Starter alebo kable
Starter alebo kable
Ahojte, minuly tyzden som rano nastartoval bezproblemov moju astru 1.4 16v r.v 2000 a siel 5 min do mesta,kde som odparkoval. Po par minutach som chcel nastartovat, otocim klucikom a nic - ani necukne (baterka nova cca 2mesiace) vobec nepretoci motorom, ani nevyda ziadny zvuk, kontrolky svietia ale ani ich nestiahne. Tak som sa nechal roztlacit.. naskocilo v pohode. Potom cely tyzden startovalo v pohode az zas vcera to iste len s tym rozdielom ze to robi uz stale. Skusal som prochu potlacit auto nech sa pretoci starter , ak su zle uhliky ale to nepomaha. Jedine co pomaha je pobuchat troschu po starteri, potom naskoci hned. Je to vsak divne lebo ked pobucham, nastartuje, vypnem motor, nastartuje, zas vypnem nastartuje, zas vypnem a nenastartuje. Proste funguje to nahodne. kolega co sa trosku rozumie vravi ze v starteri problem nebude ze niekde v kabloch. Co vy na to? Odhali nieco take diagnostika?
Dikes za rady
Dikes za rady
Astra G 1,4 16V r.v. 2000
- Reklama
Re: Starter alebo kable
Ze by nejaky spatny kontakt ?? To bude zalezitost pre majstra elektrikara
Diagnostika odhalí niečo až keď ti zasvieti kontrolka s motorom. To myslím nieje tvoj prípad, ale mohla by to byť spínačka. Kontakty sú O.K. aby ti zasvietili kontrolky, ale ďalej už kontakt raz je a raz neni...
Hoja,
mel jsem ten samy problem. Nejdrive mi to udelalo jednou a pak cca tyden v poho, ale minuly patek uz Astra nastartovat nesla. Tak jsem si v Oplu koupil nove uhliky (1203 kč - prodavaji to s celym takovym "domkem"). Doma jsem vytahl starter (pakárna) a cely ho vycistil od prachu z uhlíku. Vymenil uhliky smontoval, dal zpet do auta a už zase startuju jako za mlada.
Takže bych to viděl na problem ve startéru (nebo to muze byt treba v ukostreni apod.)
mel jsem ten samy problem. Nejdrive mi to udelalo jednou a pak cca tyden v poho, ale minuly patek uz Astra nastartovat nesla. Tak jsem si v Oplu koupil nove uhliky (1203 kč - prodavaji to s celym takovym "domkem"). Doma jsem vytahl starter (pakárna) a cely ho vycistil od prachu z uhlíku. Vymenil uhliky smontoval, dal zpet do auta a už zase startuju jako za mlada.
Takže bych to viděl na problem ve startéru (nebo to muze byt treba v ukostreni apod.)
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
to bude starter, vyčistit jej a pravděpodobně budeš překvapený.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
dik za rady.. skusim ten starter.. len ma matie to ze ked trochu potlacim auto tak by starter mal pretocit na inu poziciu(uhliky) a teoreticky by malo nastartovat
starter se neprotočí od motoru, ale protočí motor, to ozubení je řízeno elektromagneticky.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Podľa mna to budú tiež uhlíky. Už sú krátke a slabo doliehajú na komutátor, popri tom aj prach im bráni aby sa ľahko pohybovali. Takže
ty keď po ňom poklepeš, uhlíky si lepšie sadnú na komutátor a vtedy ti to točí. Rozober, vypucuj, pozri na uhlíky a uvidiš sám...
ty keď po ňom poklepeš, uhlíky si lepšie sadnú na komutátor a vtedy ti to točí. Rozober, vypucuj, pozri na uhlíky a uvidiš sám...
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
autor clanku pisal ze astru roztlacil..... myslite si ze je dobre astru zoztlacat? ..... ta vsetka elektronoka, a tak..... co vy nato??
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
hele,dost často to taky dělá špatnej kontakt kostřícího kabelu(pásku) u startéru co je bud ukostřenej na motor a motor pak na karoserii a nebo rovnou na karoserii,často uhníje(zkoroduje a neni tam pak dostatečnej přenos!!!Znám pár případů se stejným pomětem a bylo to tímto!Zkus to zkontrolovat a zkusit popřípadě přitáhnout nebo vyměnit za novej podle stavu,dotáhni a překontroluj i plusovou svorku na startéru!!Vše prostříkej kontaktolem(sprej pro leší kontakt a vodivost)!To bych skontroloval jako první,nic to nestojí,jen pár minut práce,pokud to tím nebude,pak je problém ve stertéru!Vyčistit,uhlíky(celková repase) a pak až bych zkusil bud diagnostiku(ta kolikrát problém neukáže) nebo autorizovaný servis!!!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Ještě bych zjistil, když otočíš klíčkem do polohy start, jest-li ti cvaká elektromagnetický spínač na startéru. Poslechem to musí být slyšet. Pokud necvaká, tak je to ten spínač. Pokud cvaká, tak to ještě mohou být kontakty v tom spínači. Jest-li to jsou kontakty ve spínači se dá zjistit změření. Někdo otočí klíčem a spínač musí spínat napětí pro startér.
No doteraz som nemal cas to dat opravit a az tak to nevadilo bo to spravilo len tak raz za dva tyzdne, ale uz budem musiet bo som to asi posral uplne.. dneska mi to zas nechcelo startovat tak som opat pobuchal po strateri ale zabudol som vypnut a vybrat kluce zo spinacej, no a jak som buchol tak starter zacal sam neustale tocit(motor nenaskocil), tak som skocil do auta, vypol a vytiahol kluce no starter stale tocil tak som skusil otocit klucami a motor naskocil.. prisiel som domov, vypol motor a odvtedy sa uz nastartovat neda , asi tam nieco zoskratovalo.. zvladnem odmonovat starter aj sam na parkovisku? bo sa nemam ani ako dostat do servisu...
najradsej by som kupil novy starter.. na autokelly maju Startér STARLINE za 92,25 € 2779 Sk.. komplet by som to vymenil aj sam.. hadam to neni tak zlozite
To se ti musely přilepit kontakty v magnetickém spínači u startéru. Samotný startér nemusí být ještě v háji.