Ahoj, dnes jsem se svojí Astrou G 1.7 cdti prožil podivné odpoledne. Když jsem nastartoval, překvapil mě podivný žvýkavý zvuk, nechtělo to chytnout a trvalo to celé déle než obvykle. Inu aťsi, řekl jsem si. Pak jsem až do teď s přestávkami rajzoval kolem Prahy jako magor, ale tušil jsem, že něco je špatně. Každý start byl totiž horší a horší, poslední byl asi 10 sekundový a jen tak tak to chytlo. No a teď před barákem jsem zkusil ještě po dojezdu nastartovat a už to nejde vubec.
Vzhledem k tomu, že ale elektrika naskočí (displej, kontrolky, světla svítí, rádio hraje, dokonce i větrák se roztočí) i jako laik počítám, že baterií to nebude. Problém by mohl být že se přestal točit startér? Nebo jaké jsou další možné příčiny? Objednám na to kamaráda, který mi to aspon pomůže někam odtáhnout, ale chtěl bych vědět, na co se mám mentálně a finančně připravit.
Děkuju za tipy
Odešel startér?
- Reklama
-
Re: Odešel startér?
Najskôr odchadza cievka štartera ktora ide extra kúpiť a vymeniť, na 2.0-2.2dti stoji okolo 50,-é!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Jestli je to tak, že se motor netočí, když chceš startovat, vyndej startér a nech repasovat. Pokud teda nebude nový (náhražka, ne originální startér) levnější než repas.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Mohl bych ještě poprosit o radu? Jak je to s kompatibilitou starérů na různé motory? Já mám 1.7 CDTi, mohl bych použít startér z 1.7 DTI? Našel jsem chlapa co prodává startér kousek ode mě, je to tento - http://auto.bazos.cz/inzerat/47917485/O ... 7-D-TD.php. Díky