Chorvatsko
- Reklama
Hale do Chorvatska není potřeba Pas ???Marky píše:Nestras! Jedu tam uz cca po 5te za sebou a vzdy s normalnim CZ ridicakem. Vzhledem k tomu, ze ti tam staci obcanka, tak nepredpokladam, ze by tam ted zavedli takovou hloupou vec (nikde jsem to nevidel ani ve zmince).
a Slovinské dálnici se dá krásně vyhnout přímo ve Slovinsku cesta je sice o kousek delší ale za to horší ))) (cca 10min +)
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jasne ze neni, uz par let staci OP.medva1 píše:Hale do Chorvatska není potřeba Pas ???Marky píše:Nestras! Jedu tam uz cca po 5te za sebou a vzdy s normalnim CZ ridicakem. Vzhledem k tomu, ze ti tam staci obcanka, tak nepredpokladam, ze by tam ted zavedli takovou hloupou vec (nikde jsem to nevidel ani ve zmince).
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
člověče já jel přes bosnu a hecegovinu hned po Válce a bylo to vpohodě...takže ted už nemusíš mít vůbec strach! a stav se do MOSTARU tam je to pěknýMarky píše:Nejel jste nekdo nahodou posledni roky pres Bosnu a Hercegovinu? Vzhledm k tomu, ze timto smerem uz urcite dlouho nepojedu, tak jsme si rikali, ze by se dalo podivat i do teto zeme, akorat nemam tuseni co by nas tam mohlo cekat - silnice, bezpecnost atd.
Bacha na to, co jsem slysel a cetl, tak Slovinci jsou tajemni jak hrad v karpatech a jeste nerekli presne, kde bude dalnicni znamka potreba a vypada to, ze to bude i na nekterych slinicich 1.tridy .medva1 píše:Slovinské dálnici se dá krásně vyhnout přímo ve Slovinsku cesta je sice o kousek delší ale za to horší ))) (cca 10min +)
Kód: Vybrat vše
Alternativou k dálnici může být ještě stará hlavní silnice, jež ji kopíruje, ale jen naivkové mohou doufat, že nebude zpoplatněna stejně jako dálnice.
Slovinské úřady totiž neuvádějí, na kterých konkrétních úsecích bude známka vyžadována; na anglické verzi stránek www.cestnina.si je pouze uvedeno "on motorways and expressways", tedy na dálnicích a expresních silnicích neboli silnicích pro motorová vozidla. Slovinci nám však tvrdili, že známka bude nutná i pro některé silnice první třídy. Ovšem - ani když stará hlavní cesta zpoplatněná nebude, nepomůžete si, protože bude ucpaná všemi, kteří chtěli ušetřit stejně jako vy.
Diky za info, porad o tom jeste zvazujeme, laka me, ze to je nova krajina co jsem jeste nevidel, jednine vetsi minus je delsi cas na projeti co jsem se zatim dival a minimalni civilizace.rychlyradim píše: člověče já jel přes bosnu a hecegovinu hned po Válce a bylo to vpohodě...takže ted už nemusíš mít vůbec strach! a stav se do MOSTARU tam je to pěkný
- Zdeněk Lbc
Marky píše:Bacha na to, co jsem slysel a cetl, tak Slovinci jsou tajemni jak hrad v karpatech a jeste nerekli presne, kde bude dalnicni znamka potreba a vypada to, ze to bude i na nekterych slinicich 1.tridymedva1 píše:Slovinské dálnici se dá krásně vyhnout přímo ve Slovinsku cesta je sice o kousek delší ale za to horší ))) (cca 10min +)
Ahoj tak včera jsem se vrátil a naivně můžu konstatovat že Slovinsko lze projet bez poplatku ))))))) cesta je jen o malý kousek delší 1km dle navigace, ale zase o to hezčí projiždí se asi 4 vesnicema po velmi pěkných silnicích ))))
Naposledy upravil(a) medva1 dne 21 črc 2008, 08:10, celkem upraveno 1 x.
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
Tak jsem se cca po 14 dnech vratil z Chorvatska a pohoda, Slovinsko jsem teda nakonec vynechal (smazal z navigace) a jel pres Rakousko a Madarsko.
Zpatky jsem jel v sobotni spicce pres BiH-HR-HU-AUS (temer svisla primka na mape) a naprosta spokojenost, na to, ze byla sobota, tak vubec nikde zadne kolony nebo spis skoro zadne auta. V BiH uzasne krasna krajina, lide o mnoho pracovitejsi a peclivejsi nez v Chorvatsku, BiH na me udelalo velmi pozitivni dojem. Na hranicich BiH jsem musel ukazovat zelenou kartu a na hranicnim prechodu HR-HU, ktery neni v turistickem smeru chteli videt jestli nepasuji nekoho v kufru
Musim potvrdit, ze prujezd Madarskem je naprosto OK, jen je treba dat bacha, aby se clovek nedostal na tu jejich dalnici, ale objet se da vzdy.
Zpatky jsem jel v sobotni spicce pres BiH-HR-HU-AUS (temer svisla primka na mape) a naprosta spokojenost, na to, ze byla sobota, tak vubec nikde zadne kolony nebo spis skoro zadne auta. V BiH uzasne krasna krajina, lide o mnoho pracovitejsi a peclivejsi nez v Chorvatsku, BiH na me udelalo velmi pozitivni dojem. Na hranicich BiH jsem musel ukazovat zelenou kartu a na hranicnim prechodu HR-HU, ktery neni v turistickem smeru chteli videt jestli nepasuji nekoho v kufru
Musim potvrdit, ze prujezd Madarskem je naprosto OK, jen je treba dat bacha, aby se clovek nedostal na tu jejich dalnici, ale objet se da vzdy.
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
Protoze v mem pripade bych si pres dalnici zajel, kdyz jsem jel z Barcse smerem na Sopron a pak Viden, predtim jsme byli na Balatone. Pri ceste tam jsem mohlo opravdu jet po dalnice, ale o vzdalenosti tak 15km maximalne a za to platit nebudu. Kazdy jezdime jinou cestou a hlavne jinam, takze pro nekoho ma vyznam po dalnici jet a pro nekoho ne.genius0011 píše:proč se vyhýbat dálnicím?? mají je naprosto dokonalý ne jako náš tankodrom
Ja si klidne dalnici zaplatim pokud je rozumna cena, ale musi mit pro me i prinos a ne jet po ni 15km, ktere mohu paralelne objet.
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
co myslíš tou "bezpečnou" noční cestou přes HU ????Rossi píše:Naprostý súhlas, ked nie sú dialnice tak všetci frfleme a ked dialnice sú tak ich nepoužívame. A tá maďarská je úplne v pohode. 4-dňová známka stojí cca 230 skk. To fakt netreba riešiť.
A v HU je to hlavne kôli bezpečnej nočnej jazde velmi výhodné.
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........