nefunkční stahování oken, vyhřívání skla a světla interiéru

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
vasekpetr1

Re: nefunkční stahování oken, vyhřívání skla a světla interi

Příspěvek od vasekpetr1 » 11 pro 2012, 21:45

Hele, už s tím asi budu otravnej, ale musím tě upozornit na drobné rozdíly mezi schematy, které zde na netu mezi námi kolují. To, co máme my a z kterých vycházíme, totiž patří pro modelové řady r.v.2000 a výše - viz schema osvětlení na poslední 8. straně od RomanK . Já osobně mám Astru 98 a zrovna toto zapojení osvětlení přihrádky spolujezdce je odlišné - krmeno z pojistky F3.29 (potenciál 15) :cry: .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Reklama

paciczka

Příspěvek od paciczka » 18 pro 2012, 07:10

O víkendu jsem se pustil do opravy a mám to zase funkční.

Natáhnul jsem nový drát z baterky, přes 60A pojistku, rovnou do pojistkové skříňky v kabině, tam jsem ho napojil na dráty, které jsou na pojistkách.

Závada je na konektoru X2, pravděpodobně zoxidovaný spoj, když je větev bez odběru, tak napětí naměřím, jakmile to zatížím nějakých spotřebičem, už se to přeruší. A než abych rozdělával ten X2 a nějak opravoval kontakt, tak jsem radši natáhnul nový drát. Přeci jen je k tomu X2 hooodně špatný přístup a měl jsem strach abych nenadělal víc škody jak užitku.
Astra G 1.6 16V, X16XEL, rv.99 LPG

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 18 pro 2012, 16:25

paciczka píše: Natáhnul jsem nový drát z baterky, přes 60A pojistku, rovnou do pojistkové skříňky v kabině, tam jsem ho napojil na dráty, které jsou na pojistkách.
Jen pro upřesnění: drát neé - určitě lanko, ale s jakým průřezem? Dodržel jsi tu šestku? Tady se nehodí šetřit. Průchod do kabiny je udělán kudy? Je zabezpečen proti prodření?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,

paciczka

Příspěvek od paciczka » 19 pro 2012, 06:31

jj samozřejmě jsem dal lanko, 6mm2 v průřezu, lanko jsem protáhnul vedle lanka na kapotu, ale vyvrtal jsem tam díru tudy protáhl lanko, v místě průchodu tou přepážkou jsem dal silnou samosmršťovací bužírku, pak jsem to ještě zamáznul silikonovým tmelem, takže snad v pohodě, jinak spoj na baterku je udělanej očkem které je na lanko nakrimpované, a připojení na kabely v pojistkové skříňce je tak, že na kabelech jsou nakrimpované dutinky a je to spojené elektrikářskou svorkou, vše je samozřejmě v bužírkách a dodatečně zaizolováno, aby nedošlo ke zkratu. To spojení mi dělal bratr, který je elektrikář a má na to nářadí a zkušenosti, já jen protahoval kabely a dělal ty mechanické práce jako např. vytáhnout pojistkovou skříňku (u toho jsem několikrát poděkoval konstruktérům od Adama, že to tak hezky vymysleli)
Astra G 1.6 16V, X16XEL, rv.99 LPG

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 19 pro 2012, 15:13

Tak to potom ano 8) , šikulka.

Odpovědět