vystřelené víčko od oleje 1.6 16V
vystřelené víčko od oleje 1.6 16V
Takže dálší ze série problémů mého auta...
Dneska jsem za jízdy přišel o víčko od hrdla dolévání oleje....dotažený bylo 100% ... přišel jsem o něj při normální jízdě po městě...žádné velké otáčky...a jak je možný že skrz to hrdlo to vzduch nasává... by to mělo spíš tlačit ven ne?>> pak teda nevim jak to to víčko mohlo vlastně vystřelit
Dneska jsem za jízdy přišel o víčko od hrdla dolévání oleje....dotažený bylo 100% ... přišel jsem o něj při normální jízdě po městě...žádné velké otáčky...a jak je možný že skrz to hrdlo to vzduch nasává... by to mělo spíš tlačit ven ne?>> pak teda nevim jak to to víčko mohlo vlastně vystřelit
- Reklama
Re: vystřelené víčko od oleje 1.6 16V
Ono není vystřelený, mně to dělalo taky a pak jsem měl v autě pěknej smrad jak se pálil olej co se cákal ven o motor . Prostě je opotřebovaná ta guma na těsnění toho víčka a tím klepáním a přejížděním přez hrboly se vyklepe a povolí, no a pak se buď pootevře (jako v mém případě) a nebo ho stratíš
Mobil : 602318645
Defender píše:Ono není vystřelený, mně to dělalo taky a pak jsem měl v autě pěknej smrad jak se pálil olej co se cákal ven, o motor . Prostě je opotřebovaná ta guma na těsnění toho víčka a tím klepáním a přejížděním přez hrboly se vyklepe a povolí, no a pak se buˇpootevře (jako v mém případě) a nebo ho stratíš
no já myslel že to hoří... najednou vevnitř děsnej hulán a smrad...az kdyz sem to hodil ke krajnici tak jsem zjistil ze to jde z podkapoty...víčko naštěstí zůstalo u motoru
je těsnění na tom víčku nebo i na tom hrdle??? nedokážu si to teď vybavit... každopádně jestli je na hrdle tak už ho nemám
Lze koupit samotný těsnění?
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
Nene je jen na tom víčku a určitě ti tam i zůstalo, ale už jew omačkaný a ouzký, budeš muset k němu přidat nějaký, nebo celkově vyměnit. Já tam přidal asi 2x gumový těsnění co je na vodu a skoro to nešlo zavřít jak to bylo na těsno, vlastně to tam drží jen tou silou, jak těsnění odtlačuje to víčko směrem nahoru a tím brání tomu bajonetovýmu zámku vypadnout
Jo tak to nevím, ale určitě lze ho dle rozměru někde sehnat, nebo vyseknout
Jo tak to nevím, ale určitě lze ho dle rozměru někde sehnat, nebo vyseknout
Mobil : 602318645
Těsnění se dá koupit normálně v Oplu. Stojí pár kaček. Ale já rozdíl nepoznal. Asi bude lepší koupit nové víčko. Ty packy se opotřebují a pak už nedrží tak dobře.
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
já sem vyvrtal dírku v tom víčku ( aby byla jen v tom na držení) a stahovacíma páskama přitáhl k hadici sání u místa vstupu do motoru a napl pásky i když víčko zkusím uvolnit tak se samo vrátí do původní polohy
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
jsem si dneska objednal nové víčko s těsněnim v opelu...tak snad už se to nestane... přes to staré teď stejnak furt odkapává olej... naštěstí vcelku levná záležitost...bude hůř...
Kolik to koštuje?
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
no nevim... myslim že +-250 v Kolíně ... nějak kolem 170-180 to za víčko bylo ale bez daně plus nějaká ta kačka za těsnění