Zadrhavanie kluca v spinacej skrinke
Zadrhavanie kluca v spinacej skrinke
Zdravim vsetkych majitelov Opla. Na moje rocnej Astre sa stane cca v 10 % pripadoch, ze kluc v spinacej skrinke ide tazko otocit. Kedze to mam este v zaruke, na prehliadke v servise mi spinaciu skrinku akoze "premastili". Po zasunuti kluca cakam, neotacam hned. Ake mate skusenosti, moze to byt vacsi problem ?
Inak som maximalne spokojny s Astrou !!!.
Inak som maximalne spokojny s Astrou !!!.
- Reklama
Mně naopak pomohlo jednoduché promazání i když nějakým drahým mazivem ve sprayi. Bylo po ruce tak jsem to vyzkoušel a už to rok nezlobí i když jsem měl měsíc špinavé kalhoty od bordelu který potom ulpíval na klíči jinak se to taky stávalo jenom v horku a před promazáním už se dokonce zasekával zámek tak že se autu nezamkl volant a i s vyndaným klíčem astra pískala jako by byl vevnitř.. pokud je auto v záruce tak bych je tam ale otravoval každý den dokud by to neopravili
Mne to opravoval kamoš. Myslím že to neni oprava pre každého. On to má za pár minút a ty by si sa s tým možno sral pol dňa a nič z toho...David B. píše:Zatím funguje perfektně, ale přesto, pokud to není tvoje tajemství, tak se poděl jak to řešíš ty. Myslím, že by to zajímalo více lidí.
Inak, koho téma zaujíma: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 073#138073
Je fakt, že vložka zámku je venku za pár minut. Otázka je co s ní, aby se to po čase neopakovalo zase. Když jsem ji po vyčištění prohlížel, bylo vidět opotřebení pružného kovového kopulovitého trnu v ose vložky a drážky ve které se tento trn pohybuje. Vyčištění a namazání pomohlo, ale vím, že je to otázka času, než se vyčištění bude muset provést znovu. Proto mně zaujala poznámka od Harleye"...dokážu to opravit na dobro!"
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
už se to řešilo TADY, ale do zámků se nikdy nemá dávat olej ani nic podobného, do zámků se dává nastrouhaný grafit (tuha), takže tužky do ruky a strouhat a strouhat a strouhat . . . .
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Není to tak jednoznačné, záleží kde je ve vložce problém. Většinou se zadře příčný čep ale občas hlavně u starších vozů dochází k opotřebení zamykacích destiček, takže je potřeba mít i patřičnou zásobu ND. Dokážu i složit vložku na konkrétní klíč i bez kódu klíče , nebo upravit vložku na již silně opotřebovaný klíč. Návod jak na to by byl asi dlouhý a značně nepřesný , vhodnější bude asi individuální rada.