Nefunkční budíky coupe 2.2i - r.v.2001

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
Jimmy323f
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční budíky coupe 2.2i - r.v.2001

Příspěvek od Jimmy323f » 17 pro 2009, 09:53

Ahoj, na počátku týdne mi z ničeho nic chcíply v autě budíky v palubce. Tak jsem si řekl, že po stání cca 3-4 dny v začínajících mrazek je nekdě studenák a zkusil budiky odpojit a připojit abych odřel oxid z konektrou a kupodivu to pomohlo tak jsem to neřešil a druhý den ráno přijdu a opět ... tak jsem říkal že to bude chtít pořádněji ale už nic takového nepomohlo. budíky zůstaly chcíplý. Všechny kontrolky ale jak jsem kontroloval fungují i směrovky a tak. Prostě jsou chcíply jen budíky kde jsou ručičky. Prolezl jsem fórum tedy hledat našel pár rad ale nic nepomohlo (odpojení baterie, dobití baterie, relatka a pojistky apod.) baterka měla naprázdno v zime před nabitím 12,6 takže i to meě řeklo že to nebude asi ono. Potom jsem někde tady našel ze by na palubce měl být nejaký "symetrizační člen" .. nevím co tím původní autor myslel zda to samé co bývá na altíku kvůli ochraně proti přebíjení, ale že mu to nějaký elektrikář vyměnil za 50Kč a bylo to v cajku (viz. https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 653#p39653 ). Tak jsem si řekl že to chce zjistit zda to jsou opravdu budíky a tak jsem otravoval Sendíka a využil jeho vozu abych u něj vyzkousel sve budiky a opravdu i u nej byly nahov. kdezto pote jeho v mem aute byly OK .. takze neni chyba v aute ale opravdu v palubce.

Nyni se tedy ptam co s tim ... jde o to ze rucicky jsou stale viz foto a jen kdyz zapnu zapalovani tak se srovnaji vsechny krasne na nuly a to tak na 2 vteriny nez sepnou nekde relalatka nejaky (je slyset cvakani z motoru nad brzdovym valcem) asi ty relatka na ABS a TC myslim ;) takze proste zapnu zapalovani a po dobu probihani kontroly systemu se budiky vynuluji a po kontrole kdyz skonci zase nabehnou do pozice na fotce. To same pri chcipnuti zapalovani ... spadnou na nulu a potom zase povyskoci nahoru. Tak jsou proste nyni porad krome vzdy tech par vterin tak jak jsou na fotce. Ktomu jak je videt na displeji jsou jen tri horni carky. palubni TID a jine podsviceni palubky a tak funguje v poradku. zadny zasahy do el. instalace neprobihali v posledni dobe ze by to bylo tim. proste to rok spokojene od vymeny podsviceni fachalo a ted tohle ;)

http://img706.imageshack.us/my.php?image=img00018.jpg

Piste sem sve postrehy a nazory pomoci ... odletam zitra slavit Vanoce na Kanary tak nebudu reagovat ale po navratu na novy rok si vse peclive prectu a budu resit co dal ;) to jen aby to nevypadalo ze mi tu radite a ja nereaguju ;)
posouvatko do práce a z práce Astra Coupe 2,2 Irmscher (druhé autí v rodině)
Obrázek

Reklama

Odpovědět