Napätie na žiarovke MID-u

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
glemo
Kontaktovat uživatele:

Napätie na žiarovke MID-u

Příspěvek od glemo » 13 čer 2008, 17:19

Nazdar chlapi.Prestal mi fungovať TID display.Teda prestal.Funguje ale žiarovky nesvietia(keď sa naň pozriem z blýzka tak vidno že ukazuje).Tak som to rozobral pod domienkou že mám prasknuté žiarovky.Vymenil som a zasa nič.Odmeral som napätie aké ide na žierovku a ide tam 7,4V.To je málo pretože podľa mňa by tam malo ísť 12V.Takže otázka znie.Kde mám teraz hľadať chybu?Ďalšia vec je že nemám žiadné napätie na žiarovke osvetlenia ovládania kúrenie a ventilácie.Všetko funguje ale je to potme.Má to s displayom niečo spoločné?Náhradné riešenie už vymyslené mám ale radšej by som bol kby sa chyba našla a odstránila.
PS1:MID-je určite dobrý.Mal som tam aj iný a rovnaké napätie.
PS2:Poistky všetky - OK

Dák moc.

Reklama

santik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santik » 13 čer 2008, 17:35

treba pridat na regulacii osvetlenia budikov.
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 13 čer 2008, 17:47

santik píše:treba pridat na regulacii osvetlenia budikov.
Fakt ma máš až za takého blba? :?:

santik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santik » 13 čer 2008, 19:57

prepac ale je to uplne bezna vec ze to nenapadne cloveka (pozabudne sa-alebo nevie otom)
myslel som to v dobrom
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 13 čer 2008, 21:50

Jasne poho.Som z toho kusok vytočený tak reagujem možno trochu podráždene... :?

David B.

Příspěvek od David B. » 16 čer 2008, 16:26

Mám tady na stole jeden TID, tak jsem se díval jak je dělaná regulace u něj a předpokládám, že je to podobné jako u MIDu. Signál vstupu "multimetr", který reguluje jas displeje je přiveden přes odpor přímo na hlavní CPU displeje a z něj je zase ovládán tranzistor, který spíná napětí pro žárovky. Pokud je na vstupu "multimetr" 0V, mělo by být na žárovkách max. napětí. Přivedením napětí začně fungovat regulace. Asi bych zkusil nejdříve změřit napětí na vstupu "multimetr" a pokud bude v pořádku, zkontrolovat ten výkonový tranzistor, který spíná žárovky. U TIDu je to takový výkonový SMD. Píšeš, ale že na žárovkách je cca 7.4V. To by měla 12V žárovka přece jen trochu svítit???

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 17 čer 2008, 07:57

Ano na žiarovku resp.LED to jemne rozsvieti ale len veľmi málo.Chybu skôr ale vidím niekde inde ako v TID-e.Skúšal som tam dať iný TID a chová sa to rovnalo.Príde mi to to ako by napätie na žiarovku bolo vedené samostatným pinom v kolektore a práve toto napenie tak nejak štrajkuje.Ja by som potreboval zistiť ktorý PIN TID-u napája žiarovky osvetlenia v display.Ako vrávím TID by mal byť OK.Dík

David B.

Příspěvek od David B. » 17 čer 2008, 19:16

PIN "multimetr", který řídí osvětlení má u konektoru TIDu č. 4, u MIDu č. 7, barva vodiče tuším šedožlutá. Pokud PIN odpojíš, měl by se TID rozsvítit na maximum.

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 18 čer 2008, 00:30

David B. píše:PIN "multimetr", který řídí osvětlení má u konektoru TIDu č. 4, u MIDu č. 7, barva vodiče tuším šedožlutá. Pokud PIN odpojíš, měl by se TID rozsvítit na maximum.
Chvála a veľké dík takým ľuďom ako si ty.Vidím, že odborníci ešte stále nevymreli.To je presne tá odpoväď čo som chcel počuť.Ešte raz dík.

David B.

Re: Napätie na žiarovke MID-u

Příspěvek od David B. » 22 bře 2009, 20:14

Myslím, že tvůj předpoklad bude správný. Zkratem došlo k poškození spínacího tranzistoru. Změřením tranzistoru pomocí ohmmetru by jsi to měl velice rychle zjistit jest-li je poškozený, nebo ne. Jeho výměna bude snadná a stojí pár korun :P

Odpovědět