Spotreba po naštartovani
Spotreba po naštartovani
Zdravím.
Neviete mi niekto poradiť. Po naštartovani mi začalo ukazovať akt. spotrebu 2,5l. Po chvýlke sa to začne ukludňovať na hodnotu 1,5 a klesá k normálu. Po zahriati motora je to už ok. Otáčky su cca. 1000-1200 a klesajú na 800-900. Začalo mi to asi pred 14.dňami. (zatial som tu nič podobné nenašiel, preto nové okno) Za pomoc Ďakujem.
Neviete mi niekto poradiť. Po naštartovani mi začalo ukazovať akt. spotrebu 2,5l. Po chvýlke sa to začne ukludňovať na hodnotu 1,5 a klesá k normálu. Po zahriati motora je to už ok. Otáčky su cca. 1000-1200 a klesajú na 800-900. Začalo mi to asi pred 14.dňami. (zatial som tu nič podobné nenašiel, preto nové okno) Za pomoc Ďakujem.
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Spotreba po naštartovani
Pokud auto stojí nebo do rychlosti 15 km/hod, tak ti počítač ukazuje spotřebu litrů za hodinu, což odpovídá normální spotřebě. Po rozjetí na vyšší rychlost se počítač automaticky přepne na litry za km. I když píšeš, že se problém začal projevovat nedávno. Je možné, že si "sytič" bere víc. Může to být problém v čidle teploty vody (teplota nasávaného vzduchu), asi by nejlépe pomohla diagnostika s live daty. Zkus se podívat na seznam lidí s diagnostikou z tvého okolí a domluvit schůzku seznam diagnostikovaných
Takže asi tak .
Takže asi tak .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Na co diagnostiku? Žádný problém tam snad není. Studený motor si hned po nastartování bere vždycky více a postupně to klesá někde k 1 l/hod.
Nepochopil jsem jaksi na co se tazatel ptá. I ty otáčky jsou OK.
Nepochopil jsem jaksi na co se tazatel ptá. I ty otáčky jsou OK.
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
- vasekpetr1
No je nemilé, že tazatel nemá v podpisu uvedený typ motoru, tak se tu dohadujeme o how..., já až tak detailně po startu spotřebu nesleduji, ale mám za to, že pokud je motor studený, tak se spotřeba benznu "motá" okolo těch 2 litrů. Po zahřátí klesne na 0,7 l/hod.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
mám tam motor 1,6 16v z16xe. doteraz mi to po naštartovaní ukázalo max.1,5l a aj v zime.
No Luboši a jak často necháváš auto po nastartování hodinu stát? baví tě snad sledovat kolik to žere za hodinu? pokud se ti nezvedla spotřeba /km tak bych to neřešil... ale já tomu prd rozumim, jen nemam palubák a auto používám k ježdění
Astra Classic II Caravan 1.4 Z14XE, r.v. 2004
vyrážam hneď po naštarovaní, ale pokial si na niečo zvyknutý a dané hodnoty sa zmenia tak ťa to určite uvedie do pozoru. Keby si mal palubák tak by si si všimol aj ty na svojom aute určié veci.MadCat píše:No Luboši a jak často necháváš auto po nastartování hodinu stát? baví tě snad sledovat kolik to žere za hodinu? pokud se ti nezvedla spotřeba /km tak bych to neřešil... ale já tomu prd rozumim, jen nemam palubák a auto používám k ježdění