Detekce detske autosedacky u spolujezdce

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
permonik

Detekce detske autosedacky u spolujezdce

Příspěvek od permonik » 22 zář 2012, 22:27

Ahoj.
V manualu na str. 86 se pise, ze ke spolujezdci muze pouze autosedacka s vysilacem Opel, podle ktereho auto pozna, ze je tam decko a vypne spolujezdcovi airbagy.
Da se nekde sehnat ten vysilac (do me autosedacky)? Nebo musim mit detskou autosedacku origo Opel?
Permonik

Astra Cabrio 2.2 16V Limited 90 Years Bertone Edition (2003)
Praha - vychod

Reklama

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Re: Detekce detske autosedacky u spolujezdce

Příspěvek od RomanK » 22 zář 2012, 23:12

Na sedačce spolujezdce musí být štítek s informacemi o umístění senzoru do sedačky a ve stropní lampičce kontrolka obsazenosti sedadla spolujezdce.
Pokud tohle všechno máš, tak musíš použít ORIGINÁLNÍ dětskou sedačku OPEL, která má v sobě instalovaný vysílač. Ten se samozřejmě nedá sehnat samostatně, protože kdyby šel a někdo jej nabastlil na neoriginální sedačku a při nárazu by systém nezafungoval, airbag spolujezdce vystřelil a způsobil zranění nebo smrt dítěte v sedačce, tak nevím, koho by jsi hnal k zodpovědnosti, že se tohle stalo.

Pokud zmíněné označení a kontrolku nemáš a chtěl by jsi tento systém mít, tak je třeba instalovat snímač do sedačky, pak jinou jednotku airbagu, lampičku s kontrolkou a samozřejmě patřičnou kabeláž od ŘJ airbagu ke snímači v sedačce a kontrolce v lampičce. Ale ani v tento moment by OPEL nenesl zodpovědnost za funkčnost či nefunkčnost systému. Pokud podle VINu není tento systém ve výrobě instalovaný, považuje se to za bastl a za případné problémy nenese zodpovědnost výrobce vozidla.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

permonik

Příspěvek od permonik » 22 zář 2012, 23:32

diky, tusil jsem to (pouze orig sedacka) :-(
Permonik

Astra Cabrio 2.2 16V Limited 90 Years Bertone Edition (2003)
Praha - vychod

PetrC

Příspěvek od PetrC » 13 lis 2013, 00:07

Zdravím vás jsem tu nový . Mám nejaké info o té detekci sedacky plus foto . Opel to nazývá SMART AIRBAG je to nalepené zboku sedačky viz foto a doplnene kontrolkou deaktivace v případě použití té original detské sedačky . Je to taková dečka viz foto . Použitím a stářím se zvlní a dojde k přerušení jednoho či více okruhu což ŘJ airbagu vyhodnotí jako chybu a rozsvítí kontrolku . V místě titěrné praskliny jsem odškrábal horní vrstvu a vyspravil vodivým lakem s obsahem stříbra , prostě to nelze letovat je to jak zalaminovaný prach v několika vrstvách . Vydrželo to asi rok , vozím kolegu do práce a má asi 100kg tak to asi ruplo znovu . Včera se podařil sehnat použité čidlo za 500kč z vrakoviště použil jsem z opel Zafira , nechal smazat chybu přes diagnostiku a vše OK. Jde to koupit v oplu ,ale chtějí za to asi 12000kč . Myslím ,že spoustu lidí o tom neví a řeší to letováním konektoru pod sedačkou spolujezdce , prostříkáváním kontaktolem atd . Tak se prosím podívejte zda nemáte zboku sedačky spolujezdce nápis SMART AIRBAG když ano tak vás muže zlobit právě toto .
Přílohy
smart airbag.jpg
kontrolka dětské sedačky.jpg
čidlo detail.JPG
Opel Astra G 1,6 16V comfort 253000km 12/2001 EGR 3x čidlo airbag 2x

Odpovědět