tlak oleja-kontrolka oleja
- ducklin
- Kontaktovat uživatele:
tlak oleja-kontrolka oleja
Zdravim, mam problem s tym ze v poslednom case ked auto dlhsie stoji (hlavne ranne starty) po nastartovani trva asi 1-2 sekundy kym mi zhasne kontrolka oleja, dovtedy taktiez motor strasne klepe. Predtym mi to nerobilo zacalo to robit cca 2-3 tyzdne dozadu. Cim dlhsie auto stoji tak tym je klepot hlucnejsi kym nezhasne kontrolka oleja. Olej je medzi ryskami, pouzivam Castrol magnatec 5W40, od vymeny najazdene cca 9000 km.
Astra G 99 3dv hatchback 1.4 16V 66kw x14xe 235 000 km
- Reklama
Re: tlak oleja-kontrolka oleja
1-2 sekundy je myslim normal...proc klape netusim.
Opel Astra Caravan G,r.v.1999 1.6i 16V 100HP (X16XEL)
Zdravím,
asi měsíc mám stejný problém. Známý mi doporučil výměnu čidla. Tak to přes týden spáchám. Jinak olej leju Divinol 5W40.
Množství jsem kontroloval. Pokud to nebude tím čidlem (což si nemyslím), tak další krok bude vyčištění koše u čerpadla.
asi měsíc mám stejný problém. Známý mi doporučil výměnu čidla. Tak to přes týden spáchám. Jinak olej leju Divinol 5W40.
Množství jsem kontroloval. Pokud to nebude tím čidlem (což si nemyslím), tak další krok bude vyčištění koše u čerpadla.
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
To by mě zajímalo komu zhasne kontrolka tlaku oleje hned po nastartování. Já taky musím jednu až dvě vteřiny počkat, ale naštěstí motor neklepe, chod je normální. Olej tam leju ten co tam nalili u Opla tj. Shell Helix Ultra 5W/40.
Před cca měsícem mi zhasla hned po kontrolce dobíjení. Nyní to je přes tři sekundy.
Zkusil bych zkontrolovat, jestli neprolíná olej přes čidlo, příp vyčistit kolem kontaktu. I zvýšená vlhkost kolem kontaktu může napomoct, že to zhasíná později.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Zítra má být venku lépe, tak lehnu pod auto. Pak poreferuju, jak jsem dopadl.
Díky
Díky
Takže výměna čidla proběhla. Žádné zkrácení doby se ovšem nekoná.
Posledni možnost výměna oleje a pak už servis.
Posledni možnost výměna oleje a pak už servis.
Pravěpodobně samospádem steče olej přes čerpadlo do vany a než se zase natlakuje,
to klepání je klikovka bez oleje. Toť můj názor, podpořený zkušenostmi.
to klepání je klikovka bez oleje. Toť můj názor, podpořený zkušenostmi.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic