ZÁSADY EKONOMICKÉ JÍZDY
Jako samo, ze kdyz musim predjet, tak to podrazuju. Ale jestli nekdo trochu znate Prahu a v ni Plzenskou ulici...tak to je ulice dlouha nekolik kilometru, jede se skoro porad rovne a vsichni po ni jedou tak sedesat a na ty proste pri te sedesatce je ta petka akorat.....ten motor si to v pohode veme....
- Reklama
zajímavý, asi někdy vemu kameru a natočím jak moje astra jede na různé stupně...
podle čtení předchozích příspěvků mám pocit že tam dávali nejmíň deset druhů převodovek
podle čtení předchozích příspěvků mám pocit že tam dávali nejmíň deset druhů převodovek
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Jestli do nekterejch modelu nemontovali spis pridavnou prevodovku s mestskym redukovanym prevodem a pak rychlobehem Ja zaradit v 60 patej kvalt tak mi vyskoci motor z kastle.sovicka píše:zajímavý, asi někdy vemu kameru a natočím jak moje astra jede na různé stupně...
-
jojo, ja jsem taky PREUCENEJ "EKONOMICKEJ SOFER"... sledovat jen spotrebu je velmi - VELMI - kratkozrake, presne jak pise manli, podtacenim motor (a nejenom motor!) dost trpi, a kdyz 30.000 km clovek setri, jezdi jak posranej a usetri treba 5.000 za benzin, musi pak stejnou casku vrazit do agr ventilu (originl v oplu), no a nebo kdyz se mu podari koupit ten agr treba od Raadyjo za 2jku, zbudou mu 3 tisicovky a muze rovnou zacit dosetrovat na vypalenej katalyzator...
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
No Plzeňskou ulicí v Praze jezdím skoro každý týden a pětku bych si tam zařadit netroufl, tak maximálně 4ku, většinou tam jezdím na 3ku dle tacha mazi 50-60 a někdy tam šupnu 4ku, podle nálady. Na 5tku to nejede a otáčky jsou strašně nízko. A né vždycky nízké otáčky znamenají nízkou spotřebu.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
ŽádnejfreeKevinM píše:jaky rozdil (finance) je spotreba 4,8 a 5 na 100km? kdyz nepocitam nahradni dily za rozesranej motor... ?
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Jo u nás něco podobného, akorát že to není žena ale mužspermin píše:Jinak mám v rodině závodnici, která to protáhne na dálnici 160 i 170 běžně.
HA HA HAmanli2 píše:tim bych se moc nechlubil že máte v rodině muže co vypadá podobně jako žena a naopak