Spotreba oleja
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
- Reklama
Re: Spotreba oleja
na 300km dva dílky?tak to se za tebou musí hulit jak za trábošem,to spíš ten novej olej natekl do filtru a do trubek a ubyl ,dolej a jezdi nic s tim nemáš asi.já dávam 5W50full sintetic a nežere nic ,max 2dcl na 15tisíc.RED píše:Zdravim hosi, nemam astricku dlho. Ked som ju kupil vymenil som olej dal som tam syntetiku. Na astricke som presiel asi okolo 300 km a uz mi to zase hlasilo Check oil level. Ak sa mrknem na mierku, tak mi tam chybaju dva dieliky. To je spotreba ako u tatry 613! Mozete mi povradit co by mohlo byt v pr...li? Este podotknem, ze zatial som nesiel nejaku dlhsiu trasu, len tak max. 7 km do prace a spat, cize sa motor ani nestihol zahriat... Dik
Naposledy upravil(a) Pluhař dne 25 dub 2006, 20:10, celkem upraveno 1 x.
zdary,jaký máš motor?kolik naběháno?já mám 50 000km,motor olej bere taky,prý nic nového.Pluhař píše:na 300km dva dílky?tak to se za tebou musí hulit jak za trábošem,to spíš ten novej olej natekl do filtru a do trubek a ubyl ,dolej a jezdi nic s tim nemáš asi.já dávam 5W50full sintetic a nežere nic ,max 20dcl na 15tisíc.RED píše:Zdravim hosi, nemam astricku dlho. Ked som ju kupil vymenil som olej dal som tam syntetiku. Na astricke som presiel asi okolo 300 km a uz mi to zase hlasilo Check oil level. Ak sa mrknem na mierku, tak mi tam chybaju dva dieliky. To je spotreba ako u tatry 613! Mozete mi povradit co by mohlo byt v pr...li? Este podotknem, ze zatial som nesiel nejaku dlhsiu trasu, len tak max. 7 km do prace a spat, cize sa motor ani nestihol zahriat... Dik
no já mam diesel x 17dtl , 133tkm najeto, dovoz SRN při 103tkm.je to lemra ale málo žerepepca píše:zdary,jaký máš motor?kolik naběháno?já mám 50 000km,motor olej bere taky,prý nic nového.Pluhař píše:na 300km dva dílky?tak to se za tebou musí hulit jak za trábošem,to spíš ten novej olej natekl do filtru a do trubek a ubyl ,dolej a jezdi nic s tim nemáš asi.já dávam 5W50full sintetic a nežere nic ,max 20dcl na 15tisíc.RED píše:Zdravim hosi, nemam astricku dlho. Ked som ju kupil vymenil som olej dal som tam syntetiku. Na astricke som presiel asi okolo 300 km a uz mi to zase hlasilo Check oil level. Ak sa mrknem na mierku, tak mi tam chybaju dva dieliky. To je spotreba ako u tatry 613! Mozete mi povradit co by mohlo byt v pr...li? Este podotknem, ze zatial som nesiel nejaku dlhsiu trasu, len tak max. 7 km do prace a spat, cize sa motor ani nestihol zahriat... Dik
Vobec sa za mnou nehuli jak za trabantem a mam pocit, ze ak by sa aj hulilo, tak to vychyta katalyzator, kt. by potom dost rychlo zomrel!Pluhař píše:na 300km dva dílky?tak to se za tebou musí hulit jak za trábošem,to spíš ten novej olej natekl do filtru a do trubek a ubyl ,dolej a jezdi nic s tim nemáš asi.já dávam 5W50full sintetic a nežere nic ,max 2dcl na 15tisíc.RED píše:Zdravim hosi, nemam astricku dlho. Ked som ju kupil vymenil som olej dal som tam syntetiku. Na astricke som presiel asi okolo 300 km a uz mi to zase hlasilo Check oil level. Ak sa mrknem na mierku, tak mi tam chybaju dva dieliky. To je spotreba ako u tatry 613! Mozete mi povradit co by mohlo byt v pr...li? Este podotknem, ze zatial som nesiel nejaku dlhsiu trasu, len tak max. 7 km do prace a spat, cize sa motor ani nestihol zahriat... Dik
Sorry zabudol som sa prihlasitAnonymous píše:Vobec sa za mnou nehuli jak za trabantem a mam pocit, ze ak by sa aj hulilo, tak to vychyta katalyzator, kt. by potom dost rychlo zomrel!Pluhař píše:na 300km dva dílky?tak to se za tebou musí hulit jak za trábošem,to spíš ten novej olej natekl do filtru a do trubek a ubyl ,dolej a jezdi nic s tim nemáš asi.já dávam 5W50full sintetic a nežere nic ,max 2dcl na 15tisíc.RED píše:Zdravim hosi, nemam astricku dlho. Ked som ju kupil vymenil som olej dal som tam syntetiku. Na astricke som presiel asi okolo 300 km a uz mi to zase hlasilo Check oil level. Ak sa mrknem na mierku, tak mi tam chybaju dva dieliky. To je spotreba ako u tatry 613! Mozete mi povradit co by mohlo byt v pr...li? Este podotknem, ze zatial som nesiel nejaku dlhsiu trasu, len tak max. 7 km do prace a spat, cize sa motor ani nestihol zahriat... Dik
Opel Astra G sedan 1,6 16V
Při tak velké spotřebě oleje jak píšeš to KAT určitě nevychytá ani náhodou, dolej a jezdi a pak se ukáže jestli ubejvá nebo ne, 1 závada-těsnění pod hlavou, olej v chladící vodě.2závada-špatný simeringy na ventilech,např od uvařenyho motoru a kouří bíle.3 závada-špatný turbo,jde to přez něj do spalovacího prostoru a pak kouří bíle. 3 závada- někde to kape.
já taky na 15 000km -2dcl a mam najeto 133000,dávam 5W50Marra píše:Tak to ja mam asi ten povedenejsi, protoze mam od vymeny nalitano zhruba necelych 5000 km a zda se mne, ze se ta riska ani nepohla.....Zdeněk Lbc píše:U tohoto motoru to je fakt jedno, papaly nový i starý! Pozor jednalo se o motory kolem roku 2000. XEPčka by měly být vpořádku.
Meriva 1.7CDTI
- Zdeněk Lbc
- Princ William