Zdravím páni,
po dlhodobom skúmani mojej chyby ktorú som popisolval v téme https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=22862, som zistil že trhanie a následné vyhodenie chyby 0300, 0301, 0304 sa stáva pravidelne len pri prúdkých zákrutách ...príklad: najma pri výjazde z dialnice alebo vjazde, alebo obyčajnej silno točivej zákrute, na rovinke ide 95% v poriadku ale v zákrutách mi to na 95% vždy začne trhat....
Trhanie motora v zákrutách
- peterko007
Trhanie motora v zákrutách
Opel Astra 1.4 Twinport r.v.2008 Z14XEP
- Reklama
Re: Trhanie motora v zákrutách
Ahoj,
taky se mi něco podobného dřív párkrát stalo, při zatáčení motor jakoby na zlomek vteřiny vynechal. Stalo se mi to několikrá na stejném místě, zatáčka o 180°, cca 50km/h na vjezdu, 25km/h na výjezdu, v zatáčce auto cuklo. Pak mi odešel EGR, po zaslepení už se mi to nestalo.
Nesouviselo to ani tolik s tím zatáčením, jako s prudším zpomalením spojeným s podřazením, stalo se mi to i na rovince, když jsem třeba přehlídnul odbočku a rychle jsem z devadesátky zabrzdil před ní. Při servisu mi vyčetli ještě nějaké podobné chyby, které s tím EGRem souvisely, ale myslím že to nebylo zapalování, ale nedokonalé spalování nebo tak nějak.
taky se mi něco podobného dřív párkrát stalo, při zatáčení motor jakoby na zlomek vteřiny vynechal. Stalo se mi to několikrá na stejném místě, zatáčka o 180°, cca 50km/h na vjezdu, 25km/h na výjezdu, v zatáčce auto cuklo. Pak mi odešel EGR, po zaslepení už se mi to nestalo.
Nesouviselo to ani tolik s tím zatáčením, jako s prudším zpomalením spojeným s podřazením, stalo se mi to i na rovince, když jsem třeba přehlídnul odbočku a rychle jsem z devadesátky zabrzdil před ní. Při servisu mi vyčetli ještě nějaké podobné chyby, které s tím EGRem souvisely, ale myslím že to nebylo zapalování, ale nedokonalé spalování nebo tak nějak.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
- peterko007
Keby mi to vynechavla zapalovacia lista tak si myslim ze by to vyhodilo tiez nedokonale zapalovanie a nie vypadky zapalovania...kazdopadne chcem vycisti EGR .. len keby nebola taka zima vonku lebo garaz nemam
mi hovor ja sa tiez chystam na mensie upravy a cistenie motora ale v tej zime sa to neda bude treba pockat kym sa otepli
- peterko007
Vyzeralo to tak že to bolo v benzine...Dal som tam jednu flašu velfobinu...na dalšiu nadrž zase oktanplus a auto jazdi jak za novoty...
voda v benále je sviňa
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic