Uzitocnost liatych diskov...
Uzitocnost liatych diskov...
Zdravim, okrem estetiky maju liate hlinikove disky aj nejaky iny uzitok?
Astra G, Z14XEP Twinport, HB
- Reklama
Re: Uzitocnost liatych diskov...
Mám pocit, že je na nich lepší svezení než na plecháčích.luboF píše:Zdravim, okrem estetiky maju liate hlinikove disky aj nejaky iny uzitok?
hmm... to skus presnejsie popisat... Ja mam na mysli rozdiel liate vs. plechy pri rovnakom rozmere. Samozrejme ked mas plechy 15" a elektrony 17", tak tam rodiel citit...klf píše:Mám pocit, že je na nich lepší svezení než na plecháčích.luboF píše:Zdravim, okrem estetiky maju liate hlinikove disky aj nejaky iny uzitok?
Astra G, Z14XEP Twinport, HB
Litá kola teda kvalitní kola jsou mnohem lehčí než plechová, a když máš lehčí kola tak auto zjískává větší brzdný a akcelerační účinek a díky menší odstřeivé síle kol i lepší jízdní vlastnosti(snažší a bezpečnější rychlé změny směru jízdy)
Naopak plechová kola maj tu výhodu, že když je vzimně nakopneš o obrubnik tak i se šmajdavim kolem dojedeš, kdežto litá kola většinou prasknou tudíž tě ujde tlak z pneumatik..
Toď vše
Naopak plechová kola maj tu výhodu, že když je vzimně nakopneš o obrubnik tak i se šmajdavim kolem dojedeš, kdežto litá kola většinou prasknou tudíž tě ujde tlak z pneumatik..
Toď vše
Již bývalá Astřila....
- Zdeněk Lbc
Dovolím si mírně nesouhlasit. Minulý měsíc jsem vlítnul na kus svodidla a vyhnul vnější část al. disku ven. Při tom se poškodil tlumič, spodní rameno a těhlice. Samozřejmě i geometrie. Hliníkáč nepraskl, vzduch neutekl a dokonce kolo vůbec nekmitalo. Škoda na vozidle cca 23 000,- Kč.Stand píše:Litá kola teda kvalitní kola jsou mnohem lehčí než plechová, a když máš lehčí kola tak auto zjískává větší brzdný a akcelerační účinek a díky menší odstřeivé síle kol i lepší jízdní vlastnosti(snažší a bezpečnější rychlé změny směru jízdy)
Toď vše
- Milhi
- Kontaktovat uživatele:
A na litaky se urcite lip kouka nez na plechaceklf píše:Mám pocit, že je na nich lepší svezení než na plecháčích.luboF píše:Zdravim, okrem estetiky maju liate hlinikove disky aj nejaky iny uzitok?
- Princ William