Nedoléhající víko nádrže
Nedoléhající víko nádrže
Měl bych k vám prosbu ohledně víka nádrže. Neřešili jste už někdo, že tzv. "plandá"?
Prostě je volné, jakoby bez pružiny (jestli tam vůbec něco takového je) a při zavření kousek odstává, takže 9 x z 10 při zamčení centrálem nedojde k zasunutí západky ve víku. To musím přidržet a zamknout, abych měl jistotu.
Je tam nějaká pružina? A jak se k ní dostat? Dá se s tím něco dělat?
Díky.
Prostě je volné, jakoby bez pružiny (jestli tam vůbec něco takového je) a při zavření kousek odstává, takže 9 x z 10 při zamčení centrálem nedojde k zasunutí západky ve víku. To musím přidržet a zamknout, abych měl jistotu.
Díky.
Opel Astra G, X16SZR, 1998, kombi, domontovaná supr klima, CD VDO, znovu kožený volant, šíbr...
- Reklama
- Princ William
Re: Nedoléhající víko nádrže
no pokud vim tak vicko vyndas tema dvema sroubama (aspon myslim ze jsou tam dva) co jsou zboku v tom cernem plastu co drzi ten pant. pak uz zalezi co uvidis. nepomatuji si to presne jak to tam vypada.....uz je to nakej patek co jsem to mel venkukulda píše:Měl bych k vám prosbu ohledně víka nádrže. Neřešili jste už někdo, že tzv. "plandá"?
Díky.
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
Tak sem se na to vrh. A nejsem z toho vubec moudry. Je to viko v takovem kalichu z plastu uchycenem na kloubku. Po nejake pruzine nebo necem takovem ani stopa.
Jak vam to chodi? Neco jako dvere, tzn. na ty polohy nebo nejakym odporem az to dolehne a drzi?
Se myslim nas..., vyhodim to, hrdlo zasroubuju vickem se zamkem a je to. Navic to vypada i drsne
Jak vam to chodi? Neco jako dvere, tzn. na ty polohy nebo nejakym odporem az to dolehne a drzi?
Se myslim nas..., vyhodim to, hrdlo zasroubuju vickem se zamkem a je to. Navic to vypada i drsne
Opel Astra G, X16SZR, 1998, kombi, domontovaná supr klima, CD VDO, znovu kožený volant, šíbr...
Nedoléhající víko nádrže
Teď jsem to taky řešil, ale problém byl v tom černém plastu z kterého vyjíždí ten trn centrálu. Já tam měl ulomenou jednu nožičku a víčko nedrželo zacvaklé. Ten plast stojí cca 120,- Kč - teď už je to OK.
To je taky mozne, na to sem jeste nekouk. Ale mi to normalne zacvakava, kdyz to viko pridrzim a pritlacim.stripped píše:Teď jsem to taky řešil, ale problém byl v tom černém plastu z kterého vyjíždí ten trn centrálu. Já tam měl ulomenou jednu nožičku a víčko nedrželo zacvaklé. Ten plast stojí cca 120,- Kč - teď už je to OK.
Ale porad nerozumim tomu, ze to viko je cele nejake volne, jakoby bez odporu, a pak teda kdyz jej normal.zavru, tak je asi 0,5cm od kapoty odstate...?
Prosim te. A jak se to jmenuje nebo jeste lepe, kde jsi to objednal?stripped píše:Teď jsem to taky řešil, ale problém byl v tom černém plastu z kterého vyjíždí ten trn centrálu. Já tam měl ulomenou jednu nožičku a víčko nedrželo zacvaklé. Ten plast stojí cca 120,- Kč - teď už je to OK.
Dik
víko nadrže
Měl jsem ten stejný problém, taky jsem vyměnil ten černý plast, chvíli to bylo dobré a po čase to zase odstávalo. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem horkovzdušnou pistolí ( ale pozor nesmím se to moc přehřát jinak poškodíš lak) nahřál tu " packu " do které zajíždí ten čep z centrálu a bylo po starostech. Je pravdou, že ten plast pracuje, pokud je třeba auto na slunci v létě tak má tendenci se to zase trochu poddat a potom to dělá to že to nedoléhá. Znovu upozorňuji musí se to opravdu nahřívat s citem ať to nepraskne, ale výsledek je 100 %
A co vyresi nahrati? Kam se to jako hne a proc?
Jen jsem chtel vedet, jestli ma na "novem aute" deklik chodit jakoby kloubove (neco jako dvere) pres odpor a pak drzet samostatne nebo to ma chodit volne jako mne ted a pak drzet zacvaknute v tom plastu, ze ktereho vyjizdi ten kolik...
Pak uz si to nejak preberu.
Diky moc
Jen jsem chtel vedet, jestli ma na "novem aute" deklik chodit jakoby kloubove (neco jako dvere) pres odpor a pak drzet samostatne nebo to ma chodit volne jako mne ted a pak drzet zacvaknute v tom plastu, ze ktereho vyjizdi ten kolik...
Pak uz si to nejak preberu.
Diky moc
víko nadrže
Chodí to volně žádná pružina nebo doraz tam není. Podstata je v tom, že to ouško o kterém jsem psal, že se na teple roztahuje se při tom, když ti " nezaskočí " mezi ty zobáčky, které jsou na tom černém plastu co je přišroubován při čelním pohledu na nádrž na levé straně tak to to potom nedrží , respektive to nelícuje s karoserií .Je tam mezera nebo naopak to musíš vždy trochu přitlačit, když to zavíráš centrálem, aby ten kolík, který vyjíždí to toho ouška zapadl.
Ach tak. Diky za briskni odpoved! Tak ted uz jen 3 moznosti:
-novy plast
-nahrati ouska
-magnet jako na kredenci
Hezke svatky vsem a mnoho km bez nehod!! (vim o cem mluvim, delam na rychle...Ale z Astry jsme jeste netahali - to se pozna supr auto a ridice!)
-novy plast
-nahrati ouska
-magnet jako na kredenci
Hezke svatky vsem a mnoho km bez nehod!! (vim o cem mluvim, delam na rychle...Ale z Astry jsme jeste netahali - to se pozna supr auto a ridice!)
Tak jsem to vyresil a ani jsem nemusel nic nahrivat. Pokud mate vse v plastovem mechanismu u hrdla v poradku (neulomena packa), problem je v nedolehnuti trnu do tohoto mechanismu.
Jen jsem dal gumove podlozky (asi 4mm na tlostku) pod srouby, ktere drzi pant, tim doslo k priblizeni vika a zaroven trnu a ten docvaknul do toho zminovaneho mechanismu.
Ted uz sedi perfektne.
P.S. Videl jsem tento problem (odstavajici viko) i na Vectrach. Takze nejsme sami.
Mejte se.
Jen jsem dal gumove podlozky (asi 4mm na tlostku) pod srouby, ktere drzi pant, tim doslo k priblizeni vika a zaroven trnu a ten docvaknul do toho zminovaneho mechanismu.
Ted uz sedi perfektne.
P.S. Videl jsem tento problem (odstavajici viko) i na Vectrach. Takze nejsme sami.
Mejte se.
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
nemas foto?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet