Jak na výměnu klik otvírání za chrom?

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Melodi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melodi » 06 říj 2007, 20:07

Určitě to budeš dělat dříve, já toho mam teďka trocha více na autě

Reklama

kulda

Příspěvek od kulda » 06 říj 2007, 20:12

saaakris... :( :?

Ale pridavani fotek nejak stavkuje, ne? Kam a jak to mam potom hodit?
Opel Astra G, X16SZR, 1998, kombi, domontovaná supr klima, CD VDO, znovu kožený volant, šíbr...

kulda

Příspěvek od kulda » 11 říj 2007, 20:37

chlapci, nezoufejte. Uz zitra bych mel jit kompletne na to! Dnes jsem proved jakousi predpripravu, ze jsem shodil zadni tapec a maturoval nad tim, jak se sunda klika :roll: :roll: Je fakt, jak bylo uvadeno v jinem foru, ta "sametka" se musi opravdu opatrne odpacit jakoby po skle. Jsou tam 4 svorky. Ty vyskakat, tak asi skacu...

Poslani klik jsem zrusil a jel pro cely tapec - 4 ks :!: Nacez mi volal ten, se kterym jsem kontrakt zrusil a byl moooc nas....

Sel jsem na to spatne. Ted na to pujdu od lesa. Klicka samotna vyndat nejde, to sme si vyjasnili a slibil mu, ze je od nej vezmu. Kdyz je bez nasledku vymontoval, tak TO NEJAK MUSI JIT. :twisted:

Nabijim baterku na me digi-zrcadlovce a teste se na komplet foto dokumentaci!!
Opel Astra G, X16SZR, 1998, kombi, domontovaná supr klima, CD VDO, znovu kožený volant, šíbr...

kulda

Příspěvek od kulda » 12 říj 2007, 18:30

Takze panove, vy co mate zajem o vymenu klik za chrom vezte, ze jsem poslal miloshovi obrazovou dokumentaci.

upresnim, ze je to jen demontaz, montaz v opacnem poradi :wink: , jen jsem jeste ty chromy nemontoval zpet, takze nevim, jak to tam pujde. Nebude to hruza. Nejakyma samorezkama. Rikam, pak tapec v opacnem poradi zpet.

A dulezite nakonec. Nemam jine chromy. Neprodavam. Tyto (co jsou na poslednim obrazku, pokud to tam tak milosh zadal) mi poslal clovek, ktery asi vedel, ze jdou vypatlat. Vsichni o tom vedet nemusi nebo ciste z lenosti reknou, ze nejdou sundat. Jen na Vectre, na Vectre...to mi rikali vsude. Takze musite pripadneho majitele tapecu presvedcit, ze to jde, a taky mu zaslat zpet nechromy. (to pak musi byt natolik dobry, aby to daval cele zpet, drbal se s tim..atd. atd) proste tak.

Hodne stesti

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 12 říj 2007, 20:42

Fotky budou co nejdriv na webu, dam info. www.astra-g.cz
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

kulda

Příspěvek od kulda » 18 říj 2007, 10:32

Tak jsem skouk miloshovu praci, a taky musim uznat, ze je to vyborne! Jen bych poopravil zamenu (moje chyba) popisu zadnich a prednich klik.
To neni az tak podstatne, jako to, ze bych chtel zduraznit, ze pri odvrtavani predni kliky je lepsi, kdyz tam kde je ten plisek, odvrtavate z druhe strany, nez je zobrazeno, aby zustal plisek neposkozeny.

Tady vrtejte z druhe strany, ono to lehce odpadne, pac je to opet chytle systemem rozplacnute umel.hmoty. Pres otvor, kde je ten plisek to drzi sroubem pres tapec do dveri. Takze je lepsi, kdyz tam je, ale pokud ne, tak to zase az tak NEVADI. Je to neco jako podlozka!
Obrázek

Aby to nedopadlo takhle:
Obrázek

A jinak. Montaz vymontovanych klik je celkem v pohode, staci dat misto odvrtanych mist samorezky nebo to nejak prichytit, pak to stejne drzi srouby pres tapec do dveri. Jen u predni kliky - ta je treba prychytit lip, aby drzela kde ma, pac byste se sroubem pres tapec do dveri nemuseli trefit.

Na zaver. Dejte pozor, at vam treba nespadne sroubek do jiz nahozeneho tapecu... :wink: :wink: To je pak na rozkopnuti nebo omlaceni hlavou o zed :twisted: :twisted: :wink: A to potom ty koliky na tapec dostavaji na prdel, lamou se a zatrhavaji, kdyz se tapec sundava 5x...!! :lol:

To je asi tak vse. Ahojte

lukaskpd
Kontaktovat uživatele:

sdf

Příspěvek od lukaskpd » 28 zář 2008, 20:52

caves takze te kliki sa daju dat normalne dole stacito iba odvrtat te 3 dieri a samorezkami ich naspet nasrobovat ?
Neuč se, život tě nauči !!!! :)
Obrázek Lukaskpdova Astra G Obrázek
1.7TD ( 17DTL ) + CHIP
Obrázek
www.jkcolor.iplace.cz/

kulda

Příspěvek od kulda » 28 zář 2008, 21:28

jojo, tak nejak. To potom uvidis, co drzi okoli kliky a je treba odvrtat. Uz nevim, jak presne to bylo. Sem rad, ze je to za mnou!... :lol: Ne, jde to, kdyz uz vis jak anebo to alespon delas v klidu a hlavne - mas dost materialu - jako napr. ty zacvakavaci koliky, co drzi tapec v kastli. Sem musel jet do mesta - zpet - nasr....
Takze podle navodu to snad pujde, ne?

Prosimte. Ty Angely co mas, to je origo nebo no name? Spokojeny? A jak sviti? Cena?

Dik

Lucky

Re: Jak na výměnu klik otvírání za chrom?

Příspěvek od Lucky » 03 zář 2010, 19:01

Ahooj,
taky mě to čaká tak zjišťuju info. Můžeš mi prosím napsat rozměry těch samořezných šroubů?
Díky moc
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort

kulda

Příspěvek od kulda » 03 zář 2010, 19:52

Ooooooo, tak to už je teda dlouho. Normální nějaké samořezky, aby neprolezly mater. z druhé strany. Tak 4mm průměr...? Délku už fakt nevím. To zjistíš. Tak hodně nervů. Je s tím fakt pěkná drbačka. Předtím jsem se asi nudil.
Teď už bych do toho nešel.

Měj se.

Lucky

Příspěvek od Lucky » 04 zář 2010, 19:04

Díky. No abych se přiznal, tak se mi do toho taky moc nechce, ale když už ty kliky mám, tak si s tím budu muset pohrát.
Měj se
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort

masha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masha » 16 zář 2010, 09:38

Tak jsem zakoupil chromové kliky... ale po pročtení tohohle vlákna se mi do toho opravdu nechce :-((

ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ali » 16 zář 2010, 10:08

:D neni to tak tezke jak to vypada. ZAdni jsou jednoduche, proste to jen vsechno odvrtas podle navodu a pak tam misto plastovych blbosti ktere odvrats das vruty +- 19 mm dlouhe a prumer 3 nebo radeji 4 mm, ale pouzij podlozku. Drzi to dobre a kdyz budes mit koupene vruty, podlozky a mit u sebe aspon nejakou vrtacku tak je to prace s rozebranim dveri, predelani kliky a zpetneho namontovani tapece na +- hodinu na dvere. Predni jdu montovat dnes takze to jeste nevim jak pujde, ale urcite to nebude zase tezke
Astra G Sportive, 2,0 Di, 5dv., Hatchback, 16V, X20DTL, T98
Obrázek Obrázek

masha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masha » 16 zář 2010, 10:38

Tak to už je trošku pozitivnější , ale stejně :D .. jakmile se sundavá z dveří tapec je to očistec... Mam strach že to rozeberu a nedam to dohromady a budu jezdit bez tapecu asi
:D . Tak pak napiš jak šli ty přední abych věděl do čeho jdu...Díky a držím palce :)

ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ali » 16 zář 2010, 12:32

tak predni je jeste rychleji nez ty zadni. U prednich neni treba vubec nic odvrtavat. Jen sundat ten tapec podle navodu (myslim ze drzi na 6ti sroubech). A pak jak budes mit tapec sundany, tak ja uriznul vrsek te kliky pilkou na zelezo, protze mi nesel vytahnout kolicek ze spodni strany te kliky
Obrázek Obrázek

diky tomu jsem ten cep mohl vyklepnout a ze spodni strany kliky nasledne vytahnout klestemi. Pak jsem ,,vytahl,, pruzinku (spis mi vyskocila sama kdyz uz jsem mel ten kolik vytahnuty :D
Obrázek
Pak akorat das novou kliku, trochu nasadis kolik (jen trochu aby se ti tam jeste vlezla pruzina. Pak das pruzinu, skrz ni dorazis ten kolik co to jde, trochu muzes poklepat klestemi nebo kladivkem (musi trcet jen trochu jak na tom originalu co si sundaval a je to!

Ted jsem nasazoval predni tapec a musel jsem sundat i trojuhelnik u okna jinak mi to neslo nasadit. Drzi jen na 3 calounickych kolikach. U jednoho trojuhelniku mi vsechny 3 zustali v trojuhelniku takze super a u toho druheho vsechny zustaly ve dverich takze to byl porod :D. Sundat to jde hoooodne spatne. Ted musim jit zkusit do skodovky koupit ty kolicky at mi tam nevisi jen tak ten trojuhelnik :-D

Omlouvam se za kvalitu fotek (pouze mobilem) a za popis. Kdyby si potreboval s necim poradit tak napis nejlepe SZ a ja se budu snait poradit

Nemusis se vazne niceho bat, je to lehke a jak zacnes zadnima tak u prednich budes pozitivne prekvapeny ze to jde mnohem rychleji :D
Astra G Sportive, 2,0 Di, 5dv., Hatchback, 16V, X20DTL, T98
Obrázek Obrázek

Odpovědět