Startér
Startér
Zdravím, pročetl jsem forum, ale nemůžu se u některých článků angažovat, takže zakládám svůj topic.
Můj problém se projevil dnes ráno. po včerejšku co jsme byly v Globusu v Havířově, tak jsem večer parknul a ráno chci znova jet. Ale bohužel auto nereagovalo
Strčil jsem klíčky do zapal. pak chci nastartovat a nic ani se neroztočil startér.
Dnes odpoledne jsme s kámošem měřili proud v baterce, je OK.....pak jsme zkoušeli jeho baterku a následně taktéž nic. Jinak kontrolky v palubovce normálně svítily a zhasli (zůstali jen ty co mají)
Vidím to opravdu na Startér, ale chtěl bych někoho poprosit aby se mi opravdu spíše na to kouknul nebo popřípadě poradil jestli není chyba někde jinde.
když jsem čučel do knížky Jak na To, tak jsem pochopil odejmutí startéru z auta, ale vůbec se tam nemůžu pohnout tak abych si nepolámal ruce
Takže prosím každého kdo by mi pomohl budu rád ( samozřejmě i odpovědí ) Co dále .
P.S. nechci slyšet abych to odvezl do servisu ! Snad to nějak s pomocí zvládnu opravit --->
Můj problém se projevil dnes ráno. po včerejšku co jsme byly v Globusu v Havířově, tak jsem večer parknul a ráno chci znova jet. Ale bohužel auto nereagovalo
Strčil jsem klíčky do zapal. pak chci nastartovat a nic ani se neroztočil startér.
Dnes odpoledne jsme s kámošem měřili proud v baterce, je OK.....pak jsme zkoušeli jeho baterku a následně taktéž nic. Jinak kontrolky v palubovce normálně svítily a zhasli (zůstali jen ty co mají)
Vidím to opravdu na Startér, ale chtěl bych někoho poprosit aby se mi opravdu spíše na to kouknul nebo popřípadě poradil jestli není chyba někde jinde.
když jsem čučel do knížky Jak na To, tak jsem pochopil odejmutí startéru z auta, ale vůbec se tam nemůžu pohnout tak abych si nepolámal ruce
Takže prosím každého kdo by mi pomohl budu rád ( samozřejmě i odpovědí ) Co dále .
P.S. nechci slyšet abych to odvezl do servisu ! Snad to nějak s pomocí zvládnu opravit --->
Teď máme Z18xe Mazlík
- Reklama
Re: Startér
Měl jsem stejný problém, auto normálně startovalo, ale jednou ani ťuk.Jak píšeš, kontrolky OK, ani nepohasly a startér ani škrt.Po roztlačení to startovalo normálně a potom zase jednou nic.Takže startér ven a vyčistit.Kromě toho, že vytáhnout startér, nevím tedy jak u tvého motoru, je k...a pakárna tak nasadit snad ještě vetší porod .Ale od té doby, to musím zaklepat, je to OK.
Zafira ´00 1.6 + LPG
Nejdřív odpoj baterii. Pak auto zvedni tak aby jsi si pod něj pohodlně stoupnul. Starter drží dva šrouby a dvě matky drží kabely. Vše budeš mít kousek nad hlavou parádně přístupné. 10 minut a je venku.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
RomanK píše:Nejdřív odpoj baterii. Pak auto zvedni tak aby jsi si pod něj pohodlně stoupnul. Starter drží dva šrouby a dvě matky drží kabely. Vše budeš mít kousek nad hlavou parádně přístupné. 10 minut a je venku.
No jakože zvednout auto nad hlavu by ted byl problem...Davat penize za odtahovku jen do servisu....tak to me hrabne.....jakoze znamý by dílnu měl a mohl by mi to zvednout....ale jak se dostat z Parkoviste....zkousel jsem auto roztlacit a ani tak to nechytlo. jsem z Orlove a do dilny bych musel do Havirova.....takze pro me je to asi DEAD .....na nejaky mesic asi bez auta...Jelikoz i kdyz to zvednu tak ze země to asi nijak neoddelam co?? Vsiml jsem si jednoho sroubu ale ten druhy je bud schovany a tam prostor vůbec není good
Teď máme Z18xe Mazlík
- Luboš X17DTL
A to nemáš nikoho, kdo by tě odtáhl???
