Spotreba oleja
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
No prave na tu 1.6 16v.manli2 píše:co to meleš.. opel umí benzíny už dlouho... až na du nedomrdlou 16V 1.6..
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
1mm a to jsi poznal na merce??Mas tedy oko....staci,kdyz stojis na jinem place,nebo ti vzadu bude sedet tchyne a uz mas na merce neco jinehoveski píše:Tak u mne po výměně oleje a nejetí cca 2000 km na měrce trošičku ubylo - tak 1mm. Takže já jsem spokojený. Měřeno postupem dle knihy Jak na to.
1,6 16V XEL 100PS 4xAirbag,klima,ABS...vsak to znate -)
-
- Kontaktovat uživatele:
doliti oleje
Malej amaterskej dotaz- dolit muzu i i jinou znacku oleje? Mam tam od vymeny nalitej Texaco 10w40, zajima me,jestli tam muzu dolit treba Shell helix....Budu respektovat pouze 10w40...nemelo by se nic stat,ne? Diky
PHILIPS
G KOMBI 98 1.6 16V X16XEL
G KOMBI 98 1.6 16V X16XEL
Re: doliti oleje
Nic se nestane neboj..philips412 píše:Malej amaterskej dotaz- dolit muzu i i jinou znacku oleje? Mam tam od vymeny nalitej Texaco 10w40, zajima me,jestli tam muzu dolit treba Shell helix....Budu respektovat pouze 10w40...nemelo by se nic stat,ne? Diky
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
- Milhi
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapci. Potreboval bych od Vas radu. Astrule zacala zrat olej a to docela hodne. Po nedavne vymnene oleje jsem kontroloval jeho stav a uplne sem se zhrozil. Za ujetych necelych 1000km je opet cerny jak noc a jeden dilek zmizel. Olej mizel uz pred vymnenou. Az ted to chci resit. Pod autem je sucho ani kapka. Utika do spalovacich komor? Kudy? Nestalo se to uz nekomu a co bylo potreba vymnenit pripadne kolik to stalo? Nemyslim si ze to je jako u ostatnich motoru 1,6 16V. Prijde mi to az desive.
a co mas teda za motor? 1.6 16V ? a za 1000km zmizel jeden dilek? to je cca tak 0,2 litru bych rek, to znamena ze ti to sezere jeden litr oleje za 5000 km +-, kdyz si prectes tuhel diskusi zjistis ze v porovnani s ostatnima si na tom stejne takze zadny strachy, bohuzel to tak jeMilhi píše:Ahoj chlapci. Potreboval bych od Vas radu. Astrule zacala zrat olej a to docela hodne. Po nedavne vymnene oleje jsem kontroloval jeho stav a uplne sem se zhrozil. Za ujetych necelych 1000km je opet cerny jak noc a jeden dilek zmizel. Olej mizel uz pred vymnenou. Az ted to chci resit. Pod autem je sucho ani kapka. Utika do spalovacich komor? Kudy? Nestalo se to uz nekomu a co bylo potreba vymnenit pripadne kolik to stalo? Nemyslim si ze to je jako u ostatnich motoru 1,6 16V. Prijde mi to az desive.
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001
To je uplne normalni! Ten olej se zaspini ale je stale kvalitni a v pořádku.Milhi píše:Ale nechapu to zaspineni oleje po takove chvilce nikdo nepozna ze byl vymnenen
Mýtus: Čím je olej čistší, tím je lepší.
Skutečnost: V některých případech má olej být znečištěný. Například ve spalovacích motorech vzniká velké množství karbonu a jiných látek, které jsou suspendovány v oleji a jsou jím unášeny. Mohou být odstraněny ve filtru oleje nebo při výměně oleje. Pokud by se tak nestalo, usazovaly by se tyto látky v motoru a mohly by způsobit i jeho poruchu. V tomto případě znečištěný olej zcela zřejmě znamená dobře pracující olej. Naopak např. hydraulický olej obsahující i relativně málo nečistot může způsobit poruchu servoventilů. Takže při některých aplikacích by olej měl vypadat znečištěně a při jiných musí být velmi čistý. Vždy je pak užitečné pravidelné sledování stavu oleje.
presne tak, zadny strachyMik3cuk píše:To je uplne normalni! Ten olej se zaspini ale je stale kvalitni a v pořádku.Milhi píše:Ale nechapu to zaspineni oleje po takove chvilce nikdo nepozna ze byl vymnenen
Mýtus: Čím je olej čistší, tím je lepší.
Skutečnost: V některých případech má olej být znečištěný. Například ve spalovacích motorech vzniká velké množství karbonu a jiných látek, které jsou suspendovány v oleji a jsou jím unášeny. Mohou být odstraněny ve filtru oleje nebo při výměně oleje. Pokud by se tak nestalo, usazovaly by se tyto látky v motoru a mohly by způsobit i jeho poruchu. V tomto případě znečištěný olej zcela zřejmě znamená dobře pracující olej. Naopak např. hydraulický olej obsahující i relativně málo nečistot může způsobit poruchu servoventilů. Takže při některých aplikacích by olej měl vypadat znečištěně a při jiných musí být velmi čistý. Vždy je pak užitečné pravidelné sledování stavu oleje.
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001