Kontrolka chaldenia - ako to funguje Vam
Kontrolka chaldenia - ako to funguje Vam
Caute,
mam AstruG, X16XEL, r.v. 2000.
Ak niekto mate taketo auto, potreboval by som porovnat spravanie kontrolky chladenia (oranzova, v otackomeri, v ceskom navode nazvana ako elektronicky rizene chlazeni motoru) .
Podla navodu sa rozsieti na kratku dobu pri zapnuti zapalovania.
Mne sa rozsvieti, na velmi kratku dobu pohasne (v momente ked ine kontrolky zhasnu) a ostane svietit. Zhasne az par sekund po nastartovani motora.
Diagnostika nevykazuje ziadne chyby v pamati zavad...
Ako to funguje Vam? Je chyba v navode (mam nemecky, cesky aj slovensky - vsade je to rovnako), alebo mam s autom nejaky problem?
Dik za radu
mam AstruG, X16XEL, r.v. 2000.
Ak niekto mate taketo auto, potreboval by som porovnat spravanie kontrolky chladenia (oranzova, v otackomeri, v ceskom navode nazvana ako elektronicky rizene chlazeni motoru) .
Podla navodu sa rozsieti na kratku dobu pri zapnuti zapalovania.
Mne sa rozsvieti, na velmi kratku dobu pohasne (v momente ked ine kontrolky zhasnu) a ostane svietit. Zhasne az par sekund po nastartovani motora.
Diagnostika nevykazuje ziadne chyby v pamati zavad...
Ako to funguje Vam? Je chyba v navode (mam nemecky, cesky aj slovensky - vsade je to rovnako), alebo mam s autom nejaky problem?
Dik za radu
AstraG X16XEL 2000
- Reklama
Ja mam teda diesel, ale po zapnuti klicku mi zustava kontrolka stale svitit. Jakmile nastartuji, tak pohasne jako jedna z poslednich, dnes se mi rozsvitila behem jizdy, tak jsem zastavil a vypnul motor. Za chvili po rozjezdu se rosvitila znovu. Davam to do souvislosti s klimou, protoze kdyz jsem ji nechal vyplou tak to bylo OK. Po chvili jsem zapnul klimu znovu az se to neobjevilo, takze mam jednu zahadu. Mimochodem jak je to s klimou, mate ji zaplou kdyz vypinate motor? Nekde jsem slysel, ze by se mela vypinat drive nez motor kvuli kondenzaci vody.
no kontrolka chlazení nemá s olejem nic společnýhoSvata píše:To: Boco:
Kontrolka zhasne až po nastartování, protože se musí olejový systém natlakovat. Kontrolka je napojena na tlakové čidlo.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
já na to dneska koukal a kontrolka chlazení mi zhasne až po nastartování, je možný že tam je rozdíl jestli to má klimu nebo ne
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz