Ahoj,Defender píše:A tak když už je tu toto téma, tak sezptám Jak a kde by se měl zapojit ten mikrofon z lampičky, aby to v případě nějakého zapojení HF do ní posílalo zvuk. A pak ještě jeden dotaz možná OT, jde připojit na anténu (jde mi o nalětí v kabelech, mám 3 konektory v anténí základně) kabel od sluchátek z PDA, které slouží jako anténa témuž, nejlépe někde na úrovni rádia. Doufám že jsem to nenapsal moc zmateně
Tak v lampičce by žádný mikrofon být neměl. Je tam na něj prostor, ale vkládá se tam jako modul vždy k dané hads free, pokud tam už nějaký máš tak ho tam někdo zapoměl Jinak se pak zapojuje do dané hads free. Tedy jinak pokud použiješ jakoukoliv hadsfree sadu s externím mikrofonem můžeš ho umístit do prostoru v lampičce
Dál pokud jsi vyzískal auto kde ti z antény lezou 3 nezávislé kabely a každý je osazen anténím konektorem, tak ti gratuluju neb máš anténu jenž obsahuje moduly FM (radio - tu máš počítám zapojenou) GSM tu máš tedy asi vvolnou a GPS tu máš tedy taky volnou. Jinak oba tyto konektory by byly zapojeny do jednotky telematiky pokud by jsi měl radio s navigací (tedy CAR 1200,1500)
pokud tam toto radio nemáš a máš tam základní samo anténu nevyužiješ.
Ano jak mobily tak PDA používají jako anténu kablík sluchátek, bohužel to nijak nepřeredukuješ neb byti vznikla zemní smyčka a bylo by to horší než ten kus sluchátek.
Je to tu na složité rozepisování spíš mi možná cinkni a já ti to nějak vysvětlím a popíšu ad víš na čem jsi.