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
In memoriam Paul Walker - R.I.P

Lapačdechu

Příspěvek od Lapačdechu » 18 lis 2014, 20:00

Jak to teda je stím čerpadlem a klíčem v zapalování??
Tady na foru, jsem se dočetl, že je normální, že se čerpadlo nesepne při pouhém otočením klíče.
Je to teda pravda? že se spíná až při startování?
nechce se mi moc laborovat kolem nádrže s benzínem... každopádně nic jinýho mi nezbyde...

Zase se vracím zpět, zmatený a přehlcený infem.

Filtr ucpaný není, ani palivové rozvody, elektřina nejde do čerpadla při otočení klíčem, pojistky jsou všechny v pořádku, vadný relé nepoznám.( mohu relé zaměnit s méně užitečnou věcí? resp, třeba s vyhříváním čehokoliv, nebo stěračem zadního okna, jen pro vyzkoušení funkčnosti čerpadla?? podle mě ne, to by se relé nejmenovalo i v eshopech, palivové relé:-) nemám pravdu?)
Problém nastal při dojetí nádrže, kdy se motor nevypl nedostatkem, vypl jsem ho ještě když měl nějaký benzín v potrubí.
Dolil jsem pět litrů a zřejmě zavzdušnil čerpadlo, kdybych dolil ihned 10 možná by se soustava více ponořila a vyhnul bych se problému.

Pro mě je primární, má jít elektřina do čerpadla při puštěné elektrice klíčem v poloze 2?
A jak je technicky možné, že během času kdy auto stálo (3 měsíce, se stejným problémem, kdy došel benzín a nešel nastartovat motor) se po této době pouze s přehozenou nabitou baterií motor bezproblému nakopl a během provozu bylo startování na jedničku?
A žádné další chyby kromě nefunkčního servo motorku v autě nepozoruji. ( má servo společný obvod s čerpadlem? nebo není to nějak spojené? Jednou jedinkrát se ukázalo, že servo je technicky v pořádku, rozběhlo se a já mohl pohodlně zatáčet, bohužel po vypnutí motoru, zase nefunguje.)
Není mi známo jak se servo aktivovalo, snažil jsem si vybavit už v té chvili, co se změnilo, nebo co bylo jinak, bohužel nic na co bych mohl přijít. Takže trochu apríl, ale je to docela milé, auto dokáže ukázat, že může fungovat. :P

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 19 lis 2014, 08:34

Já bych to udělal po svých zkušenostech s pal. čerpadlem takto:
čerpadlo u mé Astry X16XEL začíná pumpovat až při startování,nevím jak je to u jiných motorů a pak běží furt.
Odvzdušnit to můžeš na liště vstřikovačů.Bud je tam odvzdušnovací šroub nebo povol jednu z hadic,vraž ji třeba do flašky nebo jiné nádoby a při zapnutém zapalování sepni relé palivového čerpadla. Je někde vedle baterky nebo čerpadla ABS.Asi ho budeš muset nejdřív vyndat,sundat krytku a myslím,že se na ně dá koukat i při startování,jestli spíná.Když benzín poteče,čerpadlo by mělo být aspon trochu ok.Odvzdušní se to samo,toho bych se nebál,tenhle problém jsem nikdy neřešil.S 10 litry v nádrži motor musí fungovat.
pokud ti benzín nepoteče se sepnutým relé z hadic u motoru,tak odpoj hadice přímo na nádrži a zkus to stejným způsobem tam.Pokud čerpadlo funguje,mělo by být slyšet a musí to téct ven.
Řešil jsem podobný problém,tedy bez suché nádrže.Prošel jsem celou elektriku abych pak zjistil,že umírá čerpadlo.Prostě někdy šlo,někdy nešlo,nebo šlo jen chvílema.Nakonec chcíplo úplně,ale to už jsem mu byl na stopě :mrgreen:
Chtělo by to až bude ticho,vem si pomocníka,odkrej relátko,zadní sedačku,čerpadlo je sotva slyšet,pomocník at sepne relé a ty poslouchej s uchem na deklíku čerpadla,jestli běží nebo ne.Taky se dá odposlechnout šumění paliva nebo přetlakového ventilu na palivové liště.Ale chce to fakt klid,na ulici za provozu je to blbý.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 19 lis 2014, 08:44

Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Lapačdechu

Příspěvek od Lapačdechu » 19 lis 2014, 16:56

Díky za odpověď, zase jsem se vrátil z práce a je tma, chtělo by to pořádnou čelovku s pořádným halogenem :mrgreen:

Lapačdechu

Příspěvek od Lapačdechu » 20 lis 2014, 18:55

JRD McLAREN píše:este na vysvetlenie, ze preco to po "vyjeti nadrze" nechce naskocit..
aj v pripade, ze v nadrzi bude dost benzinu na to, aby ho cerpadlo dopravilo tam kam ma..

palivove potrubie ma nejaky ten objem ... (nech to je 0.5litra)
pruser je, ked to je objem vzduchu..

na to aby sa ten objem nechceneho vzduchu dostal von, musi prejst cez vstrekovac..
(cez regulator tlaku paliva neprejde)

vstrekovac ma prietok povedzme cca 250ccm/min.
teda asi 2 a pol deci pri plnom otvoreni celu minutu...

ale pri startovani je cas otvorenia vstreku iba cca 4-5ms za jednu (dve) otacku motora ..

..tak si spocitaj, kolko by si musel startovat, aby si cca 0.5litra vzduchu pomaly "povypluval" von vstrekovacom ..
100% úspěch stačilo povolit hadici aby skrz ní mohl uniknout natlačený vzduch a auto frčí jako nový. :) :) :) 8)
Hold to bylo potřeba odvzdušnit.

Karma +10 :-)

Zároveň jsem se naučil s autem trochu lépe zacházet, nakonec to bylo potřeba aby se toto stalo. :oops:

Odpovědět