Nejde osvetlenie stred.panelu a TID-u
Nejde osvetlenie stred.panelu a TID-u
Zdravím.Prosím Vás čo ovláda osvetlenie stredového panelu a TID display?Na žiarovku osvetlenia stredového tunela(ovládač ventilácie,rýchlosti vetráku a teplý/studený vzduch)mi neprichádza žiadne napatie.Toto napatie je ovládané najakým relé?Ak áno akým a na akej pozícii je osadené?A čo TID-display?Osvetlenie je ovládané ako.TID mi ukazuje všetko čo má ale je neosvetlený.Na žiarovky nejde napatie.Prosím o radu.Mockrát dík za každú radu.
- Reklama
Podíval ses na pojistky? mě to nedávno zhaslo celou palubovku a zjistil jsem že rupla jedna pojistka - ale to nejzajímavější bylo, že podle manuálu tam nemělo být vůbec podsvětlení vyvedeno
Pokud jsi to jetě neudělal, projdi si všechny pojistky - zabere to pár minut a ušetříš si spoustu času (já tam blbec hledal vadné kabely, ...)
Pokud jsi to jetě neudělal, projdi si všechny pojistky - zabere to pár minut a ušetříš si spoustu času (já tam blbec hledal vadné kabely, ...)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
afaik tam relé není, tím se ovládají jen výkonější okruhy (světla, mlhovky, palivové čerpadlo) - navíc při zapnutí osvětlení palubky není žádé cvaknutí slyšet...
to že to nesvítí je divné, protože (alespoň u mě) když jsem vykratoval ovládání topení, tak zhasla celá palubka - i budíky a ovládání světel, což u tebe evidentně ne :/ mě pomohla pojistka tuším 38, ale jistý si tím nejsem
to že to nesvítí je divné, protože (alespoň u mě) když jsem vykratoval ovládání topení, tak zhasla celá palubka - i budíky a ovládání světel, což u tebe evidentně ne :/ mě pomohla pojistka tuším 38, ale jistý si tím nejsem
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Osvetlenie interiéru:
1. ak nejde komplet, asi to bude poistka, ale bezhlavo by som ju nemenil,
2. ak je to len osvetlenieTIDu a napr. osvetlenie kilometrovníka, tak nie je napätie na multimere, môže to byť aj nejaký káblik, asi bude treba pozrieť aj do schémy
2. ak je to len osvetlenieTIDu a napr. osvetlenie kilometrovníka, tak nie je napätie na multimere, môže to byť aj nejaký káblik, asi bude treba pozrieť aj do schémy
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.
No a toho som sa obával.Sám sa asi nebudem púšťať do rozoberanie kabeláže.Budem musiet asi osloviť nejakého schopného fachmana aby mi prezrel vedenie káblových zvazkov a opravil možno aj nejakým hlodavcom prehryzený drát.Ku..va drát aj s robotou....Kraken píše:Osvetlenie interiéru:
V tvojom prípade by to mohol byť stoahnutý potenciometer intenzity vnútorného osvetlenia.Skús si to prekontrolovať.Koliesko napravo od zapínania svetiel.junior píše:Podobna vec sa mi stala dnes. Pokial nezapnem spinac svetiel do polohy parkovacky, tak kilometre aj TID svietia. Ked zapnem svetla tak oba displaye zhasnu. Moze to byt tiez poistka alebo je problem inde?
-
- Kontaktovat uživatele:
Máš to ztlumené na potenciometru u ovládaní světel
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Osvetlenie kilometrovníka a všetko ostatné ide.Nejde osvetlenie TID-u,ovládanie kúrenia a spínače klímy,vnútornej cirkulácie a ohrevu zadného okna.Všetko samozrejme funguje bez problémov len mi to nesvieti.Kraken píše:Čo ešte nefunguje ?
Ak to je multitimer, tak by Ti nemalo ísť ani osvetlenie kilometrovníka.
Skontroluj poistku 22.
Takže to bude asi len v pripojení, mal by tam byť hnedo-žltý káblik, cez neho je napájané osvetlenie TIDu, ovládania klímy a ventilácie. Bude pravdepodobne niekde utrhnutý alebo zlomený. Napája sa to na ten istý bod ako osvetlenie LCD v prístrojovke.
Najlepšie by bolo ísť podľa schémy, ak ju nemáš, dá sa stiahnúť alebo Ti môžem poslať.
Najlepšie by bolo ísť podľa schémy, ak ju nemáš, dá sa stiahnúť alebo Ti môžem poslať.
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.
Super.Vďaka.Ak môžem teda poprosiť tak mi schému pošli na môj mail.Kraken píše:Takže to bude asi len v pripojení, mal by tam byť hnedo-žltý káblik, cez neho je napájané osvetlenie TIDu, ovládania klímy a ventilácie. Bude pravdepodobne niekde utrhnutý alebo zlomený. Napája sa to na ten istý bod ako osvetlenie LCD v prístrojovke.
halagacka.peter@gmail.com
Ešte raz ďakujem.