Umyvanie motora bez krytu?
Umyvanie motora bez krytu?
Cawte!
Potrebujem radu ci si mozem dat umyt motor?Ale bez toho krytu co je na nom.
Pocul som ze opel by sa mal umyvat len pri beziacom motore,co je na tom pravdy neviem!
Mam OPEL ASTRA G 1.4 16V.
Vdaka za radu!
Potrebujem radu ci si mozem dat umyt motor?Ale bez toho krytu co je na nom.
Pocul som ze opel by sa mal umyvat len pri beziacom motore,co je na tom pravdy neviem!
Mam OPEL ASTRA G 1.4 16V.
Vdaka za radu!
- Reklama
Re: Umyvanie motora bez krytu?
Záleží na tom jak chceš mýt motor. Osobně bych tam vodu vůbec nelil, ani při vypnutém ani při běžícím motoru
Já myslím, že ti co ty motory myjou moc dobře ví co a jak..já bych se toho nebál..dlouho jsem motor nebyl mýt, ale eště kdysi na kadettu normálně jen igelitem zadělali rozdělovač a wapkou to vystříkali a bylo hotovo Pak sem nastartoval a jel dom
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
A ako vlastne umyt motor,mam ho cely zas*any od soli a podobne.Mam nejake tie spreje z lidlu,ale stejne to je treba splachnut vodou.
edit by Trdlo: vulgární výrazy piš s použitím nějaké hvězdičky, když už je musíš používat.
edit by Trdlo: vulgární výrazy piš s použitím nějaké hvězdičky, když už je musíš používat.
Astra 1.6 / 16V / 74kW / EDITION 100 / X16XEL
Jak se Vám daří ten motor tak zašpinit, to nechápu Nebo má na to hodně veliký vliv ten spodní kryt pod motorem?
Já to občas přejedu hadrem ( tam kam se dostanu běžně rukou ) a oživovačem plastů
Já to občas přejedu hadrem ( tam kam se dostanu běžně rukou ) a oživovačem plastů
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
třeba tak že to auto jezdí každej den... za každýho počasí...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Presne tak,hlavne vtedy ked je na ceste spustu s*aciek ako napriklad teraz. Kopa mociaceho sa snehu ktory je dokonale nasoleny
edit By Trdlo: vulgární výrazy piš s pomocí hvězdičky, když už je musíš používat...
edit By Trdlo: vulgární výrazy piš s pomocí hvězdičky, když už je musíš používat...
Astra 1.6 / 16V / 74kW / EDITION 100 / X16XEL
No dobre ale umyvat ho alebo nie!lebo sa bojim ci sa daco nepo...
Jeden chlap mi vravel ze mam zakryt alternator ale to je hlupost lebo ked som mal feldu v pohode som umyval motor!
A zase dakde som cital ze chlap na zafire alebo vectre umyl motor a vyskocila mu kontrolka elektroinstalacie ci dacoho takeho!
Tak preto sa pytam!
Vdaka
Jeden chlap mi vravel ze mam zakryt alternator ale to je hlupost lebo ked som mal feldu v pohode som umyval motor!
A zase dakde som cital ze chlap na zafire alebo vectre umyl motor a vyskocila mu kontrolka elektroinstalacie ci dacoho takeho!
Tak preto sa pytam!
Vdaka
Ja mám Z14XE a tiež som mal motor po kúpe auta ako na traktore. Kolega mi poradil, aby som si dal vodu do ručného rozprašovača a umýval to tak. Aj som to skúsil, ale práca je to desná, za hodinu som neurobil takmer nič. Nakoniec som celý motorový priestor vrátane spodnej strany kapoty (protihlukovú izoláciu) riadne napenil šampónom a potom opatrne vystriekal vodou z hadice (nie wapkou) a ušlo sa určite aj alternátoru aj keď bol zvrchu zakrytý igelitom a nič sa nestalo. Nechal som to asi dve hodiny vysušiť a naštartovalo na prvú šupu a nemal som ani žiadne problémy. Možno som mal len šťastie ale na druhej strane kompomenty motorového priestoru musia byť čiastočne odolné vode. Veď keď máš poriadny lejak a na ceste súvislú vrstvu vody, tak to robí pri motore riadnu paseku.
Ak nemáš ten kryt na vrchu motora, tak len dávaj pozor aby si naň (na zaľovaciu lištu) nenalial vodu, alebo to celé zakry igelitom, prípadne najskôr si na vrakáči zožeň kryt a potom sa pusti do umývania.