Mně táhl synovec z Ov do FM a taky jsem přežil
Mně táhl synovec z Ov do FM a taky jsem přežil
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Luboš X17DTL píše:A to nemáš nikoho, kdo by tě odtáhl???
No dnes mě kamarád táhl z jednoho místa na parkoviště k baráku abych auto nenechával někde v Háji ..... a druhá věc...už tak při tom táhnutí jsem měl na málem skoro to ani nebrzdilo .....Prostě pedál napumpovaný a to je už o hubu !
Teď máme Z18xe Mazlík
Je u 1.8 lepší přístup než u 1.6 nebo jsem takové jelito ?RomanK píše:Nejdřív odpoj baterii. Pak auto zvedni tak aby jsi si pod něj pohodlně stoupnul. Starter drží dva šrouby a dvě matky drží kabely. Vše budeš mít kousek nad hlavou parádně přístupné. 10 minut a je venku.
Mi to trvalo snad celý den .
Zafira ´00 1.6 + LPG
bofi píše:Je u 1.8 lepší přístup než u 1.6 nebo jsem takové jelito ?RomanK píše:Nejdřív odpoj baterii. Pak auto zvedni tak aby jsi si pod něj pohodlně stoupnul. Starter drží dva šrouby a dvě matky drží kabely. Vše budeš mít kousek nad hlavou parádně přístupné. 10 minut a je venku.
Mi to trvalo snad celý den .
osobně jsem ležel pod autem a řeknu ti, jeden šroub bych vymontoval a to ten viditelný, ale ten co je z druhé strany (pokud tam je) tak ten nevím jak vyndám. Další věcí jsou kabely....zjistil jsem že je tam ještě nějaký kabel(byl zaizolovaný páskou) a vůbec nevím kam patří. je to normální spínací konektor s 3-4 dírkama !!! kam vede jsem nezjistil...ale je to divný !!
uvidím zítra..podle počasí se na to podívám !! Ale rozložit startér by pak neměl být problém no ne ??
Teď máme Z18xe Mazlík
Zkus ještě ověřit 12V na startéru po otočení klíčku do polohy start. Je to tenký kablík. Možná to bude spínačkou.
EDIT: Kdyžtak zavolej, já tě navedu, co kde změřit. Až budeš mít voltmetr nebo zkoušečku v ruce. Zkoušečka je jistější .
EDIT: Kdyžtak zavolej, já tě navedu, co kde změřit. Až budeš mít voltmetr nebo zkoušečku v ruce. Zkoušečka je jistější .
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Ověřeno a jde do něj proud !!!! Jen mám teď problém s tím jedním blbým šroubem....vůbec se nedokážu strefit, takže nevím ....snažím se dost, ale fakt už mi dochází trpělivost kdybych si mohl alespoň sundat alternátor...tak to bych tam už snad viděl !! jenže nevím jak sundat řemen...abych to nějak nesprzdil ...
EDIT : 19:00
Takže první matka byl zdolána, ale co je na tom ten ukostřovací kabel..tak jsem zjistil že to drží ještě jedna matka a k té bohužel nemám luxusní přístup, protože nemám už dobrý šroubovák na matku...patří tam 13mm násada na matici...ale bohužel ten šroub je dlouhej tudíž mi z té GOLA sady vůbec nepustí na matku....Teď bohužel mi chybí sundat už jenom tu matku a Startér je dole....
Alzafire....ty bys měl nějaký delší maticový šroubovák nebo jak se to jmenuje
EDIT : 19:00
Takže první matka byl zdolána, ale co je na tom ten ukostřovací kabel..tak jsem zjistil že to drží ještě jedna matka a k té bohužel nemám luxusní přístup, protože nemám už dobrý šroubovák na matku...patří tam 13mm násada na matici...ale bohužel ten šroub je dlouhej tudíž mi z té GOLA sady vůbec nepustí na matku....Teď bohužel mi chybí sundat už jenom tu matku a Startér je dole....
Alzafire....ty bys měl nějaký delší maticový šroubovák nebo jak se to jmenuje
Teď máme Z18xe Mazlík