Kontorlka mazání oleje
Kontorlka mazání oleje
Chtěl bych se zeptat jestli tu někdo neví, jak je to s kontrolkou mazání oleje. Při jakém minimálním množství oleje by se měla rosvítit? Moje Astřička trochu oleje spapá, tak musím pravidelně kontrolovat stav na měrce.Asi dvakrát jsem na to nemyslel a poznal jsem to až když začaly cvakat hydroštely. A to na měrce nebyl olej vůbec vidět.Je možně,že mám špatné čidlo? U předchozi Astry F mi kontrolka svítila, když chyběl cca: 1,5litru. U Géčka svítí jen při zapnutí zapalování. Děkuji za info.
Opel Astra 1,6 16V X16XEL 74Kw 100 Edition
- Reklama
Re: Kontorlka mazání oleje
tak kontroluj a kontroluj, na kontrolku bych se nespoléhal , aby nebylo pozdě
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Kontroluj olej.protože červená kontrolka není množství oleje,ale tlak.A když se rozsvěcuje,tak už jseš v pr...ru.Motor v tu dobu nemaže a postupně dochází k silnému opotřebení až zadírání.
Já jsem si to myslel. Najedu týdně kolem jednoho tisíce km a Astřička si za takový týden veme něco málo přes jeden litr oleje. Tak mi tedy nezbývá, než dál kontrolovat a kontrolovat.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
a co takle zkusit G.O motoru ?
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Jo, jo, je to v plánu, ale přes zimu ještě musí jezdit. Už jsem toho tu o GO motoru přečetl dost, tak se na to chystám.
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Po výměně oleje mi na volnoběh svítí kontrolka mazání - při zahřátém motoru. Oleje tam mám dost. Čím to může být? Neví někdo?
Nějaké čidlo tlaku oleje je kde?
Nějaké čidlo tlaku oleje je kde?
K čemu ta kontrolka teda je?Že by zablikala pro rozveselení nálady při zadřeným motorudenny píše:A když se rozsvěcuje,tak už jseš v pr...ru.
Nejhorší je,že stará 120 mi začala svítit,byl-li olej těsně pod minimem ,tak naladění čidla tlaku u opla trochu nerozumím, ,,zřejmě i soudruhům v NSR se něco nepovedlo "
Astra 1,4 16V
- vasekpetr1
Co jsi tam nalil za olej? Nebyl to nějaký hypervýhodný kauf? Zkoukni čidlo - je na spodní straně motoru u pravého kola, případně zkus výměnu. Ale spíš bych to viděl na řídký olej.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
dal jsem total 5w-40. jo výhodný kup to byl 5l za 600kč. před tím jsem jezdil 2 roky 5w-50 divinol. takže olej dostává auto slušný, oleje je podle merky dost, po při nastartovaném motorů a otevření víčka oleje je krasne vidět že mazání funguje. ale proč do pytle svítí ta kontrolka a jenom při zahrátem motorů na volnobeh?
protože při zahrátém motoru je olej řidčí tak
odešlo čidlo tlaku....
čerpadlo třeba už neudělá takovej tlak jakej by mělo udělat na volnoběh....
odešlo čidlo tlaku....
čerpadlo třeba už neudělá takovej tlak jakej by mělo udělat na volnoběh....
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw