Výměna žárovky - přední mlhovka

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Mig_all

Re: Výměna žárovky - přední mlhovka

Příspěvek od Mig_all » 23 čer 2017, 11:02

vasekpetr1 píše:Kola sundávat nemusíš, stačí natočit do plného rejdu, aby ses dostal k hornímu šroubu podběhu. Spodní šroub v rohu podběhu a nárazníku vyšroubuješ v pohodě, pak tři špunty pod středem nárazníku (pod chladičem), nahoře u motoru dva špunty, před tím odpojit kabely mlhovek a čidla teploměru uprostřed nárazníku před ventilátorem, a nárazník jde dolů. :D
OK díky za radu!
Opel Astra G Classic II 1.4 16V Twinport, kód motoru Z14XEP, r.v. 2005

Reklama

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 23 čer 2017, 11:08

Něco jsem tam ještě připsal...

A kdybys to nemohl v knize najít... strana 273 :wink:
Ale ty podběhy samozřejmě sundávat nemusíš, stačí jen vyšroubovat ty 4 šrouby.
Přílohy
nárazník.jpg
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

zdenekp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenekp » 14 čer 2018, 09:51

Zdarec,
hoši, vy tady děláte rozboru sborku nárazníku a podběhů a já jen čumím :) To nikdo nemáte tak sežraný šrouby v těch podbězích? Hvězdici v jednom šroubu mi šroubovák "upravil" na kolečko jako prd, druhej šroub se točí zcela bez potíží, ale i s tím klipem co je někde z druhý strany :)
A teď babo (čti: chlape) raď! Když odbrousím hlavu, tak to stejně asi nikam nevytlačím. Co s tím? (koupit nový auto)
Už jsem to měl objednaný do servisu, aby za mě problém vyřešili (mlhovka nesvítí, navíc je urvaná z těch příchytů), ale zrušil jsem to, bo mi asi nestojí za to vypláznout bratru třeba 3 litry za materiál + práce za výměnu přední mlhovky, kterou jsem v posledních 10-ti letech použil asi 2x. Ale mít to v cajku mi tak nějak připadá čistší :)
Btw. zkoušl jsem se dostat k mlhovce zespoda bez sundání blatníku. Odstranil jsem ten plastovej kryt na podvozku, ale stejně jsem se k mlhovce nedostal, je tam klakson kterej taky nevim jak bych povolil, když tam nedám ruku!!! Pokud nepočítám ten letmej dotyk mlhovky konečkama prstů, ničeho jsem nedosáhl. Prostě erotika, vyjebalo to se mnou celkově.
Předem dík za rady (myslím to vážně).
Z.

PS: přišel jsem z garáže a manželka mi doporučila, abych si pustil opraváře traktorů, že mě to uklidní... ani očko tam nenasadíš!!! Protože to je u železa!!! Ech, PI*O!!!
Zafira Z18XE '03 saturn blue

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 14 čer 2018, 10:02

na lakatoš se vyser :mrgreen: ale jako pro pobavení to není špatný :-)

No tady pomůže jen kamioňácký "když to nejde silou musí to jít ještě větší silou" :-)
My ty auta rozděláváme pravidelně tak že ty šrouby nemají čas zareznout.
Holt ty šrouby je třeba odstranit (jak to u je otázka) a pak řešit jak je nahradit tak aby to drželo (skapásky, navařit nové úchyty, najít jiné místo pro přidělání atd.)

Ten nárazník drží opravdu jen pár šroubů a myslím si že to zase takový problém není. ( nepíšeš ale na jakém autě - Astra,Zafira atd)

https://www.astra-g.cz/demontaz-prednih ... -a-svetel/
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 14 čer 2018, 10:12

Teď jsem se trápil s těmi šrouby na původní Astře, kterou vlastní synátor a nezbylo nic jiného, než ten nárazník z podběhu natvrdo vytrhnout. Někde se mi podařilo ty šrouby z toho umělohmotného lůžka pomocí MDéčka, kleští a kvalitního torxu vytočit, někde jsem musel vzít nový šroub do hliníku (tuším texan), najít místo na boku nárazníku, kde je blízko hmota výztuhy a nárazník přichytit. Zatím nárazník drží a ani to nevypadá tak hrozně.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

zdenekp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenekp » 14 čer 2018, 10:21

Je to Zafira Z18XE r.v. 2003.
Tak jako zní to optimisticky :) Ale neřikej mi, že jste tady takový masochysti! Že jen tak z plezíru, když tam jinak vše funguje, rozmontováváš herku jen proto, aby šrouby neodvykly! ;-)
Dobře, jak chceš, sám sis o to řekl. Síla kamioňácká ani hustokrutopřísná tam už nepomůže, tohle už proběhlo. Zkusím to odbrousit a uvidím. Víkend to jistí. Auto kelly mám kousek a jsou tam i v neděli dopolko, nějaká ta bižu bude určitě potřeba a mají skladem.
Dík,
Z.
Zafira Z18XE '03 saturn blue

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 14 čer 2018, 10:26

A nebo to dej k RomanoviK do Brna do servisu :-) A neřeš to...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Odpovědět