no taky jsem měl včera cestou z práce dvě setkání s kretény, oktávky mě zjevně chtějí přivodit infarkt.
1:
Hlavní silnice, mimo město (90), rovný a přehledný úsek, zprava se připojuje vedlejší. Jedu po hlavni plusmínus 90, zprava vidím čekat auta. Vím že když jsou auta z mýho směru dál, semtam to někdo svižnější z vedlejší zkusí a zařadí se aniž by nás, co jedeme po hlavní, nějak zvlášť omezil. Tentokrát koukám že auta stojí, říkám si že nejspíš vidí že jsem rozjetej tak se tam prvnímu nechce. Moc jsem jsem tedy nepřibržďoval. Když jsem byl asi 150 metrů před křižovatkou se první mamlas s OII probere a pošle mi to před čumák. No brzdil jsem i vočima.
2:
Stojím u domu, parkování v řadě. Hodím blinkr a vyjíždím, kus za mnou auto ale pouštělo chodce na přechodu. Říkám si ok, žádnej spěch..sotva se stačím zařadit, udělal tem kretén za mnou něco, čemu pořád dost nerozumím. Předjel mě přes plnou, hodil mi kotvu a s blinkrem to poslal ke krajnici a zaparkoval. Nemít naspěch, měl jsem toho pro něj na jazyku dost.
Drobnosti jako odbočování na kruháku bez blinkru nebo naopak (pravej blinkr před výjezdem z KO, následně jízda rovně) už ani neřeším.
Potěšila mě situace v Pardubicích minulej tejden. Od nádraží vede tříproudová hlavní směrem do centra, přičemž po pár stech metrech se rozděluje - pravej pruh doprava na výpadovku z města, levej pruh rovně do centra a prostřední taky rovně do centra ale rezervovanej pro MHD.
Pravidelně jsem vídal partičku tuňáků (Golfy, báva a jiný), jak serou na drát, narvou se z levýho pruhu před autobus a vezmou to rovně do centra vyhrazeným pruhem a přes zastávku to střihnou zpátky do normálního pruhu. Minulej tejden jsem jel stejnou trasu a koho nevidím..zase tuňáky. Myslel jsem na to, proč benga vždycky měří na městským okruhu kde je stejně 99% lidí vidí a rychlost se tam ani moc překročit nedá kvůli zácpám, než aby chytali tyhle prasata. No projeli jsme křižovatku a vidím, jak se tuňáci snažej zoufale vecpat mezi ostatní do levýho pruhu, nikdo je nepustil - zácpa...pak mi došlo proč chtěli tak nutně do levýho..aby taky ne, na zastávce vyvalenej policejní superb a už z pravýho sbírali všechno co nebyl autobus. Napočítal jsem jich tam asi 6