Vylepšení světelné houkačky
Vylepšení světelné houkačky
Napadla mě jedna věc - když na někoho blikám normální světelnou houkačkou (dejme tomu někoho pouštím), tak si občas (díky hrbolatému stavu našich silnic) nevšimne a pak tam stojíme oba jak trotlové...
Napadlo mě spojit světelnou houkačku s mlhovkami, které stejnak používám minimálně. Myslíte že by šly vypínače nějak přemostit? A pouze pro světelnou houkačku? (Zase je fakt, když už člověk použije dálková světla, tak oslňuje s mlhovkami i bez nich)
Co mě jako laika trochu odrazuje je to, že spínač u mlhovek spíná a rozpíná relé, kdežto u dálkových je to jen samotný spínač. Ale taky to možná bude mnohem jednoduší - takže poradíte?
Napadlo mě spojit světelnou houkačku s mlhovkami, které stejnak používám minimálně. Myslíte že by šly vypínače nějak přemostit? A pouze pro světelnou houkačku? (Zase je fakt, když už člověk použije dálková světla, tak oslňuje s mlhovkami i bez nich)
Co mě jako laika trochu odrazuje je to, že spínač u mlhovek spíná a rozpíná relé, kdežto u dálkových je to jen samotný spínač. Ale taky to možná bude mnohem jednoduší - takže poradíte?
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
- Reklama
Záleží na tom , jak je udělanej přepínač světel a tlačítko světělné houkačky (mimochodem,hezké spojení slov...houkající světla...brrr),většinou je to ve vnitř vše spojeno,nebo alespoň u většiny.Jak to má Géčko bohužel nevím,zatím jsem se o to nezajímal,ale v každém případě by tvůj zlepšovák šel realizovat pomocí oddělovacích diod a pomocného relé .
-
- Kontaktovat uživatele:
sdf
roomstry to nemaju nahodou tak pri smerovkach ? dufam ze to nevadadi ked to sem davam ale chcel som vedet jak by sa dalo dat pri centraly jak prebliknu smerovky aby preblikli parkovacky (u mna kruzky)
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
nevím o tom, že by to tak bylo v Roomsterech, tam je to stejně jako u každého jiného auta
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Mlhovka bliká, alebo svieti? Viem že u viacerých značiek hmlovka svieti do tej strany kam dá vodič smerovku, ale ešte som to nevidel blikať zároveň zo smerovkami.new-name píše:Ale u nových aut nejmenované značky nebo i více, při odbočování ( blinkru) zároveň bliká příslušná přední mlhovka.... taky mi to přijde jako fajn věc, protože když má hodně aut blbě seštelovaný světla nebo silnější žárovky, nemáš šanci ten blinkr vidět...
Re: Vylepšení světelné houkačky
dálky jsou taky přes relé.... by se ti z páčky zakouřilosovicka píše: Co mě jako laika trochu odrazuje je to, že spínač u mlhovek spíná a rozpíná relé, kdežto u dálkových je to jen samotný spínač. Ale taky to možná bude mnohem jednoduší - takže poradíte?
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
-
- Kontaktovat uživatele:
No tohle by byla taky paráda, protože někteří řidiči (já) mají hudbu nahlas že není slyšet vlastního slova a tím pádem musim dávat větší pozor na zrcátka atd....Defender píše:No Honzo mně by se spíš líbila kombinace klaksonu a dálek . Pokud použiji dálková jako světelnou houkačku, tak by šli pouze světla, ale pokud použiju na nějakého troubu klakson (a to zcela ve vyjímečných nebo vypjatých situacích ), tak aby po dobu stisknutí se rozsvítili i dálky
no prostě že neslišim ale vidim
takže by to chtělo trochu propojit a proskratovat udělat všechny tyhle parádní kombinace