výměna tlumičů
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna tlumičů
Kayaba,Sachs,Monroe,Boge,Bilstein,Koni-to je pořád stejná kvalita za stejné money
- Reklama
Chapu dobre,ze SACHS ADVANTAGE jsou plynove a plynokapalinove jsou az SACHS SUPER TOURING ?
EDIT: V letáku totiž mají psáno že ADV jsou plynové, nicméně na jiném letáku jsem se dočetl že plynokapalinové, takže platí spíše že ADV jsou pl/kap a SUP jen plynové.
EDIT: V letáku totiž mají psáno že ADV jsou plynové, nicméně na jiném letáku jsem se dočetl že plynokapalinové, takže platí spíše že ADV jsou pl/kap a SUP jen plynové.
Naposledy upravil(a) Miguello dne 15 kvě 2009, 08:53, celkem upraveno 1 x.
Nazdárek hošani. Keď kúpim tlmiče, tak nič k nim už nieje, že. Prídu mi len holé tlmiče. Mám k nim ešte niečo kupovať? Pre názornosť dávam obrázok. Ktorá časť sa ešte MUSÍ vymeniť?
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
pokud se nepletu, tak by se melo dokoupit horni ulozeni tlumicu...pruziny treba budou ok, pokud teda nechces snizovat...
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Nemusíš nic,paliže nemáš problémy.Jen jestli ti občas lupne nahoře,tak axialní ložisko s krytem.
Tak vypadá
http://katalog.autostangl.cz/scripts/mg ... il=865308S
Cena u mě pročlena fora 400,-Kč/ks.
Tak vypadá
http://katalog.autostangl.cz/scripts/mg ... il=865308S
Cena u mě pročlena fora 400,-Kč/ks.
Tak ja nemám žiadne problémy, naštastie...
Akurát som pozeral cenu dielu č.9 tak asi 2ks stoja 527Sk. Však to je len nejaká prachovka alebo čo je to...
Akurát som pozeral cenu dielu č.9 tak asi 2ks stoja 527Sk. Však to je len nejaká prachovka alebo čo je to...
OP-COM
OP-COM
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No to jsou dorazy a ty u mě stojí 420,-Kč oba jako sada
http://katalog.autostangl.cz/scripts/mg ... dil=815301
http://katalog.autostangl.cz/scripts/mg ... dil=815301
Takže si to zhrniem. Keďže momentálne nemám žiadne problémy, žiadne búchanie, klepanie,vrzganie, tak mi stačí kúpiť samotné tlmiče. Pre zadné platí to isté?
OP-COM
OP-COM
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No,pro zadní to platí obzvláště.Tam vůbec nic,vše je součástí tlumiče.
Ok Dík Denny. Som rád že nemusím ešte viac do toho vrážať...
OP-COM
OP-COM
Takze veskere me dotazy typu jake horni ulozeni (s loziskem/bez,pevne/nepevne uchyceni apod.) muj mechanik shrnul nasledovne - rozdelame,uvidime,objedname,namontujeme.
Resil jsem to proto,ze jsem planoval objednavku z rajautodilu.cz vcetne ulozeni,ale co kdyz poslou nejake jine..
EPC nemam,tak si to nemuzu vyjet.
Skoda,ze tady neni stranka s fotkama - takhle vypada tlumic (chapu,jsou ruzne firmy,ale zaklad by snad mel byt stejny),k nemu patri takovy ulozeni a takovy doraz.
K zadnimu tlumici tedy neni potreba ulozeni ani doraz,vse uz je na tlumici.
Resil jsem to proto,ze jsem planoval objednavku z rajautodilu.cz vcetne ulozeni,ale co kdyz poslou nejake jine..
EPC nemam,tak si to nemuzu vyjet.
Skoda,ze tady neni stranka s fotkama - takhle vypada tlumic (chapu,jsou ruzne firmy,ale zaklad by snad mel byt stejny),k nemu patri takovy ulozeni a takovy doraz.
K zadnimu tlumici tedy neni potreba ulozeni ani doraz,vse uz je na tlumici.
Denny: no ale správně by se mělo horní uložení a doraz měnit spolu s tlumičem. Alespoň to nás učili, Vím že praxe je jiná, ale vždycky říkám, není to až taková částka, aby se jak ložisko, tak uložení nevyměnilo. A podle mně se tím vyhneš probémům, s vymačkaným uložením, nebo rozsypaným ložiskem... Můj názor...
Miguello: K přednímu tlumiči si dokoupíš (abych neprudil, tak když chceš) sadu horního uložení s ložiskem a dorazy, to je vše a k zadnímu tlumiči nic. Jen pokud měníš i pružiny a opěrná guma s dorazy vzadu by byla poškozená, tak si objednáš tu.
Miguello: K přednímu tlumiči si dokoupíš (abych neprudil, tak když chceš) sadu horního uložení s ložiskem a dorazy, to je vše a k zadnímu tlumiči nic. Jen pokud měníš i pružiny a opěrná guma s dorazy vzadu by byla poškozená, tak si objednáš tu.
END
2 Trdlo: Souhlas, když už zaplatím pálku za náboje a tlumiče, tak už mě uložení a ložiska nezabijí. Spíš jde o to, že ať kamkoliv naklikám svoje auto včetně motorizace, tak mi vyjede hromada uložení, která se podle obrázků liší a z toho jsem zmatený jak lesní včela. A i ten opičák co se mi stará o auto říká "lepší je nejdřív to rozdělat a podle toho objednat", takže na to dlabu a ať se stará.. Samozřejmě ti z vás, kteří si to vyměňují sami nebo do Aster dělají to mají v malíku, jenže do toho já mám daleko a můj mechoš má v malíku spíš mercedesy, mustangy apod. :/
Kdybych využíval dofukování tak neváhám a jdu do velmi výhodné nabídky od dennyho v sekci "Prodám".
Kdybych využíval dofukování tak neváhám a jdu do velmi výhodné nabídky od dennyho v sekci "Prodám".
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mam je vymenit nebo ne? Kamos co se mi stara o auto rika ze je v pohode a neni treba menit ale me prijde to to na velkych nerovnostech klepe dost a vymena minimalne zadnich by prospela
Kdyz jsem byl na testu tlumicu bylo mi receno ze ulozeni zadnich tlumicu je KO (to co tam je zakrouzkovano)
Kdyz jsem byl na testu tlumicu bylo mi receno ze ulozeni zadnich tlumicu je KO (to co tam je zakrouzkovano)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Hoši, mám len takú rýchlu otázku. Aké su šróby na zadných tlmičoch (torx alebo obyčajné)? Ide to ľahko povoliť alebo si mám nachystať hromadu sily? (aspoň 2 dni bez sexu ) BTW, Dnes mi prišli nové Bilsteiny, tak keď bude pekný čas tak už tam aj idú
OP-COM
OP-COM