ABS
Re: ABS
Ahoj,chyba C0045 pochází od zadního levého snímače otáček, ale jsou asi tři možnosti, co přesně by to mohlo být. Je třeba chybu lépe specifikovat diagnostikou, ale každopádně to jde z toho levého zadního kola. Nemám tolik zkušeností co ostatní, kteří sem píší, takže nemohu poradit jak ji odstranit.Ale jak mi už zde radili, projdi konektory od toho snímače zda tam není špatný kontakt a jinak pak podle mě to bude na výměnu snímače. Doufám jen, že to není jako v mém případě, kdy musím kvůli snímači měnit celý náboj.Ale nechci tě strašit.Snad Ti zde na tomto foru poradí více zkušení.Hodně zdaru.
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Vše je to pohromadě jako jeden komponent.Liší se počtem šroubů kola.
http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0
http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
vypadá to asi takhle a dá se to sehnat i tady na foru, mrkni do bazaru do Prodám / Náhradní díly
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Tak chci jen oznámit, že mě nakonec výměna snímače neminula(nebo spíše celého náboje). Jen mě štve, že ten snímač by šel vyměnit i samostatně, ale samozřejmě se samostatně neprodává. No, co už. Teď je vše o.k. Byl naprasklý. Tak se mějte a co nejméně závad.
Chci se zeptat jestli jde otestovat RJ Abs bez vyjmutí staré. Jestli stačí jenom zapojit konektor ze staré a zapojit do nové když pootočim klíčem jestli zhasnout kontrolky abych ji vyloučil. Svítí ti pořad i když sem náboj měnil dva krát za jiné značky.
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Tak mám konečně hotovo pomohla výměna rj Abs kterou sem si vyměnil a pak i odvzdusnil systém. Teď vše funguje díky
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Takže, nedávno jsem přišel k vozu a měl jsem úplně vymlácenou baterii. Baterie byla kontrolována v prosinci, chybělo tam spousty elektrolytu, takže jsem nabil, dolil a vše OK, krásně startovala. Teď, když byla zcela vybitá, kontrolky svítili úplně lehce, jsem ji opět zkontroloval a chyběl tam opět elektrolyt (v životě jsem neviděl autobaterii, která by tak chlastala), dolil jsem, nabil a opět funguje. Akorát od uvedené doby, když ten den poprvé nastartuji, tak po startu se rozsvítí krátce kontrolka ABS a hned zhasne, což je nestandardní. Když ten den startuji opakovaně, tak už se kontrolka po nastartování nerozsvítí. Diagnostika nedetekuje žádnou chybu!!! Je možné, že to může být autobaterií? Že má třeba slabý proud při prvním startování a když už s tím popojedu, tak se pořádně nabije a pak se tváří, že je vše ok?
A také už mě dlouhodobě (tj. několik let), štve to, že když vystupuji z vozidla jako řidič, dostanu kopanec od dveří, někdy fakt pořádnej. Nikdo další kopanec nedostane? Je to normální? Třeba tím, jak třu ruce o volant, že bych byl nabit statickou elektřinou? (PS: žádný další řidič mého vozu si na to nestěžoval, i když jsem se ho na to ptal )
A také už mě dlouhodobě (tj. několik let), štve to, že když vystupuji z vozidla jako řidič, dostanu kopanec od dveří, někdy fakt pořádnej. Nikdo další kopanec nedostane? Je to normální? Třeba tím, jak třu ruce o volant, že bych byl nabit statickou elektřinou? (PS: žádný další řidič mého vozu si na to nestěžoval, i když jsem se ho na to ptal )
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
nevím??!? Dle pal. Pc od Davida.B, tak během jízdy ukazuje 14,2 až 14,3V, což si myslím, že je OK ne?
Ahoj. Mám Opel Zafira 1,8 16V X18XE1 a svítila mi kontrolka ABS a TC, tak jsem zkontroloval kabely, které byly OK. Následně jsem objednal náboj s čidlem CX434 (COMPLEX), které jsem nechal vyměnit a kontrolka mi svítí dále. Občas na několik kilometrů zhasne, ale vjedu na nějakou nerovnost a opět se rozsvítí. Mám koupit nový náboj. Prosím o nějakou radu.
No že bubout mění díly, dobrá, toho neznám, je tu nový. Ale Michale i ty???
To bubout: Zkus popsat, co tě vedlo k výměně toho náboje? A zrovna toho jednoho? Intuice?
Chceš koupit nový náboj, dobrá, ale co tě k tomu vede, a hlavně víš který? Anebo to bude losovací akce jeden ze čtyř?
Udělej toto: Napoj na diagnostiku a pak tu dej číslo chyby z jednotky ABS.
Podle příznaků bych tak hádal na jednotku ABS s kódem C0121
To bubout: Zkus popsat, co tě vedlo k výměně toho náboje? A zrovna toho jednoho? Intuice?
Chceš koupit nový náboj, dobrá, ale co tě k tomu vede, a hlavně víš který? Anebo to bude losovací akce jeden ze čtyř?
Udělej toto: Napoj na diagnostiku a pak tu dej číslo chyby z jednotky ABS.
Podle příznaků bych tak hádal na jednotku ABS s kódem C0121
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor