POKEC O ČEMKOLIV A JINÉ OT + PŮLNOČNÍ POKECÍK :-)
Re: POKEC O ČEMKOLIV A JINÉ OT + PŮLNOČNÍ POKECÍK :-)
APiK: Dobře ty Ale pokud je u něj znát pokles výkonu při zapnutých předních světlometech spolu s klimatizací, tak co teprve odběr serva
silver: Nic proti Tobě nemám, ale možná by to chtělo po sobě číst... Nejdříve píšeš, že jezdíš v několika autech s manuální klimou a u všech když je zapnutá, tak při rozjíždění na křižovatce musíš sešlapnout víc plyn aby motor necukal. K tomu dáváš odkazy na články, kde i laik pochopí, že klimatizace odebírá výkon. Ale ve finále napíšeš, že po montáži denního svícení ani nepoznáš na výkonu motoru zapnutou klimu... Přitom já jako laik chápu, že ta klimatizace odebírá výkon vždy a tudíž je to na výkonu motoru znát, nebo se pletu?
A pokud vezmu v potaz výpočty APiKa ( nevím zda do toho zahrnul i odběr ze zadních světel, kdy při spuštění klasických předních se spustí i zadní, kdežto u denního svícení zadní světla nemají svítit ), tak ten počet ušetřených Wattů není nijak veliký To by pak musel být altík asi pěkně v loji, kdyby nezvládnul takovouto menší výchylku. Sám APiK by mohl vyprávět, jaké odběry zažil můj altík a přitom zvládal fungovat za jízdy S pozdravem, Laik v tomto směru.
silver: Nic proti Tobě nemám, ale možná by to chtělo po sobě číst... Nejdříve píšeš, že jezdíš v několika autech s manuální klimou a u všech když je zapnutá, tak při rozjíždění na křižovatce musíš sešlapnout víc plyn aby motor necukal. K tomu dáváš odkazy na články, kde i laik pochopí, že klimatizace odebírá výkon. Ale ve finále napíšeš, že po montáži denního svícení ani nepoznáš na výkonu motoru zapnutou klimu... Přitom já jako laik chápu, že ta klimatizace odebírá výkon vždy a tudíž je to na výkonu motoru znát, nebo se pletu?
A pokud vezmu v potaz výpočty APiKa ( nevím zda do toho zahrnul i odběr ze zadních světel, kdy při spuštění klasických předních se spustí i zadní, kdežto u denního svícení zadní světla nemají svítit ), tak ten počet ušetřených Wattů není nijak veliký To by pak musel být altík asi pěkně v loji, kdyby nezvládnul takovouto menší výchylku. Sám APiK by mohl vyprávět, jaké odběry zažil můj altík a přitom zvládal fungovat za jízdy S pozdravem, Laik v tomto směru.
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Reklama
Nyní trochu z jiného soudku..vliv rozhodně má i to kdy se s tou zapnutou klimou jede - při vedrech a 35 stupních obecně má motor menší výkon a klimu poznám i na Z22SE.. Ale dejme tomu při nějakých 20 stupních a po deštíku, když je čerstvý vzdoušek, tak to jede úplně jinak..
Tohle má dle mého na tah motoru podstatně větší vliv než světla, blilnkry a servo.. (tzn. že při předjíždění, kdy chci maximální výkon bych měl nejlépe zhasnout světla, větráky, radio a při tom moc nezatáčet.. )
pozn.: poslední věta v závorce je samozřejmě myšlena v hodně velké nadsázce
Tohle má dle mého na tah motoru podstatně větší vliv než světla, blilnkry a servo.. (tzn. že při předjíždění, kdy chci maximální výkon bych měl nejlépe zhasnout světla, větráky, radio a při tom moc nezatáčet.. )
pozn.: poslední věta v závorce je samozřejmě myšlena v hodně velké nadsázce
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Já tomu teda za mák nerozumím, ale nám třeba při řazení trochu blikají světla (je to poznat samozřejmě jen v noci)
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
Píšu 2x50W (přední) + 2x10W (zadní) - to co spotřebují denní (20W je můj odhad, klidně mě opravte). Což je ušetřených 90W. A 4 blinkry (+postranní) mají taky kolem 90W, takže to by auto muselo při děkování cukat.AstraMan píše:A pokud vezmu v potaz výpočty APiKa ( nevím zda do toho zahrnul i odběr ze zadních světel, kdy při spuštění klasických předních se spustí i zadní, kdežto u denního svícení zadní světla nemají svítit ), tak ten počet ušetřených Wattů není nijak veliký To by pak musel být altík asi pěkně v loji, kdyby nezvládnul takovouto menší výchylku.
Naposledy upravil(a) APiK dne 21 črc 2010, 14:56, celkem upraveno 1 x.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Chtělo by to proměřit dobíjení.zmrzlina píše:Já tomu teda za mák nerozumím, ale nám třeba při řazení trochu blikají světla (je to poznat samozřejmě jen v noci)
.
Naposledy upravil(a) silver dne 21 bře 2012, 08:50, celkem upraveno 1 x.
silver píše:.Seru na Vás opláci jste mladí a na můj vkus moc namachrovaní floutkové..Prima den
a máme to
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
No mne napriklad ked tocim volantom alebo zaviram okna tak je poznat ze pohasnu svetla, tak nvm... A snad altik po roku neni zlyzmrzlina píše:Já tomu teda za mák nerozumím, ale nám třeba při řazení trochu blikají světla (je to poznat samozřejmě jen v noci)
Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.
Moj S-opel TU
Moj S-opel TU
Servo má odběr jak kráva a okna při rozběhu a po doběhu taky. Takže bych to tolik neřešil. Okna mi to samé dělají už od koupi i u úplně nového Roomstera.Shimmeron píše:No mne napriklad ked tocim volantom alebo zaviram okna tak je poznat ze pohasnu svetla, tak nvm... A snad altik po roku neni zly
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
..som starý ko*ot - to je vám seznámení.... že silver- měj se pěkně - zbohemsilver píše:.......Seru na Vás opláci jste mladí a na můj vkus moc namachrovaní floutkové..Prima den
Disky COUPE Turbo sa vyrabali aj v 4x100???
Tu som našiel foto!
Tu som našiel foto!
Opel Astra G 1.6 8V X16SZR OPC Line
Opel Combo Tour 1.4 16V Z14XEP
http://www.aquapumps.sk/
Predaj-čerpadla,potrubné systémy,kotly,radiátory,ohrievače vody...
Opel Combo Tour 1.4 16V Z14XEP
http://www.aquapumps.sk/
Predaj-čerpadla,potrubné systémy,kotly,radiátory,ohrievače vody...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
.
Naposledy upravil(a) silver dne 21 bře 2012, 08:52, celkem upraveno 1 x.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
nechte už toho flame, kdo se na to má dívat
další příspěvky k tomuto "rozhovoru o ničem" mažu!
další příspěvky k tomuto "rozhovoru o ničem" mažu!
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........