Jaké jsou šance na koupi?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Marky

Příspěvek od Marky » 19 úno 2007, 08:18

CoolXmane, u nas je hold koncernismus hluboko zaryty a fanatickych priznivcu je opravdu dost. Diky nim maji alespon zlodeji svuj zaber ussi a mohou se specializovat :D . Nemyslim si, ze by Gecko bylo spatne auto a rozhodne ne horsi nez stejne od koncernu, hold neco je slabsi a neco lepsi, ale tak je to se vsim. Naopak vykon/cena je opravdu zajimava a pokud ma clovek rad sve penize, tak je to i rozumnejsi investice za min dostanes vic a je podstatne vetsi sance, ze skutecny stav vozu bude sedet se skutecnosti. Pokud bych chtel opravdu kvalitni auto, tak to rozhodne nebude od koncernu, ale nejaky japonec treba subaru nebo toyota. Znacku opel jsme si zvolil z pragmatickych duvodu a zatim jsem nadmiru spokojeny a doufam, ze i dlouho budu.

PS: Muj servisak, mi nabizel, ze mi sezene oktavku, ale cena byla o par desitek tisic drazsi jenze i o par let starsi a jeste tuknuta. Rekl jsem, ze si neco sezenu sam a za rok jsem ho videli jen jednou kvuli prkotine :D .

Reklama

CoolXman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CoolXman » 19 úno 2007, 08:35

To Marky: No tos me potesil i nepostesil :-). Moje soucasny auto je Corolla a mohu potvrdit, ze nebejt toho ze uz je stara a 3 dvířko malý, tak tomu nic není. 4 roky jsem jenom jezdil a měnil provozní věci, jinak ani ťuk. Takže znamená to, že od Toyoty k Oplu si pohorším :-) :-) :-) Ne, je to jasný, v názorech na auta se všichni neshodneme, každý preferuje něco jiného, někdo preferuje třeba jenom Itálii - Alfu nebo Fiata a nikomu nic nevymluvíš :-)

Arwy

Příspěvek od Arwy » 19 úno 2007, 11:16

CoolXman píše:Tak jsem si vytipoval par kusu Aster skoro vsechny Caravan, kolem 110-115 tis. Libi se mi, najeto vsechno kolem 100tis.km. Ale ted kdyz uz jsem byl skoro rozhodnutej do neceho jit, tak me okoli od toho zrazuje nebo lepe receno od Astry G. Dle zkusenosti se sluzebnima Astrama v jedny cesky firme, kde tvrdili ze moc zerou, ze jezdeni je takovy "gumovy" a neni to nic moc, atd....tak teda nevim. Maximalne ze Vectra B, ale tu jsem zkousel, Astru bohuzel ne, takze nemuzu porovnat jak jiny to je proti Vectre (tu jsem zkousel v Caravanu 2,0DTI kombi a sedan 2,0i a pravda ze to dost zralo). Ale fakt nevim, me se Astra porad libi, ale jestli mam jit proti vuli i brachy treba, kterej je zarytej koncernista VW. Me treba doporucil radsi Passata B5, ale za to dam 150, diesel bude vybehanej, pak se to krade taky, fakt teda nevim. :-(
Mňa tiež všetci od Astry odhovárali, ale nikto z nich ju nikdy nemal. Naopak, Tí čo ju majú, alebo mali boli spokojný. Ja neviem posúdiť aká je Astra v porovnaní s inými autami, lebo je naše prvé auto. Nemáme s ňou problémy, dokonca máme motor X16XEL ktorý je „preslávený“ spotrebou oleja, ale ten náš je v pohode. Konečné rozhodnutie musíš urobiť sám, bude to Tvoje auto, nie bratove. Spotrebu si môžeš porovnať na internete s akýmkoľvek iným autom. Tak isto problémy ktoré sa tu riešia sú na 90% tie isté ako nájdeš aj napr. na http://www.renault-megane.cz/ .
Skôr by som Ti odporučil nehľadať len podľa ceny. Za málo peňazí veľa muziky nebýva a v budúcnosti by si to mohol oľutovať.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 19 úno 2007, 12:24

kamos koupil pasata rv 1998, 1.9 tdi 81kw, mělo to mít údajně 180tis km ale po koupi se zjistilo že má 350tis., narval do toho hned po koupi novou váhu vzduchu, turbo a komplet přední nápravu, suma sumárum 35000 kč navíc, teď na tom má najeto dalších 60tis a opět turbo a váha, vepředu mu zase něco klepe ale to prej pujde na reklamaci... pasata může doporučit jenom naprostej ignorant! viz ty jejich debilní hliníkový přední nápravy...

PS: byl sem s nim v bazaru když to kupoval, původně sme jeli pro Astru combi....ta se mu ale nelíbila protože měla špatnou váhu vzduchu...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

xpolstarekx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xpolstarekx » 19 úno 2007, 15:50

Zigi píše:jj, passat a hliníková přední náprava, to je velká slabina!
Na těch našich tankodromech kor rychle odchází ramena! Passat nikdy!
drzme se tematu: Kupujeme astru :) passata pomlouvej jinde :)
Tak mě tu máte Obrázek
Nekončí jen to, co nikdy nezačíná
Obrázek

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 19 úno 2007, 19:09

jeste ke Golfu III,mel jsem ho a tudis trochu posuzovat muzu...Za ty prachy,hodne "draha" hracka,ktera uz dnes je nemoderni a v porovnani cena atd. to asi ani nema cenu.O kradezich golfu a podobne ani nemluve!
1,6 16V XEL 100PS 4xAirbag,klima,ABS...vsak to znate -)

Odpovědět