Předem bych se chtěl omluvit, jestli se tento problém už řešil, ale když jsem prohledával forum, tak přímo to s čím mám problém já jsem tu nenašel.
Včera po noci a dneska po noci, když jsem nastartoval auto, nedobíjel alternátor, začal dobíjet až po zahřátí a chvilce jízdy. Minulej rok byl zrepasovanej a od té doby s tím problémy nebyly.
Po nastartování auta mi to jede jen z baterky, na které je 12.50 V... po chvilce naběhne cca 15V a pak klesne a je stabilních 13,6 V. Může zima až takhle ovlivňovat chod alternátoru, nebo čím to může být?. Díky za rady.
Alternátor, zima, dobíjení
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Alternátor, zima, dobíjení
Dnes v noci žádná extra kosa v Třebu nebyla, čili na zimu bych o nesváděl. To vidím na zradu v regulátoru alternátoru, takže auto za tím umělcem co ti to "repasoval", klidně mu to tam nechej přes noc aby to viděl, nebo mu to natoč na video, aby uvěřil, že nekecáš. Záběr na voltmetr i s otáčkoměrem. Alternátor musí začít dobíjet hned po stoupnutí otáček nad tisíc ot. Ani těch 15V není dobrých. Baterka je v jakém stavu? To ti dělal Krátký na Hájku?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
V poriadku to nie je ...
špatný regulátor alternátoru.... a když už to rozebereš koukni na uhlíky.... já mněl s altíkem docela problémy... a dvakrát sem reklamoval regulátor. a to byl od bosche a přesto špatný...
Repas mi dělal kamarád, se kterým už se nestýkám, takže reklamace už asi nepůjde. Tohle mě ale docela nas*alo, protože repas mě stál 3000,- a jak jsem pak zjistil, za moc nestál, když ten kdo to opravoval nedokázal ani dotáhnout kontakt na výstupu...achjo.. takže teď abych scháněl regulátor...