"slem" v oleji
jestli myslíte takovej ten bílo žlutej humus u víčka tek ten tam mám taky........, ale až od tý doby co sem tam nalil místo kdoví čeho( nevim co tam ta němka lila) polosyntetiku.....
Naposledy upravil(a) manli2 dne 01 úno 2006, 15:04, celkem upraveno 1 x.
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
- Reklama
Já tam mám polosynt. Mobil1 10W40, motor šlape jako hodinky, mám 1,6 16V a neobjevuje se mi ani pro tyto motory typický znak - úbytek oleje, a šlem se mi objevuje též. Je to dle technika v Oplu způsobeno mrazem a délkou jízd v zimním období. Jezdím pouze z a do práce - 15 km denně.Není to na závadu a žádnou závadu to časem ani nezpůsobí, zrovna tak jako žádnou závadu podle tohoto šlemu nelze diagnostikovat.
chceš říct že po 3-4km máš ručičku teploměru na 90°C?din píše:hm, 15 km, nie je zase az tak malo. Motor by mal byt zahriaty uz po 3-4 km.(aspon u mna je to tak) Ja davam 1/2 syntetiku VALVOLINE pre Turbodiesle 10W40......
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Netvrdim, ze mam motor na 90, ale v prirucke sa pise, ze 3-4 km by malo stacit.klubo píše:chceš říct že po 3-4km máš ručičku teploměru na 90°C?din píše:hm, 15 km, nie je zase az tak malo. Motor by mal byt zahriaty uz po 3-4 km.(aspon u mna je to tak) Ja davam 1/2 syntetiku VALVOLINE pre Turbodiesle 10W40......
Ja ked prejdem 4 km, co mam do prace, ide mi s fukaru uz teply vzduch. Rucicka sa mi vsak nikdy nedostala nad 80 ani v lete.
ASTRA-G-caravan (X17DTL)
Kto tvrdil ze 90 stupnov? Skratka, motor mam zohriaty, ked prejdem od domu do prace. Podotykam, ze teraz v tychto mrazoch mam pred chladicom karton.TOMHAJ píše:jestli mas fakt po 4km 90 stupni,tak to je dost fofr...
Jo, sorry, bude to asi tym, ze auto nestoji na dvore, ale v nevykurovanej (nevytapanej) garazi. Ked je vonku -20, tak v garazi je -8 - to dost pomoze
ASTRA-G-caravan (X17DTL)
hm, uz som nad tym tiez rozmyslal, ze by mohol byt termostat zly, (ze otvara skor, ako napr. 90* - inak v knihe Jak na to, je popisane, ako sa to da zistit.), a viem ,ze prevadzka takeho podchladeneho motora nie je zdrava. Zaroven vsak treba brat na ohlad aj skutocnost, ze tam mam chladic vzduchu a chladic oleja!
Preto sa pytam, ake teploty dosahuju vase astricky. Mne to viac ako 83*-85* neda
Preto sa pytam, ake teploty dosahuju vase astricky. Mne to viac ako 83*-85* neda
ASTRA-G-caravan (X17DTL)