Prevodovku a olejovú vaňu som umýval nejakým prípravkom podobným Arve a krásne to rozpustilo zaschnuté nánosy oleja. Nakoniec som ešte premazal spoje na tyčkách radenia rýchlostí a hotovo. Od vtredy si motor raz za čas poutieram handrou a na plasty používam silikónový olej.
Ak nemáš ten kryt na vrchu motora, tak len dávaj pozor aby si naň (na zaľovaciu lištu) nenalial vodu, alebo to celé zakry igelitom, prípadne najskôr si na vrakáči zožeň kryt a potom sa pusti do umývania.
Prevodovku a olejovú vaňu som umýval nejakým prípravkom podobným Arve a krásne to rozpustilo zaschnuté nánosy oleja. Nakoniec som ešte premazal spoje na tyčkách radenia rýchlostí a hotovo. Od vtredy si motor raz za čas poutieram handrou a na plasty používam silikónový olej.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Dvakrát ročně jezdím s astrou (X14XE), Zafirou (X18XE1) na mytí motoru (ještě i s dalšími auta ale to nejsou oply). Jezdím za známým, co to u nás provozuje profesionálně, nastříká mycí roztok pumpičkou, a pak to celý jede wapkou s horkou (dost důležité) vodou. Za čtvrt hoďky je hotovo, nastartuju a valím pryč. A nikdy nebyl nejmenší problém.
END
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Motor jsem nechával mít jednou, na myčce kde to dělají denno denně, Auto tam chtěli nechat stát dokud motor nevychladne, potom to jen postříkali nějakým sajrajtem a horkou wapkou opláchli. Zavřít kapotu, nastartovat a odjezd. Žádný problém.
Doma štětečkem a hadříkem-to bych se na to mohl VY...T a výsledek stejně stojí za prd.
Doma štětečkem a hadříkem-to bych se na to mohl VY...T a výsledek stejně stojí za prd.
Co sa tyka toho krytu ja kryt mam ale pod tym krytom je to hrozne!preto to chcem umy bez krytu!Arwy píše:Ja mám Z14XE a tiež som mal motor po kúpe auta ako na traktore. Kolega mi poradil, aby som si dal vodu do ručného rozprašovača a umýval to tak. Aj som to skúsil, ale práca je to desná, za hodinu som neurobil takmer nič. Nakoniec som celý motorový priestor vrátane spodnej strany kapoty (protihlukovú izoláciu) riadne napenil šampónom a potom opatrne vystriekal vodou z hadice (nie wapkou) a ušlo sa určite aj alternátoru aj keď bol zvrchu zakrytý igelitom a nič sa nestalo. Nechal som to asi dve hodiny vysušiť a naštartovalo na prvú šupu a nemal som ani žiadne problémy. Možno som mal len šťastie ale na druhej strane kompomenty motorového priestoru musia byť čiastočne odolné vode. Veď keď máš poriadny lejak a na ceste súvislú vrstvu vody, tak to robí pri motore riadnu paseku.
Ten si umyjem aj doma!
Promazáno OT - to si nechte do pokecu...v technických tématech bude mazáno
END
Ja som tiež kúpil moju ASTRU s motorom ako od traktora. Do konca roka mám isť ešte na STK,tak sa chcem spýtať,či bez problémov sa dá motor Z14XE nechať umyť wapkou v umývačke ?
Bol to OPEL ASTRA G/2005,Z14XE, okolo 120 000 km,priemerná spotreba 6,74 l na 100 km
kedysi som používal Astry F sedan 1.4i (2001) a HB 1.6i(1999) obe 8V,predošlé autá taktiež z dielne GM-Daewoo,dodnes skalný a člen klubu DAEWOO/CHEVROLET,t.č.HUNYADI GETZ 1.1i/2004
kedysi som používal Astry F sedan 1.4i (2001) a HB 1.6i(1999) obe 8V,predošlé autá taktiež z dielne GM-Daewoo,dodnes skalný a člen klubu DAEWOO/CHEVROLET,t.č.HUNYADI GETZ 1.1i/2004
ja ho umyvam raz za tyzden vapkou ako i spodok auta vrch tak i motor a nic akurat si treba davat pozor na kontrolkiu oleja aby ju tlak od wapky nevytiahol a pri vypnutom robim to skazdym autom co mame v praci
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013