STK - evidenční kontrola - když neprošla

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
atenaz
Kontaktovat uživatele:

STK - evidenční kontrola - když neprošla

Příspěvek od atenaz » 27 srp 2008, 18:33

Ahoj,zajímalo by mě co dělat když jsem si koupila astru v autobazaru a ta neprošla evidenční kontrolou,jelikož je zjištěna závada B tedy vážná tuším č.102 = nečitelné číslo motoru - koroze.Není asi možné tedy auto na mě přehlásit.....mám nějaké možnosti,nebo musím vrátit auto do autobazaru....tedy spíše se o to pokusit :-) .... :-(
Zatím jsem to ještě nezkoušela je to evidenční kontrola,kterou nechával dělat autobazar v dubnu a já auto koupila v červenci...zjistila jsem to až když jsem prohlížela všechny papíry co jsem k autu dostala....po zakoupení!!!!A tam je Protokol z této evid.prohl.,kterou auto neprošlo! Zatím čekám až autobazar pošle TP....a zkusím to přihlásit.
Dnes se přece ale motor bere jako náhradní díl,tak proč je v tom problém???
Auto bylo koupeno v ČR,má servisku jsem 2.majitel,po zakoupení jsem ho měla na prohlídce v opelu kde bylo servisováno a nic neříkali????Vše bylo ok snad krom výfuku,což jsem věděla i při koupi!!!Mám z toho docela hrůzu,jsem s autíčkem moc spokojená......

Reklama

atenaz
Kontaktovat uživatele:

A ještě jedna věc

Příspěvek od atenaz » 27 srp 2008, 18:37

Zajímalo by mě kde to číslo motoru najdu,ať koukám kam koukám číslo ani korozi nevidím ....než jsem auto kupovala četla jsem dost recenzí...u jedné byly hezky fotky kde jaké čísla jsou...VIN kód...atd už to ale nemůžu dohledat...poradíte?

gErda

Příspěvek od gErda » 27 srp 2008, 18:57

no jasne, klasika aster a oktavek atd ;) klidne ti poradim, ale mam ted celkem na spech takze se nemuzu rozepsat, ale pokud si najdes tema ktery sem tu zalozil ja a dost se o tom diskutovalo, "Ach ta STK" tak si to tam vse procti, potkalo me to sami, jen ten rozdil ze evidencku mi dali ani se na to nekoukali ale STK sem neprosel, jde to neboj se, jen se priprav na to ze jeslti to chces udelat legal tak te ceka pekny obihani a hafec nervu, precti si tema a preju hodne stesti, kdyztak posli SZ, dam ti info co a jak

btw odkud si?
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001

gErda

Příspěvek od gErda » 27 srp 2008, 19:02

jeste sem mel chvilku cas takze tady je to o cem sem mluvil ;)

https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic. ... highlight=

je to dlouhy, ale je tam vse co potrebujes, od zacatku mi cesty az ke konecnemu vyrazeni cisla typu motoru. vstekal sem se presne stejne ze motor je nahradni dil atd a bla bla jenze byl sem upozornen ze cislo motoru nemusi byt, ale cislo TYPU motoru ano, jak rikam, precti a budes moudrejsi ;)

atenaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atenaz » 27 srp 2008, 19:14

Přesně je to typ motoru nečitelný,ale jak říkám zatím nezmůžu nic,musím počkat až mi přijde TP a pak to budu řešit,dle mě by měl vše vyřídit bazar...ale jak to tak chodí asi mě pošlou někam...takže jdu pročítat...jinak jsem z Prahy

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 27 srp 2008, 19:23

Resil jsem to samy kdyz jsem si prihlasoval auto na sebe, takze postup nasledujici, musis najit servis kterej to u vas ve meste dela, ja jsem treba z Usti n.L. a prestoze to delaj ve skodovce tak jsem to tam dal, tusim ze za 7 kil typ motoru vyrazili a pak uz evidencka byla v poho a prihlaseni taky ale srani s tim na 2 dny :-/ kor kdyz stoji clovek ve fronte na urade zbytecne pul dne :(
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

gErda

Příspěvek od gErda » 27 srp 2008, 19:35

no aj to mel ve zkratce asi takhle, jelikoz mi vsude nekdo rek neco jinyho tak sem musel cist mezi radky a premejslet co a jak teda, takze cesta byla takova

zavolat do oplu, rict problem, okopirovat TP a poslat jim ho - 14 dnu cekani na dopis
s dopisem sem sel du Jungmannovi ulice (hlavni dopravni inspektorat) - tam sem musel vysvetlovat pro jako chci zrovna ja vyrazit typ motoru, dal sem jim vsechny papiry vcetne prohlaseni od oplu a cekat - za 2 dny se mi ozvali, jel sem tam pro papiry
s papirama sem volal do vysocan na zapis vozidel a evidencni kontroly, objednal sem si termin a dalsi 2 dny cekal na termin
tam mi to za 3 kila vyrazili a cekal sem dalsi dny na otevreni zapisu vozidel, jelikoz byli prazdniny
pak sem sel na zapis vozidel, do vedlejsi budovy ve vysocanech a za 50kc sem si to nechal zapsat do technicaku
potom konecne STK a hura, silenost

gErda

Příspěvek od gErda » 27 srp 2008, 19:36

milosh píše:Resil jsem to samy kdyz jsem si prihlasoval auto na sebe, takze postup nasledujici, musis najit servis kterej to u vas ve meste dela, ja jsem treba z Usti n.L. a prestoze to delaj ve skodovce tak jsem to tam dal, tusim ze za 7 kil typ motoru vyrazili a pak uz evidencka byla v poho a prihlaseni taky ale srani s tim na 2 dny :-/ kor kdyz stoji clovek ve fronte na urade zbytecne pul dne :(
to si mel jeste stesti ti povim teda :D :D :D

