Žárovky
Žárovky
Ahoj, astráci. Hledal jsem tady a i na internetu a příručku k autu bohužel nemám. Potřebuju vědět, jaký typ žárovky je v dálkových světlech. Potkávací jsem poznal - klasika H7, ale ty v dálkových jsou s nějakou paticí...A když už jsme u toho, jakou značku používáte ve svých světlometech??? Díky CUBErt
- Reklama
No to jsem si myslel taky , ale vypadá to na HB3 ale jistej si nejsem. Teď jsem hledal na netu něco tomu podobnýho a ty HB3 vypadaj jako že to jsou ony, jenže jsou i typy HB4 a HB4a, tak se radši ptám. Jo a patice pro parkovačky je W3 nebo W5 ?? Ještě prosím o doporučení značky žárovek. Do směrových světel jsem dal Osram Diadem a vypadá to minimálně zajímavě. Díky a čau.
UV
Je pravda že kvalitní žárovky mají UV filtr, protože žárovky bez něj způsobují postupnou degradaci povrchu reflektoru světla, proto je dobré dávát do plastových světel žárovky s UV filtrem. Většinou se tím výrobci chlubí na krabičkách. Ta degradace je dost znát např. ve starší octávii, která sama o sobě nesvítí moc dobře, a když tam někdo napere 100w žárovky bez UV tak jdou do háje úplně. Je to hlavně do budoucna. Stačí porovnat Astru z roku 98 (jako mám já) a z roku 06 a hned je vidět jaký to má vliv.
No ono kvalitou jsou na tom výrobci dost podobně (myslím Philips a Osram). Nedá se totiž moc co zlepšovat, jen kvalita materiálů.Především tloušťka vlákna, tloušťka skla. Především pak materiál patice, u těch 100 a více W žárovek je to z 70% příčina problému. Za kvalitní se dá považovat z nejznámnějších a nejdostupnějších právě Osram a Philips, jejichž výrobky jsou velmi kvalitní. Většinu ostatních lze považovat za standart. Jen kdyby u nás byly k sehnání žárovky PIAA, tak bych neváhal ani chvilku. Zajímalo by mne však, kolik můžou stát origo xenony na astru, nebo jestli se daj sehnat někde na vrakáči.
ted sem si teprv všimnul že seš z LBC, tak zdravim dalšího liberečáka na fóru....
originál xenony stojej 28000 za pár ale nevim jestli i s tou elektronikou...daj se sehnat jetý výrazně levnějc, já je koupil přes annonci
originál xenony stojej 28000 za pár ale nevim jestli i s tou elektronikou...daj se sehnat jetý výrazně levnějc, já je koupil přes annonci
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Cau Vojto, ty jsi také z Liberce?? Tak 28.000,- je docela mazec, to jsem necekal. Budu sledovat inzeraty, a urcite bych chtel origo xenony, zda se mi to rozumnejsi nez ty přestavbové sady. I kdyz standartní světla nesvítěj špatně, xenon je xenon. A žárovkama se to v žádnym případě nedá dohnat ( vlastní zkušenost )
jo jsem taky z liberce, já mam origo xenony už přes rok a sem absolutně spokojenej, nemůžu si stěžovat....doporučuju si dát inzerát že ty xenony koupíš....inzerátu že je někdo prodává se asi nedočkáš
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsem z toho hloupej. <a href=http://www.aukro.cz/item287815316_xenon ... ml>Tyto</a> žárovky můžu dát normálně do světel??? Samo že 55W. Poraďte. Nechci nějaké extra, ale když koupím za 100 dvě obyč, nebo za 120 dvě tyhle.....
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE