Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž
Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž
Rád bych všechny Zafiráky informoval, že palubní počítač a velkým DIPS. lze do Zafiry domontovat a to proto, že jsem to kámošovy vlastníma rukama namontoval a oživil. Funguje to perfektně. Nicméně demontovat palubku je oříšek. Montáž mě trvala ca. 8 hod.. Kyrk
- Reklama
Palubní počítač-dodatečná montáž
Stálo to ca 3000 CZK, tedy pokud seženete dobry disp. za dobre peníze. Práci nepočítám.
Bohužel jsem nic nefotil, držel jsem se postupu podle montáže na Astru G a servisního manuálu, tedy jak rozebrat palubku u Zafiry. Horší je to s konektorem, u Zafiry má TID jiné pořadí než Astra G a i PINY jsou jiné (tvar) a přehazování se musí řídit jen podle barev, nicméně MID konektor je stejný jako v Astře G a PINY tam drží. MID Zafir zná indexy kódu pouze do 10, takže mám odzkoušeno, že na 1,8 16V sedí 005.
no zkusím sehnat ten displej, ve zbytku se nevyznám, z elektriky vím jen to, jak se doma mění žárovky a že to kope. Takže bych to potom rád někomu svěřil, kdo sežene ty věci kolem. Ten PC je jediná věc, která mi vadí, jinak naprostá spokojenost, na to, že na Oply každý nadává... já jsem to bral z nouze, že sem potřeboval větší auto kvůli velkýmu psovi a teď si to nemůžu vynachválit.
-
cau, MID zoženieš z hociakej inej zafiri (búračky) a návod je identický s astrou G od Vojta. ja som to dorábal do 2.0tdi 2004 a dosť mi pomohol Vojto cez mailThomason píše:Zdar, nevi nekdo konkretni oznacení MID pro Zafiru? Da se 100% pouzit MID z Vectry? Prolezl jsem kdeco na netu, ale konkretni navod dodatecne instalace do Zafiry jsem nenasel. Je mi jasny, ze se to hodne podoba navodu na astru, ale jistota je jistota..... Dik za info.