BLIKÁNÍ VEŠKERÉHO OSVĚTLENÍ

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Defender
Kontaktovat uživatele:

Re: BLIKÁNÍ VEŠKERÉHO OSVĚTLENÍ

Příspěvek od Defender » 25 úno 2011, 12:31

Denizuko v tom blikání ti asi nepomůžu, ale prosím tě, vyřazování rychlosti z kopce je přežitek. 8)
Mobil : 602318645

Reklama

Smejky_CZ

Příspěvek od Smejky_CZ » 15 čer 2011, 21:44

Alzafir píše:No nerad bych kazil radost, ale žhavící svíčka sama od sebe nežhaví :o . Určitě máš v autě něco jako řídící jednotku žhavení, žhavící relé nebo jak se to jmenuje. A to spíná napětí na žhavící svíčky přes pokyn od ECU. A ta na základě teploty motoru. Takže i kdyby byly všechny žhaviče špatné, nemůže to způsobit výše zmíněný efekt.
Jen pro zajímavost, jaká byla cca teplota motoru, když se to rozblikalo?? Auto přestává žhavit po pár set metrech, max jednotky km, podle teploty.
Teplota motoru byla třeba kolem 80-90 stupňů, třeba po hodině jízdy. Dělalo to prostě kdykoli, když se podřadilo, např. při jízdě z kopce, a jelo se bez sešlápnutého plynu se zařazenou rychlostí. Bylo mi ale vysvětleno, že to stejně přižhavuje kvůli snížení emisí nebo tak něco (moc si nepamatuju, co přesně mi říkali, je to přes rok)... Neříkám, že žhavící svíčky přižhavujou samy, určitě jsou řízený řídící jednotkou atd. Nicméně zřejmě není pravda, že už nežhaví po ujetí pár set metrů ani pár kilometrů, ale přižhavují i později, např. právě po podřazení... Stejně tak věřím tomu, že onen efekt způsobovat můžou: jednak kvůli tomu, že mi to tvrdil mechanik, kterej o tom ví milionkrát víc než já :D , a jednak proto, že po výměně žhavících svíček (nic jinýho se neměnilo ani neopravovalo) mi to dělat přestalo...
Opel Astra G, 2.0 DI, 60 kW, 1999.

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 16 čer 2011, 09:05

S tím přižhavováním teplého motoru se mi to moc nezdá :( , ale taky nemůžu tvrdit, že to tak na 100% není. Zrovna tak je jasný rozdíl mezi jednotkou 2,0Di a 2,2DTi. Kdo ví?
To je zase výzva, abych natáhl drát na žhavičku, napojil LEDku a sledoval, co se děje při jízdě. Ale u mě nejspíš nic, nevidím důvod, proč by to mělo žhavit teplý motor a na emise tam je EGR :lol:
Spíš bych viděl variantu, že jste při výměně žhaviček do něčeho drbli a začalo to fungovat.
Hlavně že máš pokoj 8)
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Smejky_CZ

Příspěvek od Smejky_CZ » 16 čer 2011, 10:43

Nevim, no, jak říkám, nevyznám se v tom a tohle mi tvrdili :wink:

A přesně tak: hlavně, že mam pokoj :D
Opel Astra G, 2.0 DI, 60 kW, 1999.

honzas

Příspěvek od honzas » 21 lis 2011, 21:32

Ahoj,
otevírám toto starší téma, protože se potýkám se stejným problémem. Podotýkám že baterku mám novou a nabitou, alternátor se chová dobře (podle dat z diagnostiky).
Stává se to nyní, při teplotách kolem nuly a pouze než se zahřeje motor (cca 5km)
Koukal jsem na livedata z diagnostiky a výsledek máte zde - při sundání nohy z plynu sepne relé žhavení a posléze vypne - to způsobí krátkodobý pokles napětí - viz obrázek.
Ještě doplním - je to tak správně a nezbývá než se s tím smířit? Vůči protijedoucím autům to vypadá divně, když mi najednou pohasnou světla :-)

HonzaS
data.JPG
Zafira 2,2DTi, 2002, Y22DTR

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 23 lis 2011, 12:02

Hezká práce 8)
Už jsem se taky připojil a fakt to přižhavuje i v nepatrných impulsech ( podle diagnostiky). Ale ne vždy je to s poklesem napětí. Budu nad tím bádat :D
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Odpovědět