APiK

Moje příhoda

Příspěvek od APiK » 27 srp 2008, 19:55

Přihodím svoji příhodu s typem motoru, co jsem řešil při STK s Formanem před pár lety:
Typ motoru 136B (podle techničáku), číslo motoru (tenkrát se na to ještě hrálo) sedělo do puntíku. A pan "chytrej" na mě při STK: Á, pán si vyměnil motor a myslel si, že mu to projde. Já: Já nic neměnil... Chytrej: ale tady na bloku motoru je 136 a v techničáku je 136B, takže měnil. Já nic neměnil a podívejte i číslo motoru sedí, tak jak bych ho mohl vyměnit? Chytrej: Číslo motoru mě nezajímá, jen typ. Já: A jakto, že před rokem, když jsem to auto kupoval přes bazar jsme tady u vás na evidenčce s prodávajícím byli na kontrole a váš kolega potvrdil, že je všechno v pořádku? Mám i doklad. Chytrej: Evidenčku dělá kolega, to mě nezajímá.... vy jste si vyměnil motor a basta...
Prostě DEBIL :x Pak čekal na úplatek s tím, že to ale příště neprojde. Prošlo, jel jsem jinam a v poho. Dokonce jsem se na to ptal a ten normální člověk na solidním STK řekl: ...a nebyl to takovej "chytrej" pán?
Pak už nikdy problém nebyl.
Vím, že jsem moc nepomohl, ale určitě to nějak vyřešíš. Tenkrát jsem z toho byl taky špatnej. Přeji pevné nervy.
Naposledy upravil(a) APiK dne 27 srp 2008, 20:06, celkem upraveno 1 x.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

APiK

Příspěvek od APiK » 27 srp 2008, 20:03

gErda píše:jeste sem mel chvilku cas takze tady je to o cem sem mluvil ;)

https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic. ... highlight=

je to dlouhy, ale je tam vse co potrebujes, od zacatku mi cesty az ke konecnemu vyrazeni cisla typu motoru. vstekal sem se presne stejne ze motor je nahradni dil atd a bla bla jenze byl sem upozornen ze cislo motoru nemusi byt, ale cislo TYPU motoru ano, jak rikam, precti a budes moudrejsi ;)
Hele, když čtu Tvůj příběh, nenarazil jsi na toho samýho debila co já tenkrát :lol: ?
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

gErda

Příspěvek od gErda » 27 srp 2008, 20:08

akorat se ti chytam napsat to sami :D :D :D :D

ten muj byl taky opravdu "chytrej" :D uplne na to vzpominam :!: :!: :!:

atenaz
Kontaktovat uživatele:

prostě smůla

Příspěvek od atenaz » 28 srp 2008, 10:11

Takže teď mi ještě odpad výfuk,takže super,lépe se to načasovat nemohlo....přítel jede pro novej a auto se bude muset nechat odtáhnout do servisu a tam mi to snad nějak svařej atd mam totiž v hajzlu i ten pletenec na prvnim díle...takže doufám že si nějak poraděj,rozhodně nemínim celej ten první díl s katalizátorem kupovat.Doufám že ve finále to auto na mě ani nepřihlásej a sem zvědavá jak to s bazarem vyřešim.Klidně bych si to vyražení i vyběhala,ale nevim jesi by to šlo,když vlastně nebudu majitel....auto na mě bude jen odhlášené.Snad by to šlo na základě kupní smlouvy.....místo abych se dál radovala z nového auta jsem pěkně nasr...!!!

gErda

Příspěvek od gErda » 28 srp 2008, 10:19

v jakem miste ti odpadl vyfuk? primo u pletence ? to se me stalo taky, pletenec koupis primo na stru kolem 600, plus hodka prace, vsechno se navari a je to jako novy ;) pletenec muzes koupit i kradsi i delsi i univerzalni, vse se pomoci trubek navari, odpadlo to jen tady nebo treba i stredni a koncovej dil?

spermin

Příspěvek od spermin » 28 srp 2008, 10:34

jestliže bylo PRODÁNO jako v pořádku, tvrdě trvat na tom, aby bylo v souladu s kupní smlouvou T.J. OK
čož evidentně není, popř. požadovat PATŘIČNOU slevu, ale já bych pravděpodobně od smlouvy ODSTOUPIL. :evil: :evil:
prodej není úplně košér.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

gErda

Příspěvek od gErda » 28 srp 2008, 10:36

no to jo no, ale kdyz to zase vemes tak zrezly vejfuky a vyrezly cisla motoru ma dnes pomalu kazdy auto starsi 5ti let co sou v bazaru, je to hold tezky :( zenou se jen za prachama a takhle to dopada
Naposledy upravil(a) gErda dne 28 srp 2008, 10:45, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět