![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
"slem" v oleji
jestli myslíte takovej ten bílo žlutej humus u víčka tek ten tam mám taky........, ale až od tý doby co sem tam nalil místo kdoví čeho( nevim co tam ta němka lila) polosyntetiku..... ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Naposledy upravil(a) manli2 dne 01 úno 2006, 15:04, celkem upraveno 1 x.
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
- Reklama
Já tam mám polosynt. Mobil1 10W40, motor šlape jako hodinky, mám 1,6 16V a neobjevuje se mi ani pro tyto motory typický znak - úbytek oleje, a šlem se mi objevuje též. Je to dle technika v Oplu způsobeno mrazem a délkou jízd v zimním období. Jezdím pouze z a do práce - 15 km denně.Není to na závadu a žádnou závadu to časem ani nezpůsobí, zrovna tak jako žádnou závadu podle tohoto šlemu nelze diagnostikovat.
chceš říct že po 3-4km máš ručičku teploměru na 90°C?din píše:hm, 15 km, nie je zase az tak malo. Motor by mal byt zahriaty uz po 3-4 km.(aspon u mna je to tak) Ja davam 1/2 syntetiku VALVOLINE pre Turbodiesle 10W40......
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Netvrdim, ze mam motor na 90, ale v prirucke sa pise, ze 3-4 km by malo stacit.klubo píše:chceš říct že po 3-4km máš ručičku teploměru na 90°C?din píše:hm, 15 km, nie je zase az tak malo. Motor by mal byt zahriaty uz po 3-4 km.(aspon u mna je to tak) Ja davam 1/2 syntetiku VALVOLINE pre Turbodiesle 10W40......
Ja ked prejdem 4 km, co mam do prace, ide mi s fukaru uz teply vzduch. Rucicka sa mi vsak nikdy nedostala nad 80 ani v lete.
ASTRA-G-caravan (X17DTL)
Kto tvrdil ze 90 stupnov? Skratka, motor mam zohriaty, ked prejdem od domu do prace. Podotykam, ze teraz v tychto mrazoch mam pred chladicom karton.TOMHAJ píše:jestli mas fakt po 4km 90 stupni,tak to je dost fofr...
Jo, sorry, bude to asi tym, ze auto nestoji na dvore, ale v nevykurovanej (nevytapanej) garazi. Ked je vonku -20, tak v garazi je -8 - to dost pomoze
ASTRA-G-caravan (X17DTL)
hm, uz som nad tym tiez rozmyslal, ze by mohol byt termostat zly, (ze otvara skor, ako napr. 90* - inak v knihe Jak na to, je popisane, ako sa to da zistit.), a viem ,ze prevadzka takeho podchladeneho motora nie je zdrava.
Zaroven vsak treba brat na ohlad aj skutocnost, ze tam mam chladic vzduchu a chladic oleja!
Preto sa pytam, ake teploty dosahuju vase astricky. Mne to viac ako 83*-85* neda![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Preto sa pytam, ake teploty dosahuju vase astricky. Mne to viac ako 83*-85* neda
ASTRA-G-caravan (X17DTL)