Jetelíček píše:tak dlouho jsem se rozhodoval a přečetl tohle forum tak dík za rady taky zkusím vyměnit jen termostat protože jsem byl v auto kelly a tam po mě chtěl nějakejch 1500kč a do Kroměříže to nemám zase tak daleko..jen prosím o cele označení termostatu abych tam mohl napřed zavolat a objednat si ho kdyby nebyl na skladě!!!mám 1.6 16V 74kW r.v.98 kombi (elegance)!!!!díky za rady a příspěvky lidí...
No, když tam budeš volat, tak jim řekneš typové označení motoru a oni si to v katalogu najdou a řeknou Ti co potřebuješ a jestli to mají. Aspoň tak bych to udělal já;)))
Hele, odkud z PV jsi? Docela často tam jezdím, tak abych koukal, jestli Tě nepotkám...apropo, teď tam budu na Silvestra;))))
Už jsem objednal (mjauto.cz) komplet termostat od Behru za nějakých 1350Kč - alespoň budu mít jistotu že to tam pasuje a zároveň jsem nemusel brát u elitu i s čidlama za těch přemrštěných 2200.
sovicka píše:Už jsem objednal (mjauto.cz) komplet termostat od Behru za nějakých 1350Kč - alespoň budu mít jistotu že to tam pasuje a zároveň jsem nemusel brát u elitu i s čidlama za těch přemrštěných 2200.
Předpokládám, že to co je na fotce není termostat za 1350 Ká?! Naprosto shodné součásti jsou u termostatické vložky QH za +- 300,-.
duff74 píše:Předpokládám, že to co je na fotce není termostat za 1350 Kč?! Naprosto shodné součásti jsou u termostatické vložky QH za +- 300,-.
no on to nepopsal, jen tam hodil tenhle obrázek, takže doufám že to dodají komplet...
(a když mi pošle jen vložku z obrázku a naúčtuje si za komplet, tak využiju práva vrátit zboží do 14 dní bez udání důvodu)
Chci věřit, že tak daleko prodejci dílů ještě nezašli, aby ti za term. vložku naúčtovali celý komplet, ale přece jen žijeme v ČR... Pokud tam nebudeš mít hliníkový odlitek, do kterého by si termostat nemontoval, tak mu to pošli zpátky i děkovným dopisem
sovicka píše:Už jsem objednal (mjauto.cz) komplet termostat od Behru za nějakých 1350Kč - alespoň budu mít jistotu že to tam pasuje a zároveň jsem nemusel brát u elitu i s čidlama za těch přemrštěných 2200.
Přesně toto jsme dávali teď s Gallem, je to od QH a stálo to kolem 300,- Kč. Ale na jeho XE18XE1 nepasoval žádný O-kroužek, ale nebyl třeba.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
for Gallo:jsem z prostějovského okresu ale přímo do PV to mám asi 20km bydlím kousek od Konice!!!jik černej kombál s černejma sklama se nedá jen tek přehlídnout a když v noci tak zlatý podsvícení předku mluví za svoje...jinak dík za rady hned jak budu mít čásek tak tam brnknu!!!
Jetelíček píše:for Gallo:jsem z prostějovského okresu ale přímo do PV to mám asi 20km bydlím kousek od Konice!!!jik černej kombál s černejma sklama se nedá jen tek přehlídnout a když v noci tak zlatý podsvícení předku mluví za svoje...jinak dík za rady hned jak budu mít čásek tak tam brnknu!!!
No tak v Konici jsem ještě častěji jak v PV. Bydlí tam rodiče od starý. Je docela možné, že se potkáme;)) Aspoň budu vědět o koho jde;))))
duff74 píše:Předpokládám, že to co je na fotce není termostat za 1350 Kč?! Naprosto shodné součásti jsou u termostatické vložky QH za +- 300,-.
no on to nepopsal, jen tam hodil tenhle obrázek, takže doufám že to dodají komplet...
(a když mi pošle jen vložku z obrázku a naúčtuje si za komplet, tak využiju práva vrátit zboží do 14 dní bez udání důvodu)
Pak nám napiš ,co ti poslali.Co jsem se ptal ,tak komplet termostat+odlitek vycházel kolem 2500,-
No mně se zdá i těch 2500,- dost. Komplet by měl být k dostání do 1500,-. Nikde jsem nenašel tvůj motor, ale pokud ho napíšeš, a netrváš na výměně komplet kolena, tak se ti můžu zeptat na termostat tady u nás a od Přerova to zas není lán světa.
dneska mi na objednávku přišel termostat. Je to konkrátně pro mojí Astrinu QTH 203K. Dal jsem za něj 215,-kč a je k němu i těsnění a gumové "O"-kroužky.... koupeno v OLEJSPOL s.r.o. Opava.
Moje Astrina 1,7DTi Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem.... A je vám jasné, že:"Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
duff74 píše:No mně se zdá i těch 2500,- dost. Komplet by měl být k dostání do 1500,-. Nikde jsem nenašel tvůj motor, ale pokud ho napíšeš, a netrváš na výměně komplet kolena, tak se ti můžu zeptat na termostat tady u nás a od Přerova to zas není lán světa.
Mám ho už vyměněný.Kupoval jsem ho v Kromclu.Mně jenom zajímala cena.Známý má prodejnu s náhradníma dílama a dal za něj kolem 2000,-.Jinak mám Zafiru 1.8 16v cdx
1340Kč termostat + 120Kč doprava
v úterý jsem objednal, ve čtvrtek jsem to mohl mít doma (ale nebyl jsem tam, takže až dnes) - maximální spokojenost jak s firmou, tak dopravcem - kontakty viz foto
je to originál Behr, mechanik mi tvrdí že je to to samé co mají u ELITu za 2200Kč - už se moc těším až ho tam namontuju a konečně nebudu jezdit za 12l/100km