Nejde osvetlenie stred.panelu a TID-u

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
glemo
Kontaktovat uživatele:

Nejde osvetlenie stred.panelu a TID-u

Příspěvek od glemo » 26 srp 2008, 09:10

Zdravím.Prosím Vás čo ovláda osvetlenie stredového panelu a TID display?Na žiarovku osvetlenia stredového tunela(ovládač ventilácie,rýchlosti vetráku a teplý/studený vzduch)mi neprichádza žiadne napatie.Toto napatie je ovládané najakým relé?Ak áno akým a na akej pozícii je osadené?A čo TID-display?Osvetlenie je ovládané ako.TID mi ukazuje všetko čo má ale je neosvetlený.Na žiarovky nejde napatie.Prosím o radu.Mockrát dík za každú radu.

Reklama

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 26 srp 2008, 09:46

Podíval ses na pojistky? mě to nedávno zhaslo celou palubovku a zjistil jsem že rupla jedna pojistka - ale to nejzajímavější bylo, že podle manuálu tam nemělo být vůbec podsvětlení vyvedeno :D
Pokud jsi to jetě neudělal, projdi si všechny pojistky - zabere to pár minut a ušetříš si spoustu času (já tam blbec hledal vadné kabely, ...)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 26 srp 2008, 10:00

Ahoj.Jasné, poistky som skúšal a vypadali OK.¨POzeral som ich ale len vizuálne takže ich radšej ešte premeriam.Na TID-som sa tu dočítal že má ísť poistka č.13 s hodnotou 7,5A.Takže nie je tam žiadné relé ktoré spína toto osvetlenie?

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 26 srp 2008, 10:54

afaik tam relé není, tím se ovládají jen výkonější okruhy (světla, mlhovky, palivové čerpadlo) - navíc při zapnutí osvětlení palubky není žádé cvaknutí slyšet...

to že to nesvítí je divné, protože (alespoň u mě) když jsem vykratoval ovládání topení, tak zhasla celá palubka - i budíky a ovládání světel, což u tebe evidentně ne :/ mě pomohla pojistka tuším 38, ale jistý si tím nejsem
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

Kraken

Příspěvek od Kraken » 26 srp 2008, 11:19

Otázka je, či máš osvetlený zvyšok interiéru. Ak Ti TID ide, poistka 13 to asi nebude.
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 26 srp 2008, 12:14

TID ide ale nie je osvetlený.Vidno to keď sa naň pod určitým uhlom pozriem.Pekne mi ukazuje RDS radia,hodiny,teplotu ale jednoducho nesvieti.Žiarivky su v pohode.Na paticu žiarovky nejde žiadne napatie.Tak isto je to aj so stredovým tunelom.Na žiarovku nejde žiadne napatie.

Kraken

Příspěvek od Kraken » 26 srp 2008, 12:27

Osvetlenie interiéru:
1. ak nejde komplet, asi to bude poistka, ale bezhlavo by som ju nemenil,
2. ak je to len osvetlenieTIDu a napr. osvetlenie kilometrovníka, tak nie je napätie na multimere, môže to byť aj nejaký káblik, asi bude treba pozrieť aj do schémy

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 26 srp 2008, 12:58

Kraken píše:Osvetlenie interiéru:
1. ak nejde komplet, asi to bude poistka, ale bezhlavo by som ju nemenil,
2. ak je to len osvetlenieTIDu a napr. osvetlenie kilometrovníka, tak nie je napätie na multimere, môže to byť aj nejaký káblik, asi bude treba pozrieť aj do schémy
No a toho som sa obával.Sám sa asi nebudem púšťať do rozoberanie kabeláže.Budem musiet asi osloviť nejakého schopného fachmana aby mi prezrel vedenie káblových zvazkov a opravil možno aj nejakým hlodavcom prehryzený drát.Ku..va drát aj s robotou....

Kraken

Příspěvek od Kraken » 26 srp 2008, 13:48

Čo ešte nefunguje ?
Ak to je multitimer, tak by Ti nemalo ísť ani osvetlenie kilometrovníka.
Skontroluj poistku 22.

junior

Příspěvek od junior » 26 srp 2008, 18:11

Podobna vec sa mi stala dnes. Pokial nezapnem spinac svetiel do polohy parkovacky, tak kilometre aj TID svietia. Ked zapnem svetla tak oba displaye zhasnu. Moze to byt tiez poistka alebo je problem inde?
Astra G Classic 2, Z14XEP, 5 dv. HB

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 26 srp 2008, 18:41

junior píše:Podobna vec sa mi stala dnes. Pokial nezapnem spinac svetiel do polohy parkovacky, tak kilometre aj TID svietia. Ked zapnem svetla tak oba displaye zhasnu. Moze to byt tiez poistka alebo je problem inde?
V tvojom prípade by to mohol byť stoahnutý potenciometer intenzity vnútorného osvetlenia.Skús si to prekontrolovať.Koliesko napravo od zapínania svetiel.

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 26 srp 2008, 18:41

Máš to ztlumené na potenciometru u ovládaní světel :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 26 srp 2008, 18:43

Kraken píše:Čo ešte nefunguje ?
Ak to je multitimer, tak by Ti nemalo ísť ani osvetlenie kilometrovníka.
Skontroluj poistku 22.
Osvetlenie kilometrovníka a všetko ostatné ide.Nejde osvetlenie TID-u,ovládanie kúrenia a spínače klímy,vnútornej cirkulácie a ohrevu zadného okna.Všetko samozrejme funguje bez problémov len mi to nesvieti. :?:

Kraken

Příspěvek od Kraken » 27 srp 2008, 07:46

Takže to bude asi len v pripojení, mal by tam byť hnedo-žltý káblik, cez neho je napájané osvetlenie TIDu, ovládania klímy a ventilácie. Bude pravdepodobne niekde utrhnutý alebo zlomený. Napája sa to na ten istý bod ako osvetlenie LCD v prístrojovke.
Najlepšie by bolo ísť podľa schémy, ak ju nemáš, dá sa stiahnúť alebo Ti môžem poslať.

glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo » 28 srp 2008, 08:43

Kraken píše:Takže to bude asi len v pripojení, mal by tam byť hnedo-žltý káblik, cez neho je napájané osvetlenie TIDu, ovládania klímy a ventilácie. Bude pravdepodobne niekde utrhnutý alebo zlomený. Napája sa to na ten istý bod ako osvetlenie LCD v prístrojovke.
Najlepšie by bolo ísť podľa schémy, ak ju nemáš, dá sa stiahnúť alebo Ti môžem poslať.
Super.Vďaka.Ak môžem teda poprosiť tak mi schému pošli na môj mail.
halagacka.peter@gmail.com

Ešte raz ďakujem. 8)

Odpovědět