Dodatečná montáž: boční airbagy

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
prometheus.cz
Kontaktovat uživatele:

Dodatečná montáž: boční airbagy

Příspěvek od prometheus.cz » 09 říj 2011, 14:07

Ahoj,
měnil jsem interiér a koukam že tam byly sedacky s airbagy, kteryma maje Astra nebyla vybavena, vzal jsem si i svazky do dveri a cidla narazu. vse jsem zatim dal do auta. ale otazka je co dalsiho potrebuji k zprovozneni? maji airbagy nejakou ridici jednotku? urcite budu muset vymenit svazek kabelu co je v interieru (stejne budu muset kvuli instalaci zadnich el. stahovacek), ale je tam potreba jeste neco pridat?
dekuji, Lukas.

Reklama

vasekpetr1

Re: Dodatečná montáž: boční airbagy

Příspěvek od vasekpetr1 » 09 říj 2011, 16:47

Řídící jednotka Airbagu je umístěna u páky ruční brzdy, po odklopení krytu konektoru diagnostiky pod ručkou bys ji měl vidět. Dle výkresu by měly být jednotky stejné, ale hlavně si uvědom, že práce s airbagy je vždy o HUBU!!! Do bagů bych lezl až po velmi dlouhém uvážení, že vím, co dělám. Pokud s tou prací nemáš zkušenosti, tak důrazně NEDOPORUČUJI!!!.
Poslal bych ti schema, ale má 280kB a to fórum nevezme. Když tak ti ho pošlu do mailu. Ale i tak přemýšlej, jestli ti to stojí za to riziko.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol » 09 říj 2011, 16:51

tj ale stejnak bude potřebovat jinou jednotku.. protože v ty co ma nebudou naprogramovany boční bagly a naprogramovat znovu myslím nejde. že jde programovat jen 1dnou a to kdyz je nova. pak se blokne..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí

prometheus.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prometheus.cz » 13 říj 2011, 10:37

trochu jsem byl mimo...
ridici jednotku si taky vezmu jiz naprogramovanou na bocni a predni airbagy, slo mi hlavne o to zdali nahodou nevedou nejake kable do prostoru motoru k napajeni atd...

diky za schematko, podivam se na to...

myslim ze moc o hubu tam neni, ne? kdyz se vse pripoji bez ele a pak zapojim baterii samozrejme kdyz v aute nikdo nebude, nemelo by se nikomu nic stat, max to bouchne :-D...

za tyden o vikendu to zkusim zdali sezenu svazek vodicu do interieru co bude mit jak bocni airbagy tak i zadni elektricke stahovacky.

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 13 říj 2011, 12:30

Jen malý dodatek - ta jednotka airbagů je umístěna pod zadním popelníčkem středního panelu za pákou ruční brzdy. Když vytáhneš popelníček, tak ji uvidíš 8) .
A myslel jsem to tak, že někdy se do takových nebo podobných zásahů pouští i naprostí diletanti, kteří o elektrice neví zhola nic, jen to, že kope :x . Ale v autě je přece jen 12 Voltů a to člověku přece nic nedělá! Pokud víš, co děláš a rozumíš elektrice, tak je to na tobě a tvé vlastní riziko. Snad ti nemusím vysvětlovat, že kontakty obvodů čidel i bagů musí být provedeny kvalitně a spolehlivě, protože zde se omyl neodpouští a hlavně si uvědom, že zasahuješ i do funkčních předních airbagů!!!
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 17 říj 2011, 17:17

Není co dodat...

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=8S5dSuLKlaM
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Odpovědět