Sím o radu
-
- Kontaktovat uživatele:
Sím o radu
Zdravím chtěl bych se zeptat kde najdu čislo motora abych mohl obědnat rozvody ja napsal toto Opel Zafira 1.8 16V 85KW ale stále po mně chce čislo motora tak nevím kde to hledat,a chci se zeptat jestli je nutne to vyměnit i vodni pumpou.Zafa je mé první auto mám ho týden a zatím velika spokojenost
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sím o radu
vodní pumpu vyměň určitě, pošli mi VIN kód přes SZ, zkusím se Ti podívat po tom čísle motoru
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sím o radu
Montik výrobní číslo motoru by mělo být svisle na přírubě motoru (příruba k převodovce) zepředu někde v místech jak je tyčka od měrky od oleje. (nebo v techničáku )
Já osobně ještě doporučím výměnu svíček + vyčistit škrtící klapku (mě to výrazně zvýšilo výkon motoru! byla fakt silně znečištěná a měla ucpaný boční kanálky)+ výměna všech filtrů (i kabinového + kontrola klapky vnitřní cirkulace) No a samozřejmě kontrola napínací kladky a řemene. Vše je tady na vebu hodněkrát popsáno, zkus použít tlačítko hledat!! popřípadě pošli SZ (soukromou zprávu)
Já osobně ještě doporučím výměnu svíček + vyčistit škrtící klapku (mě to výrazně zvýšilo výkon motoru! byla fakt silně znečištěná a měla ucpaný boční kanálky)+ výměna všech filtrů (i kabinového + kontrola klapky vnitřní cirkulace) No a samozřejmě kontrola napínací kladky a řemene. Vše je tady na vebu hodněkrát popsáno, zkus použít tlačítko hledat!! popřípadě pošli SZ (soukromou zprávu)
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504