jede-nejede špatná jednotka?
jede-nejede špatná jednotka?
Problém je následující. Při klidné jízdě vše funguje akorát žere- labda. Když najedu rychle do zatáčky (nebo na nerovnost) někdy sepne esp někdy ne. Tak motor vypne. rožne se kontrolka imo i motoru a tc. A nejde ani za nic nastartovat. Po otočení klíčku několikrát rychle zabliká kontrolka motoru a cvaká ventil do uhlíkového filtru. Po cca 15minut (asi dvě cigára) klesne teplota motoru přestane cvakat ventil a auto normálně nastartuju, vše zhasne ( a už se nerožíná) a jedu dál. V servise na diagnostice - chyby podtlaku v sání plus doporučení přehrát soft nebo nová jednotka. Druhy pokus v origo opel to samo už bez podtlaku. Při cestě cca 60km po dálníci vše v nejlepším pořádku. Dělá to při provozní teplotě i za studena, ale zatím vždy po projetí prudké zatáčky nebo větší nerovností. Ujel jsem cca 600 km a udělalo to 5x se stejným průběhem a okolnostmi. Nějak se mi nezdá že by to bylo jednotkou. Díky za rady
- Reklama
Re: jede-nejede špatná jednotka?
Nikdo nic?
-
mne robilo nieco podobne, presiel som po nerovnosti a vypol mi motor, zistil som ze bol vadny alternator a rele na kontrolu dobijania po vymene ok. mozno pomoze
V první řadě bych napsal typ motoru a odkud jsi.
No a dál je to klidně možné, že jednotka, ale to je pouze fáze věštění.
No a dál je to klidně možné, že jednotka, ale to je pouze fáze věštění.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Motor Z18XE. Astra g bertone, 2002rok.Sice nevím jestli má na závadu vliv odkud jsem, ale Prostějov.
Chápu že odhalení závady po netu je asi jak oprava po telefonu, ale nápady či rady možná pomůžou. Jinak svíčky, rozvody, zapalovcí modul a termostat (celý domek) vyměněny za nové.
No to místo není zas až tak k zahození. Třeba je někdo v okolí, kdo tě zkontaktuje .
Do Ostravy to máš trochu z ruky
Ještě maličkost, na dálnici ti to jede, zdechne to jen na nerovnostech....V okolí Prostějova to zrovna není ideál dálnice, no ale není to D1 kolem Jihlavy .
Co poklepová metoda na jednotku u běžícího motoru?
Do Ostravy to máš trochu z ruky
Ještě maličkost, na dálnici ti to jede, zdechne to jen na nerovnostech....V okolí Prostějova to zrovna není ideál dálnice, no ale není to D1 kolem Jihlavy .
Co poklepová metoda na jednotku u běžícího motoru?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
"Dálnice" Prostějov Olomouc v pohodě. Jede funguje. Polňačka kruháč prudká pravá na nájezd na dálnici (telefon za volantem a odbočování naposlední chvíly) zhaslo. Klepání, tahání, odpojování proběhlo = rožla se kontrolka motoru ale motor běžel. Po odpojení baterky kontrolka zhasla a zas vše v pořádku na diagnostice zůstaly jen chyby po odpojených konektorech. Výmaz a vše v normálu. Jen doporučení opel servisu přehrát nebo vyměnit.